Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

HYT

Afyonkarahisar ulaşımda farklı bir yöne doğru ilerliyor.
Önce Zafer Havaalanı, ardından Yüksek Hızlı Tren.
Gerçi Zafer Havaalanı’nın çalıştırılması konusunda sınıfta kaldık.
Pegasus firması “Talep olursa kalırız” diye naz yaptı; yine de biz de “naz evi” gibi davrandık. Sanki birileri Zafer Havaalanı’nın çalışmasını “istiyor gibi” görünse de gerçekte istemiyorlardı.
50 yıldır bir tek 2010 yılında İsmail Özdilek ve Hüseyin Tutkun’un girişimiyle indirilen “sade vatandaş”ları taşıyan uçak vardı hafızalarda.
Başbakan, anamuhalefet liderini geçtim, “sivil toplum örgütü” olarak bilinen TOBB’un Başkanı bile Askeri Havaalanı’na uçaklarla inebiliyordu da, bir tek Afyonkarahisarlı “sade vatandaş” Askeri Havaalanı’nı kullanamıyordu.
Neyse, Altıntaş’taki havaalanına da razı olduk bir şekilde. Devletimizin bir yatırımıydı sonuçta, milyonlarca lira “gömülmesin”di.
Eee, nerede “Afyon uçacak” diyenler?
Uçak nedir, ne değildir anlatan çıkmadı. Bir tek “Brüksel’e gideceğiz, Brüksel’deki gurbetçilerimiz de Zafer’e inecek” sözlerini ezberleyip durduk.
“Hadi uçalım” denilerek kamuoyu oluşturan kişilere rastladınız mı? Gazetecilere verilen “Birlikte İstanbul’dan uçalım” sözünü saymıyorum; fakat 81 mahallenin muhtarı muhatap alınıp da uçak deneyimi yaşamaları sağlandı mı?
Hayır.
“Hava yolu halkın yolu oldu” sloganını kullanan hükümetin iddiasının aksine, uçakla seyahat sadece işadamlarının hakkıymış gibi bir izlenim oluşturuldu. “İlgili” çevrelerin hangisinde üniversite öğrencilerini, berberi, manavı, kasabı, polisi, öğretmeni gördünüz?
“Çağırdık da gelmediler” denilse bari…
“Davet edildik de gitmedik” denilse bari…
Zafer Havaalanı’nda Pega-sus’tu. Bir tek Türk Hava Yolları kaldı. Yani THY.
***
Bir başka yön: Yüksek Hızlı Tren’in bitmesine daha 4 yıl var; ama biz “Hadi hemen binip de gidem sağdış” diyen konuşmaları dinledik, izledik, haber yaptık. Hani neredeyse, biletleri de orada dağıtıp Ankara’ya doğru yola çıkacaktık.
Gerçi Zafer Havaalanı’ndaki “isteksizlik” hâli, Yüksek Hızlı Tren’de de kendini gösterdi zannederim.
Bunu ben söylemiyorum.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Afyonkarahisarlıların Yüksek Hızlı Tren konusunda yeteri kadar istekli görünmediğini, Valilik ziyaretinde ifade etti. Karaman, uçağın tercih edilmeyeceğini, hızlı trenin rağbet göreceğini de belirtti.
“Tüm yollar Afyonkarahisar’a çıkacak”, ama 2017’de.
Ne ile? Yüksek Hızlı Tren’le. Yani YHT ile…
Orada da “atıl” kalırsak, Kütahya “hızlı tren” sözü aldı bile. Benden söylemesi…
***
İşte böyle…
Afyonkarahisar’ın önünde müjdemsi iki harf grubu bulunuyor…
Biri THY…
Diğeri YHT.
Birbirine rakip olurlar bakarsınız…
Hyt bu…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti