Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

“HAK KAVİNİN DEMEK, ŞERİRİNDİR”

İzmir-İstanbul seferini yapan THY uçağının inişi sırasında kuş sürülerine çarpıp düşme tehlikesi yaşaması sonrası açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Cahit Turan “yeni havalimanın yerinin kötü olduğunu, kuş sürüleri nedeniyle hava trafiğinde olumsuzluklar yaşandığını, bu olumsuzlukların devam edebileceğini, bu nedenle pilotların dikkatli olması gerektiğini” ifade etmiş. Yapım aşamasından bu yana İstanbul havalimanı ile ilgili tartışmalar hiç bitmedi. Açıldıktan sonra da, yapılan eleştirilerin ne kadar haklı olduğu birer birer ortaya çıktı. Açılışından bu yana rekor düzeyde uçağın, iniş esnasında pisti pas geçmesi, kuş sürülerinin birçok kez uçaklara düşme tehlikesi yaşatması konuları sürekli olarak gündemdeyken, sayın bakanın bu açıklaması elbette çok önemli. Bilim insanlarının yer seçimi konusundaki bütün itirazlarına rağmen bu alanda ısrar et, Havalimanı yap, uçuş güvenliği olmasın. Yapımı sırasında en az 35 (kimi kaynaklara göre en az 400) işçinin iş kazası nedeniyle öldüğü havalimanı inşaatı için harcanan 10 milyar Euro, alanda yer açılması için kesilen 3 milyon ağaç boşa mı gitti?
Tıpkı bizim yaşadıklarımız gibi. Afyon halkının itirazına rağmen, sırf rant için Afyon-Uşak-Kütahya arasına yolcu garantili Yap-İşlet-Devret usulü havalimanı yap. Yapımcı yandaş firmaya 1,5 milyon yolcu garantisi ver, ancak 80 bin kişi uçsun. Uçan yolcu tahminleriniz %96 yanlış çıksın. Milyon dolarların havaya uçtuğu (daha doğrusu yandaşa gittiği?) yetmiyormuş gibi, 29 yıllık sözleşme nedeniyle yıllarca havaya uçmaya da devam etsin. Daha aradan 8 yıl geçmeden herkes tarafından önerilen ancak rant uğruna bir türlü yanaşmadığınız şehir Merkezindeki askeri havalimanını sivil uçuşlara açmaya çalış. İyi valla ya. Bu paralar bizim paralarımız. Çarçur etmeye kimsenin hakkı yok. Bu paralarda hani o seçim meydanlarında oy isterken hep bahsettiğiniz “tüyü bitmemiş yetimin hakkı” var. Emekli maaşı ile geçinemeye çalışan emeklinin, açlık sınırında ücret alan askeri ücretlinin, yaşa takıldığı için emekli olamayan EYT’linin, ürünü para etmeyen çiftçinin hakkı var. Yediden yetmiş tüm vatandaşlarımızın hakkı var. Yeniden hatırlatmak gerekiyorsa söyleyelim; Burası Afrika’daki bir Muz Cumhuriyeti değil, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti.

KENT MEYDANI

Afyonkarahisar kent merkezinde yapımına başlanan ve bir kısmı bitirilen “Kent Meydanı” projesi ile ilgili olarak Belediye Meclisinde isim tartışması yaşandığını basına yansıdı. AKP’li üyeler yıllardan beri Cumhuriyet Meydanı olarak bilinen bu alanın ismini “Zafer Meydanı” olarak değiştirmek istiyorlarmış. Muhalefet ise “Cumhuriyet Meydanı” isminin devamından yana tavır koymuş.
Meclis Başkan yardımcısı AKP’li Murat Öner’in kafası ise baya bi karışmış. Ne şiş yansın ne kebap misali, “Şu anda Utku Anıtının bulunduğu alan zaten Cumhuriyet Meydanı olarak devam diyormuş, Belediye binasının yıkılması sonrası ortaya çıkan alan da Zafer Meydanı olmalıymış.” O zaman bir öneri de benden gelsin. PTT binası ve Alaca Hamam arasındaki kavşağın bulunduğu alana da “15 Temmuz Millî İrade Şehitleri Meydanı” ismini verin! Keza Taşoluk Belediye Başkanı olduğu dönemde sayın Öner, İnönü Bulvarı’nın ismini değiştirip “15 Temmuz Millî İrade Şehitleri Caddesi” yapmıştı. Hem ne güzel, her yanımız “Meydan” olur. Hiç meydanımız yokken, aynı alanda bir anda 3 meydanımız olur. Herkes beğendiği isimli meydana takılır!
Bu arada AKP’li üyeler önümüzdeki yıl “Anıtpark alanında projeye devam edildiğinde, projenin tamamı bitirildiğinde ne olacak?” sorusunun cevabını vermiyor. O zaman da “yeni yapılan alana ‘Zafer Meydanı’ demiştik” deyip Cumhuriyet ismini tamamen ortadan kaldıracaktır herhalde. Sorun aslında Zafer isminin konulmasında değil. Sorun Atatürk ve eserlerinin anılmasına, yaşatılmasına tahammül gösteremeyen, O’nun adını her yerden silmeye çalışan zihniyette. 15 Temmuz gecesi AKP Merkezinde kocaman bir Atatürk posteri asıldığını sakın unutmayın. Ulu önderimiz sadece 15 Temmuz günü hatırlayacağınız bir sığınma aracı değildir. O’nu ve “En büyük eserim” dediği Cumhuriyeti hem yaşatmalı, hem de yeni nesillerin kafasına en güzel yönetim biçimi olarak yerleştirmeliyiz.
Yıllardan beri Anıtpark ve çevresi, donatılarıyla birlikte Cumhuriyet Meydanı olarak bilinir. Yeni isimler keşfetmeye hiç gerek yok. “Cumhuriyet Meydanı” ismi değişmemeli, hafızalarımızda kaldığı şekliyle devam etmelidir.
Son Söz; “Hak kavinin demek, şeririndir” Tevfik Fikret

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER