Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Hande Yener’den şarkı isteği – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 23 Ağustos 2013 Cuma 03:00:00
  4 yıldır aynı konuyu yazıyorum, daha ne yazayım Allah aşkına?
“Bölgesel” Havaalanı’nı, yaşanılan süreci, havaalanı yerinin 2007’den beri bilindiğini ve raporlara yansıdığını yazdım. Tabii sadece ben değil, paraların boşa gitmesini istemeyen herkes, Bölgesel Havaalanı’nın olumlu ve olumsuz yönlerini dile getirdi. “Havalanamadık, Hepsi Üst Üste Geldi, Sivil Uçak İner de Gerisi Gelir Mi?, Uçmaya Hazır Mısınız?, Bir Tören Burukluğu, Ne Kervanmış Arkadaş, Afyonkarahisar’ın Hayal Kırıklıkları, Havaalanı’nın Yeri Rastgele Değil, Germiyanoğulları Ermiş Muradına, Refikimiz Mi/Rakibimiz Mi”… Bölgesel Havaalanı’nın ya tümden, ya da birkaç satırla da olsa işlendiği yazılar.
Yıllardır yolcu uçağı inmemiş bir kentin, 60 kilometre ilerisine Bölgesel Havaalanı yapılıyor; ancak kent sakinleri ile “uçak” arasında herhangi bir bağ kurulmuyor.
Örneğin muhtarlar, toplu hâlde İstanbul’a götürülüp getirilmiyor. Basın mensuplarına “İstanbul’a götürme sözü” yerine getirilmedi. Ama bu söz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın neredeyse “ulufesi” olarak tanımlanmaya çalışıldı. Afyonkarahisar’ın ticaret ve sanayisine yön verme iddiasındaki “sivil” toplum örgütleri, gereken çabayı göstermedi. İşadamlarıyla birkaç toplantı yapıldı; ancak çoğu işadamı zaten İstanbul’a hususi otomobilleriyle 4 saatte varıyor. Bölgesel Havaalanı’nın vatandaş nezdinde kabul görmesi için birkaç afiş, birkaç duyuru dışında elle tutulur bir faaliyete rastlanmadı.
Bölgesel Havaalanı açılmadan 1-2 yıl önce gündeme getirilen ve kurulması planlanan “Big Star” uçak şirketinin, şimdilerde esamisi yok. Biz unutsak, arşiv unutmuyor ne yazık ki.
Muhtarları, sivil toplum örgütlerini, basın mensuplarını İstanbul’a götürüp, uçakla 1 saatte Afyonkarahisar’a getirme görevini, Emekli Albay İsmail Özdilek ile dönemin Genç Atılımcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tutkun başardı; ama gerekli destek verilmedi. “Askeri Havaalanı Açılsın” kampanyası, iki kişinin üzerinde kaldı deyim yerindeyse.
Bütün yaşananların üzerine set çekilmişti, Türk Hava Yolları’nın yanı sıra Pegasus da Bölgesel Havaalanı’ndan uçuşa başlamıştı. Her şey yolunda gidiyor gibiyken Pegasus’un uçuşlara ara ya da son vereceği açıklaması tartışılmaya başlandı.
Bölgesel Havaalanı ilk açıldığında Sinan Akçıl’ın Hande Yener tarafından seslendirilen “Havaalanı” şarkısını uyarlamıştım. İlginçtir, Hande Yener, “Zafer” kutlaması için Afyonkarahisar’a gelecek. Bölgesel Havaalanı’nda yaşadığımız burukluğu gidermek için Hande Yener, bizim şarkımızı söyler mi acaba?

HAVAALANI
Uçak, hızlı tren, bir otoyol fark etmez
Zafer’i hiç dert etmez, seçmen seçmen
Küçük ya da büyük bir
ihale hiç fark etmez
Uzaklığı dert etmez
Sevdim sevdim
***
Tam şu anda coşmalıyım
Sonra belki atıl kalırım
Çok atıl kalırım
***
Tabii şimdi..
***
Gideceğim tek yer havaalanı
Bana lazım yeni müjde başkanı
Gözümün önünden uçup giderek
Kütahya söndürdü benim havamı
***
Gideceğim tek yer havaalanı
Bana lazım yeni müjde başkanı
Sözünde durup da
Müjdeleyerek
Nasıl aldılar da benim gazımı

18 Ağustos 2013’te Erkmen Düğün Salonu’nda düzenlenen nişan törenimize katılan, bize telefon ya da internet yoluyla ulaşan tüm sevdiklerimize teşekkür ederiz.
Elif Çakır-Murat Arısoy

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER