Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Gündemden – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 13 Kasım 2014 Perşembe 02:00:00
  Hafta sonunda Millet Derneği tarafından düzenlenen Türk Dünyası Çalıştayı gerçekten önem taşıyan bir toplantıydı. Hepsi de birbirinden değerli isimlerin buluştuğu toplantı ne yazık ki yerel basında yeterince yer bulamadığı için Afyonkarahisarlılar’ın çoğu bu önemli toplantıdan habersiz kaldı. Yalnızca Kocatepe Gazetesi bu önemli toplantıya sayfalarını ayırarak, hem okurlarının haberdar olmasını sağladı, hem de böylesi önemli bir toplantının arşiv kayıtlarına geçmesini sağladı.
Bu toplantı vesilesiyle Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği önemli bir isim yeniden gündeme geldi. Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali. Toplantının haberlerini gazetemizde okuyan bazı okurlarımız bize sordu, “Neden böylesine değerli bir hemşehrimizin ismi bir yerde yaşatılmaz?” diye. Biz de konuyu gündeme taşıyor ve soruyu yetkililerimize aktarıyoruz: Neden?
***
AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri yeni bir gelenek başlattılar. AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen “Gündem değerlendirme toplantıları” bundan sonra da devam edeceğe benziyor. Gerçekten olumlu bir adım. Siyasetin iktidar cephesinin kent gündemine, ilimizin sorunlarına nasıl baktığını anlayabileceğimiz, bazı sıkıntılı konularla ilgili olarak iktidar cephesinin görüşlerini öğrenebileceğimiz bu toplantılar ilimiz açısından yararlı olacaktır. Toplantıların düzenlenmesinde basından gelen bir isim olarak AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu’nun katkısı büyük. Toplantıların düzenlenmesiyle ilgili olarak katkısı bulunanlara teşekkür etmek gerekiyor.
***
İktidara, daha doğrusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın tavrıyla bilinen Sabah Gazetesi’nde Korel Termal Otel’le ilgili gündeme getirilen “paralel” iddiası geniş yankı buldu. Afyonkarahisar’ın en gözde turistik tesislerinden Korel’in isminin olumsuz bir haberde yer alması, hele ki bu haberin “paralel” iddialarını sıklıkla gündeme getiren iktidara yakın bir yayın organında yer bulması elbette ki iyi olmadı. Eskiler uzun süre tartışılacak ve belli bir sonuca ulaşması zor görülen konularla ilgili derler ya, “Bu pilav daha çok su kaldırır” diye. Bu konu da öylesi bir konu. Umuyoruz ki ilimiz ekonomisi, işletmeleri bu tartışmalardan zarar görmezler.
***
“Korel-paralel” tartışmalarıyla ilgili siyaset cephesinden ardı ardına iki çıkış geldi. Birisi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba’dan, diğeri ise CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’dan. Açba, Korel Termal’i “paralel” iddialarından temize çıkarmaya çalışırken, Demirkırkan da Açba’ya “Neredeydiniz Sayın Açba?” diye sordu. Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Herkes açıklamaları okudu ve notunu verdi. Genel kanıya göre CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, “şık vuruşuyla topu ağlara gönderdi”
Tartışmanın bundan sonrasını ilgiyle izlemeye devam edeceğiz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti