Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Fidan yetişiyor – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 6 Temmuz 2013 Cumartesi 03:00:00
  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, fidan yetiştiriciliği konusunda hamle yaptıklarını her fırsatta dile getiriyor. Eroğlu, bildiğimiz fidanın yetişmesinden bahsediyor elbette.
Ama dışarıdan bakınca, sanki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan’ı “yetiştiriyor.”
Son 1 yıldır özellikle dış gelişmelerle ilgili tüm toplantılarda Hakan Fidan’ı görebiliyoruz.
Devlet adına yapılan bütün “görüşmeler”de, “müzakereler”de Hakan Fidan’ın izine rastlıyoruz.
Bir taraftan “İsrail Fidan’ı istemedi” denirken, bir taraftan MİT, İsrail İstihbarat Teşkilatı Mossad’da “bir konu hakkında” görüşebiliyor.
KCK soruşturmasında gözaltına alınmak istenen Hakan Fidan’ı, Başbakan Erdoğan, “Benim adamım, benim talimatım” diyerek koruyor, soruşturma için izin vermiyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tüzüğü gereği, partiden 3 dönem üst üste milletvekili seçilen kişi, 4’üncü dönem milletvekilliği için aday olamıyor. Başbakan Erdoğan, 3 dönem milletvekili seçildi; gönlünde Cumhurbaşkanlığı ya da “Başkanlık” olduğu iddia ediliyor. Bu durumda Başbakanlık koltuğunu kime vermek gerekir?
Abdullah Gül mü? Olmaz, zira bir cemaate fazlaca yakın gibi duruyor.
Bülent Arınç mı? Olmaz, zira “kontrol”süz çıkışlar, partiye zorluyor.
Ali Babacan mı? Olmaz, zira itidalli olarak bilinse de 3 dönem engeline takılıyor.
Belki büyük ve içi boş bir iddia gibi gelebilir; ancak Hakan Fidan’ın Başbakanlık için biçilmiş kaftan olduğu yönünde bir görüşüm var.
Teşkilat’ın sözünü değil Erdoğan’ın sözünü dinleyebilecek, gerektiğinde Erdoğan’a minnet borcunu ödeyebilecek, ülkenin Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri’nden PKK ile görüşmesi nedeniyle oy alabilecek bir isim olarak göze çarpıyor Fidan.
Hakan Fidan’ın Başbakan olması durumunda boşalacak MİT Müsteşarlığı’na da “cemaat”ten birisi atanırsa, tam anlamıyla uzlaşma sağlanır.
Zaten laf aramızda, Hakan Fidan’la Rus devlet adamı Medvedev’in simaları da benziyor. Biri Putin’in, diğeri Erdoğan’ın yansıması olabilir pekala.

Mısır’ı nereden izledik?

Deniliyor ki, “Gezi Parkı eylemlerini uluslararası basın kuruluşları canlı yayınlarla verdiler. Sürekli yayın yaptılar…”
Peki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2002, 2007, 2011 seçimlerindeki başarılarını hangi kanallar verdi? Yurtdışındaki basın kuruluşları, bu seçimleri görmezden mi geldiler?
Çok uzağa gitmeye gerek yok. 2000’li yıllarla birlikte renkli kalkışmalar gördük. Yugoslavya’dan Gürcistan’a, Libya’dan Mısır’a kadar her yerde Amerikanvari yöntemler kullanıldı. Biz bunları, nereden öğrendik?
Amerikan dergileri Başbakan Erdoğan’ı “Yılın Siyasetçisi” unvanlarına layık görürlerken, “dış basın” iyiydi de, Gezi Parkı’nda mı kötü oldu?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER