Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İki konu, iki konuk – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 14 Ekim 2014 Salı 03:00:00
  Bu sütunlarda daha önce dile getirdiğimiz iki konuyla ilgili bilgilendirmede bulunmamız icap ediyor bugün.
İlk bilgi notu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu’ndan. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin kısa süre önce hizmete girmesine rağmen bugünlerde 400 tonluk yer altı yağmur suyu drenajı yapımı işi ihalesine çıkıldığını duyurmuş ve bu konuda eleştirilerde bulunmuştuk. “Trilyonlar harcanarak yapılan hastane binasında yağmur suyu drenajının yapıldığı en yetkili isimler tarafından defalarca açıklanmış, bununla ilgili sorun yaşanmayacağıyla ilgili en yetkili ağızlardan defalarca güvence verilmişti. Bugün geldiğimiz noktada hastanenin drenaj sistemi için yine ihaleye çıkıyor, yine trilyonlar harcıyor, yine kamu kaynaklarını heba ediyoruz.” demiştik.
Yeni ihale aşırı yağışlara tedbir amaçlı
Sayın Erenoğlu konuyla ilgili olarak “Atıksu ve drenaj sistemimiz sağlıklı, ancak şiddetli yağışlarda problem yaşayabiliyoruz. Aşırı yağışlarda yağmur suyu binaya giriyor. Ani ve şiddetli yağmurlarda yaşayabileceğimiz tehlikeye karşı böyle bir yola başvuruyoruz. Normal şartlar altındaki yağışlarda da bir sorun yok” bilgilendirmesinde bulundu. Biz de bu vesileyle konuyu kamuoyuna anlatmış olalım.
Aynı yazıda Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi ile ilgili konulara da dikkat çekmiştik ama o konuda şimdilik bir ses-seda yok.
Zafer, külliyen zarardır
İkinci bilgilendirmeyi de Afyonkarahisar eski Milletvekilimiz Dr. Mehmet Telek yaptı. “Zafer-Zarar” başlığıyla yayınlanan yazımız üzerine geçmişte yaşananları anlatma gereği duyduğunu belirten Dr. Telek’in sözlerini, arşivlere girmesi amacıyla sizlere aktarmak isteriz. Havaalanı maceramızla ilgili olarak şunları söyledi Dr. Telek;
“Ben milletvekiliyken, Melih Yurter ATSO Başkanıydı. Yanında bazı yönetim kurulu üyelerinin de olduğu bir görüşmemizde Afyon için Askeri havaalanının açılmasının önemli olduğunu belirterek, bizden talepte bulundular. Biz de o zamanki Milli Savunma Bakanımız Sabahattin Çakmakoğlu’na gittik. Çakmakoğlu’na ben amca diye hitap edecek kadar yakınım. Çünkü babamla aynı dönemde Edirne’de görev yapmışlardı, eski bir hukukumuz vardır. Bakan Çakmakoğlu’na Afyon bunu istiyor dedik. O da bize zarar etmeleri ve ekonomik kriz nedeniyle 8 havaalanının kapatıldığını, bu durumu THY yönetiminin kabul etmeyebileceğini, THY ile konunun görüşülmesi gerektiğini anlattı. Elazığ gibi bazı yerlerde NATO anlaşmalı askeri havaalanlarının sivil uçuşlar için kullanıldığını, ancak THY’nin görüşünün önemli olduğunu söyledi. Bir gün uçakta THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu ile karşılaştık. Konuyu kendisine açtım. ATSO’nun böyle bir talebi olduğunu izah ettim. Cem Bey THY’nin en küçük 90 kişilik, en büyük 280 kişilik uçakları olduğunu, Afyon’un istediği uçağı gönderebileceklerini ama bir şartları olduğunu söyledi. Bu şartını da yüzde 50 doluluk oranını ATSO’nun taahhüt etmesi olarak önüme sürdü. Yüzde 50 doluluk sağlanırsa THY uçuşta zarar etmiyordu çünkü. Afyon’a geldim, ATSO yöneticileri ile buluştuk. Kendilerine söz verdim, 100 kişilik ya da başka bir uçakla haftada 5 sefer uçuş yapılmasını sağlayacağımı aktardım. Sizler ticaret erbabısınız. Kurun bir şirket, hem yüzde 50 doluluğu garanti edin, hem de kar edin dedim. Nasıl olacak dediler, araştırdılar, olmaz sonucuna vardılar, iş öyle kaldı. Yani Zafer havaalanının kar etmesi mümkün değil. Burası siyasi bir yatırımdır. Kar beklenemez. Zafer’in yapılış mantığı zaten yanlış. Uşak havaalanı Afyon’a 90 km. Zafer ise 60 km. Arabaya bindikten sonra ha 60 km, ha 90 km fark eder mi? Denizli-Çardak havaalanı 145 km. Oraya günde 5-6 uçak iniyor. Zafer’in yapılış mantığında yanlışlık var. Personel harcamaları gibi harcamaları da işin içine kattığınızda külliyen zarar olduğu ortaya çıkar.
Sayın Kütahya Milletvekili Zafer Havaalanının 200 milyon TL’ye mal olduğunu söylemiş. Bu da mümkün değil. 5 yıldır Hükümet Sayıştay Denetleme Raporlarını Meclis’e getirmiyor. Sayıştay’ın görevi yapılanları denetlemektir. Bu hesapları kontrol etmektir. 5 senedir bu yok. Zafer’e ne verildi, ne harcandı bilinmiyor demek ki. Eğer o havaalanı 200 milyona yapıldıysa, hemen bir şirket kuralım ve daha fazlasına bizler devralalım.
THY şu an hatır için Zafer’e uçuş yapıyor. Pegasus özel sektör olarak denedi, olmadı uçuşları bıraktı. Zafer açılınca hani turizmimiz patlayacaktı? Hani yurt dışından insanlar akın akın bize gelecekti?
Zafer havalanını yapılışı ve işletilişi külliyen zarardır. Devlet tamamen zarara uğratılmaktadır. İyi niyetle yapılan bir yatırımdı ama, olmadı.”
***
Bugün bilgilendirme amacıyla aracılık görevi üstlendik. Sütunlarımız herkese açık, yeter ki memleket için söyleyecek sözü olsun…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER