Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ESKİ ÇÖZÜMDEN YENİ ÇÖZÜME

Dün Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğünü operasyon ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı hainlik sergileyen HDP’lilere operasyon yapıldı. TBMM’de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı ifade vermeye gitmeyen HDP’li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi.
HDP operasyonunda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ‘ın yanı sıra bazı milletvekilleri tutuklandılar. Bazı milletvekilleri de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldılar.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından, yapılan açıklamada bu milletvekilleri hakkında, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunması sebebiyle arama ve gözaltı kararı verildiği ve icra edildiği bildirildi. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, HDP Milletvekilleri Demirtaş, Yüksekdağ, Önder, Pir, Yıldırım ve Taşçıer hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemeye tahrik ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından soruşturma yürütüldüğü anımsatıldı. Soruşturma kapsamında söz konusu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının TBMM tarafından kaldırıldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: “Yürütülen soruşturma sonucunda yukarıda ismi geçen milletvekillerinin, atılı suçlar yönünden kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunması sebebiyle haklarında arama ve gözaltı kararı verilmiş ve icra edilmiştir. Soruşturma derdest olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.”
***
Bu operasyonların olduğu saatlerde Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde terör örgütü PKK mensupları bombalı terör saldırısı gerçekleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 2’si polis 8 şehidin olduğunu ve 100’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.
Ve ardından; AB ve AP’den beklenen tepkiler geldi. Elbette ki HDP’lilerin yanında yer aldılar. Fransa’da terör yanlısı bir grup Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği binasına molotof kokteyli saldırıda bulundu. HDP’li yöneticiler ve milletvekillerinin gözaltına alınması ve Diyarbakır’daki patlamanın etkisiyle dolar 3.16’yı aşarak tarihi zirveyi gördü. Euro/TL ise 3.5061`den işlemdeydi.
***
Afyonkarahisar’da da akşam saatlerinden itibaren tüm güvenlik güçlerimiz olası provakasyonlara karşı teyakkuz haline geçtiler. Hassasiyet arz eden tüm noktalarda önlemler artırıldı. Muhtemel aşırılıklara yönelik gerekli uyarılar yapılıp, önlemler alındı. Aynı zamanda FETÖ/PDY ile ilgili operasyonlar da sürüyordu dün ilimizde. Bir çok gözaltı olduğu kulaktan kulağa yayılıyordu. Emniyet güçleri bir yandan FETÖ/PDY ile uğraşırken, bir yandan bölücü terör örgütü PKK yandaşlarına karşı gardını alıyordu.
***
HDP’lilere yönelik manzara bizce; “Çoktan yapılması gerekenin geç de olsa yapılması ve Türk insanının gönlüne su serpilmesi” şeklinde tezahür etti. Kanlı terör örgütü, PKK’nın siyasetteki uzantısı olduğu her halinden belli olan HDP’nin batılı devletlerin ardına saklanarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti’ne karşı hain eylemlerin merkezi olduğunu herkes kabul etmekte. Bu hain eylemlere karşı hukuk kuralları çerçevesinde çoktan yapılması gerekenler nihayet yapılmaya başlandı.
“Çözüm süreci” ile kahrolduğumuz günlerden bu günlere geldik çok şükür. Bedel ödüyoruz, öyle ya da böyle… Milli onurumuzu korumak ve yüceltmek bu bedellere değmez mi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti