Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Fuat Güçlüer
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KISA SÜREDE ÇOK İŞ

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne Feyzullah Dereci, 7 ay önce görevlendirildi. Sonrasın-da da asaleten atandı…
Dereci, ilk olarak gençlerin yoğun vakit geçirdiği alanlar olan Gençlik Merkezleri’ne önem verdi. Gençlik Merkezleri’nde korolar oluşturan Dereci, koroya da işin ehli personeller ile yön vermeye başladı. Müdürlük personeli ise korona günlerini boş geçirmeyerek, korona günlerinde gençlerle görüntülü görüşmelerle buluşarak onlara dersler verdi. Verilen derslerin sonucunu ilerleyen günlerde koronavirüs tedbirleri kalkarsa hep birlikte görebiliriz.
Koro işleri yürürken, Afyonkarahisar’daki spor uzmanları ile toplantılar yaparak projeler üretmeleri yönünde yönlendirmede bulunan Müdür Dereci’nin bu yöndeki çalışmalarının da önümüzdeki günlerde sonuç vereceğini tahmin ediyoruz.
Beden eğitimi öğretmenlerine ve kulüp antrenörlerine Kocatepe Spor Kompleksi’nde bulanan futbol sahalarını, spor salonlarını ve diğer alanları aktif olarak kullanmaları gerektiğini anlatan Dereci, sporun Afyonkarahisar’da daha hızlı, başarılı olması için birlikte çaba göstermekten yana. Müdür Dereci, ellerinden gelen gayretle spor kompleksinde her kesimden sporcunun bulunmasını, çalışma yapmasını ve çalışmalarının karşılığını da almaları için imkanlar sağlayacağını belirtiyor her fırsatta.
19 MAYIS TEDBİRLERDEN
DOLAYI ALANDAN BAHÇEYE TAŞINDI
19 Mayıs kutlamalarında Türkiye’nin hiçbir yerinde neredeyse Afyonkarahisar’daki kadar kutlama yapılmadı. Dereci’nin girişimleri ile Afyonkara-hisar’da bulunan sitelerde, site sakinlerinin katılımları ile gençlerin bayramı en büyük coşkularla ve tedbirlerle kutlamalarını sağladı. Görevli olan antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri de öğrencilerin velileri ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalar yapıldı.
MİLLİ SPORCULARA YAKIN İLGİ
Afyonkarahisar’a milli gururu yaşatan tüm sporculara yakın ilgi gösteren Dereci, il dışından ve yurt dışından derece alarak Afyon’a dönen sporcuları tek tek otogarda karşıladı. Sporcuların tek tek evlerine konuk olarak hem yakından ilgilendi hem de durumlarını yerinde gördü.
SPERLİKLİ MASKELERİ KENDİSİ DE ÜRETTİ
Gençlik Merkezleri tarafından üretimi yapılan siperlikle maskeleri biliyoruz. Haberlerini de yapmıştık. Özellikle fotoğraflar da yayınlandı. Fakat fotoğraf çektirmek için değil gerçekten Dereci’nin maske üretimine katkısı olduğunu biliyoruz. İl müdürü olarak personeli ile birlikte bu işlemi yapması Dereci’nin nasıl bir insan olduğunu özetliyor. Kaldı ki üretilen maskeleri, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere ihtiyaç duyan tüm resmi kurumlar ve kesimlere fazla fazla dağıtmışlardı.
BİR DE YURTLAR MESELESİ VAR
Herkesin de bildiği üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı. İlimizde de Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veriyor. Yine bilindiği üzere de Afyonkarahisar’daki yurtlarda, yurt dışından gelen vatandaşlar için karantina bölgeleri oluşturulmuştu. Karantinada kalan vatandaşlara menü hazırlayan, onlarla birlikte yemek yiyip, bir eksikleri ihtiyaçları olup olmadığını odalarına kadar giderek soran Dereci, vatandaşlarla yakından ilgilendi.
Ayrıca çocuğu vefat etmiş olan memura; göreve geldiğinde tüm kurmaylarını toplayıp dairesinde taziye ziyaretinde bulunan Dereci, yine insanlık görevini yaparak memurunun yanında oldu. Bunu da yapması gerekiyor diye böbürlenenler olursa yapmayanları da biliyoruz, siz de bilin.
İnsanı seven, personeline, temizlikçi ve güvenlik ayrımı yapmadan selam veren, hürmet gösteren bir müdür var. Bu müdür, müdürlük kisvesi ile değil, mütevazi kişiliğiyle sadece görev alanında değil, toplumsal yaşamın diğer kesimlerinde de saygı, sevgi görüyor.
Dereci ve onun gibi güzel insanların kıymetini bilmeyen, arkalarından iş çevirmeye kalkışanlar geçmişte olduğu gibi bugün de var. Değerini bilmek lazım güzel insanların. Kendi kaprislerinizle birini kaçırdınız. Bu kadar da olmaz artık, kendinize gelin. Uzun lafın kısası herkes kendi işini düzgün yapsın. İşini düzgün yapanlara bulaşmasın. Sürç-i lisan ettiysek affola.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER