Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

HİN HAİN

Ülkemizi işgale yönelik darbe girişiminin ardından yaşanan sarsıntı devam ediyor. Olağanüstü Hal ilanının ardından Devlet’in, terör örgütüne yönelik tedbirleri artarak devam ediyor. On binlerce kamu görevlisi açığa alındı, binlerce kişi hakkında mahkemeler devam ediyor.
Türk halkının çok büyük bir bölümünün olduğu gibi Afyonkarahisarlılar’ın da dik duruşu ile atlatılan bu devlet-millet düşmanı hareketin Afyonkarahisar’a da yansımaları oluyor elbette ki.
İlimizde de kapanan işletmeler, vakıflar, gözaltına alınanlar tek tek gazete sayfalarına yansıyor.
Afyonkarahisarlılar’ın dik duruşuna rağmen bu hain eyleme karışan hemşehrilerimiz de yok değil hani. Olayın ilk etabında göz altına alınan generallerden Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’ın FETÖ/PDY’nin Akdeniz Bölgesi sıkıyönetim komutanı olarak atanacağı belirtilmişti. Bu tuğamiral aslen Bolvadin’li. Tuğamiral Demirhan Mersin bölgesindeki tüm Vali ve Kaymakamları gözaltına almaya kalkışmıştı.
FETÖ ile bağlantılı oldukları soruşturulmak üzere görevinden uzaklaştırılıp, göz altına alınan 2 Anayasa Mahkemesi üyesinden birisi olan Erdal Tercan Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinden. Tercan ilk ifadesinde darbe girişimini anlamsız ve zarar verici bulduğunu, yapanları da lanetlediğini söylemiş.
Bir de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait helikopter ile hain saldırılarını gerçekleştirdikten sonra Yunanistan’a kaçak it sürüsü var ki, Türk Milleti adına yüz karası hepsi de. İşte bu yüz karası ekibin içerisinde de bir Afyonkarahisarlı olduğunu öğrenmek bizi büyük bir üzüntüye sevk etti. Helikopter teknisyeni Astsubay Başçavuş olan, (olmayasıca) hemşehrimiz B.K’nın da İhsaniye ilçemizden olduğu belirtiliyor.
***
Bunlar bilinen, ortaya dökülen isimlerden bazıları. Bugünkü ortam öyle bir hal aldı ki, tam manasıyla at izi, it izine karışmış vaziyette.
Bakıyorsunuz düne kadar Cemaat ya da Hizmet’in en koyu taraftarları bugün bu yapının en azılı düşmanları haline gelmiş.
Evlerinde gezek üzerine gezek düzenleyen, kurban/himmet toplamak için kapı kapı gezen, abonelik için çalmadık kapı bırakmayan, malını, mülkünü bu gruba bağışlayan onlarca kişi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinglerin en ön safında bayrak sallamakla meşguller bugünlerde.
“Kale’nin yapıldığını, çivinin çakıldığını” bilen hemşehrilerimiz bu manzarayı gülerek ve ibretle izlemekteler.
Baksanıza, 17-25 Aralık Darbesi sonrasında FETÖ’nün AK Parti ile bağlarının kopmasının ardından, FETÖ’nün “yedek siyasi oluşum” olarak belirlediği sayfalarca yazılıp, çizilen, anlatılan siyasi oluşumun başındakiler bile nasıl kahramanca FETÖ’ye karşı durduklarını anlatır olmuşlar.
***
Ah Cıloğlu Deli Bekir, ah! Ruhu şad olsun… Gelin sözü ona verelim, 150 yıl öncesinden böylelerini nasıl tanımlamış bir görelim:
Hovardayı görünce başını düzler
Temkin vermeye tenha yer gözler
Rastıklı kaşlar, ilaçlı yüzler
Kart koca kaltakta lisanı seyret

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti