Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Harekete geçme zamanı – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 14 Ağustos 2013 Çarşamba 03:00:00
  Genelkurmay, acemi birliklerinin taşınma takvimini netleştirdi. Tugay, alay ve tabur seviyesindeki 17 birlik, 2014’te taşradaki illere taşınarak bölgeyi canlandıracak.
Birliklere ev sahipliği yapacak olan illerin bir kısmı belli. Ne yazık ki belirlenen bu iller arasında Afyonkarahisar yok.
Şimdilik…
Eğer ki, Afyonkarahisarlılar harekete geçmez, bu büyük taşınma operasyonundan pay almak için çaba göstermezse Afyonkarahisar bu iller arasında yer bulamayacak.
Afyonkarahisar’ın bir askeri birliğe ev sahipliği yapması şehrin kaderi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle başka siyasetçilerimiz olmak üzere tüm Afyonkarahisar kamuoyunun bu konuda bir an önce hareket geçmesi gerekiyor.
Birebir yapılan görüşmelerde herkes askeri birliğin Afyonkarahisar’a gelmesinin büyük faydalar sağlayacağında hemfikir. Şimdi bu fikir birlikteliğini harekete dönüştürmek gerekiyor.
Sivil toplum kuruluşları ne işe yarar? Böyle durumlarda kamuoyunun sesi, görüşü, fiili olmak için varlardır, öyle değil mi?
Peki Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşları olayı “kuvveden fiile” geçirmek için neyi beklerler ki?
Bugünden tezi yok, ATSO, ATB, ESOB gibi sivil toplum kuruluşları, bürokrasi, Belediye, siyasi partilerle dayanışma içerisinde girişimlere başlamalıdır. Türk Silahlı Kuvetleri’nin üst düzey yönetimi ile temasa geçilmelidir. Arazi alternatifleri, ulaşım kolaylıkları, Askeri birlik için mevcut olan avantajlar alt alta sıralanmalıdır.
Sonuç ne olursa olsun böyle bir hizmetin altında imzası olanları Afyonkarahisarlılar unutmayacaklardır.
Çabaları seyretmekle yetinenler de unutulmayacaklarını bilmelidirler.
Büyükşehirlerde imar,
küçüklerde nüfus telaşı başladı
Genelkurmay Başkanlığı’nın askeri birliklerin taşınması planı şekillendi. Büyük şehirler boşalacak razilerin imar durumunu tartışırken, küçük kentler de ev sahipliği yapacakları askeri birlikler sayesinde nüfuslarının ve milletvekili sayılarının artmasını tartışıyorlar şu günlerde. Proje ile nüfusu 2 milyon ve üstündeki büyükşehirlerde bulunan tüm acemi birlikler, Anadolu şehirlerine nakledilecek. Milli Savunma Bakanlığı’nca koordineli şekilde yürütülen çalışmada, 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerin; Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman, Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı. Böylece, taşra illeri ‘acemi’ sanayisi ile kalkınacak ve illerin ekonomisi canlandırılarak istihdam artırılacak. Projede önemli payı olan Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, uygulamanın kente göçü engelleyeceğini belirtti. Üstün, “Acemi birlikleri küçük şehirlerdeki ticaretten turizme kadar her şeyi canlandıracak. İşsizlik azalacak ve istihdam artacak. Projenin hayata geçmesinden sonra küçük illerdeki vekil sayıları da nüfusla orantılı artacak. Örneğin Bayburt’un milletvekili sayısı 1’den 2’ye, Gümüşhane’ninki ise 2’den 3’e çıkacak.” diyor.
Büyük şehirlerde ise askeri birliklerden boşalacak arazilerin kaderi tartışılır oldu. Uygulama hayata geçerse büyük şehirlerde ‘yeşilin son kalesi’ kışlalar da betonlaşma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Uzmanlar, kışla arazilerinin halkın nefes alabileceği yeşil alanlar olarak kalması gerektiği görüşünde.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti