Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayrettin ÖZKILINÇ

KEÇİLER VE SEÇİMLER

Ülkemizin sinemadaki starlarından Kadir İnanır reklâmlarının son saniyelerinde bir keçiye mee… dedirtiyor; Ama ekranlarda saniyeler içerisinde gösterilen bu mübarek hayvan genelde reklâmlarla bir bütünlük arzetmiyor. Bana göre o reklâmlarda keçi olsa da olur, olmasa da.
Halbuki keçiler cihanşümul bir hayvandır. Eskiler bu karakteristik mahlûku çoğu fıkralarda, deyimlerde bir hayli kullanmışlar; misal mi?:
Ne demişler: “Çama çıkan keçinin dama çıkan oğalağı olur.” Yani demek isteniyor ki bir mahlukun karakteristik özellikleri ondan sonraki gelecek olanlara da intikal eder.
Eh… valla bizim yürekten istediğimiz de bu zaten… Şu son zamanda sporda büyük bir başarıya imza atan keçilerimiz de bizler için Afyon’umuz için bir umut oldu. İnşaAllah arkalarından yeni oğlaklar türer de başarılar devamlı olur. Hani eskilerde olduğu gibi; bir parlayıp, bir sönmezler. Aslında bu başarıda sadece keçilerin payı yok. A’dan Z’ye tüm emeği geçenleri kutlarız. Bu başarılar topyekün bir başarı.
Bir de: “Yahu keçi gibi inatçı olma,!” denir. Ben bu sporcu keçilerimizin ve Afjetli sporcularımızın da bu konuda inatçı ve azimli olmalarını canı gönülden isterim. Onların bu inadı devam ettikçe yeni başarılar gelecek ve yeni oğlaklar türeyecektir!..
Keçileri adaylara ve siyasilere uyarlarsak: “Yahu birader; bu adayların her büü… dediği keçi olsa dağı, taşı hep keçi alır!..” bekâra karı boşamak kolay . Şu mübarek günlerde atın atabildiğiniz kadar da… bunları derken aklıma bir koyun-keçi fıkrası geldi:
Keçi ile koyun kırda yayılırlarken koyun bir çitin üzerinden atlamış, tabi kuyruğu da havalanmış. Keçi hemen koyunun yanına vararak: “Valla ben senin şeyini gördüm!” demiş, sırıtmış. Koyun da keçiye çıkışmış: “Yahu ben seninkini her gün görüyorum da bir şey diyor muyum!”
Bizim aday ve siyasilerimiz de birbirlerinin ayıplarına bakacaklarına seçim sonrası yapacaklarına baksalar ya! Yapacaklarını kandırmadan izah etseler ya!.. Bizim keçilere selâmlar. Meee!…
06-06-2018 Alanya/Konaklı

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER