Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Hizmetin bedeli – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 25 Eylül 2013 Çarşamba 03:00:00
  Kamu kurumlarındaki bina, araç-gereç ve makam masrafları vatandaşlar tarafından hep tartışılagelmiştir.
Bu tartışmalar günümüzde de etkisini yitirmeden sürmektedir.
Örneğin protokolün üst sıralarında, temsil görevi olan bir görevli 15-20 yaşındaki bir “hizmet” aracı ile kurumun işlerini görmeye çalışırken, protokol listesinin daha alt sıralarında, etkinlik bakımında da çok küçük olan başka bir kurumun sorumlusu, milyarlarca liralık, son model “makam” aracıyla sadece evine gidip gelebilmektedir.
Bu araçların özel işlerde kullanımı ayrı bir eleştiri konusudur.
Peki ya kamu kurumlarındaki cafcaflı görünüm, makamlar, odalar, tefrişatlar?…
Onlar da her zaman olduğu gibi günümüzde de eleştiri konusudur.
Ne yazık ki pek çok işimiz gösterişe yönelik. Genellikle zarfa bakarken, mazrufa takılıyoruz. Bunun pek çok örneğine rastlamak mümkün.
En kenar köydeki bir okulun müdür makamından tutun, vatandaşla her gün cebelleşen bir kurumun müdürüne kadar… Mefruşatları değiştiririz, mobilyaları yenileriz, yeni oda dizaynları deneriz.
Peki bunların vatandaşa, hizmete yansıması nasıldır?
Bunu hiç düşünen var mı ki?
Bakın uğruna bir sürü kavganın edildiği KOSGEB Afyonkarahisar Şubesi’ne… Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşlarının başkanları bir dönem KOSGEB bina ve müdürlüğü için birbirlerine girmişlerdi. Gündem uzun süre bu kavga ile meşgul olmuştu.
Şimdi ne oldu?
2. Küçük Sanayi Sitesi’nde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin binasında ücretsiz olarak kalan, tefrişatını ESOB’a yaptıran KOSGEB İl Müdürlüğü, Marulcu Mahallesi’ndeki 4 katlı lüks binaya taşındı. Bu bina için milyarlarca liralık tadilat ve mefruşat harcaması yapıldı. Aylık milyarlarca liralık kira masrafına girildi. Böylesi bir binada faaliyet göstermenin mutlaka artıları var ama, bu artılar gibi, maliyet artıları da bulunuyor. Yakıtı, elektriği, temizliği, diğer hizmetleri kuruma mutlaka ve mutlaka artı giderler olarak yansımıştır.
Allah devlete, millete zeval vermesin. Hakkıy-la hizmet veren herkesten Allah razı olsun.
Ama merak edilen husus şu: Böylesi bir değişikliktan sonra KOSGEB Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’nün Afyonkarahisar’a katkısında ne kadar bir değişim yaşanmıştır?
Mesela eski binada iken 1 liralık aylık giderine karşılık Afyonkarahisarlılar’a örneğin 1 lira destek sağlayan KOSGEB’de, yeni binaya geçtikten sonra durum ne olmuştur?
Aylık 10 liraya çıkan masrafına karşılık Afyonkarahisarlılar’a sağladığı destek de 10 liraya çıkmış mıdır acaba?
Kastımız KOSGEB’in hizmetlerini eleştirmek değil. KOSGEB binası üzerinden kamu binalarının bir fotoğrafını çekmektir.
Kamu hizmetlerinde çalışanlar, görevliler elbette en iyi imkanlara layıktır. Ancak, imkanlar verilen hizmetle doğru orantılı olduğu zaman vatandaşın içine sinmektedir. Aksi haller, başka başka yorumlara yol açılmaktadır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER