Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Kocatepe yarım asrı devirdi – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 31 Ağustos 2015 Pazartesi 03:00:00
  30 Ağustos tarihi bizim için hep “çifte bayram” anlamı taşımıştır. Türk Milleti’nin Büyük Zaferi’yle aynı günde, 30 Ağustos 1965’de yayın hayatına başlayan Gazeteniz Kocatepe’nin 51. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz bugün. Mutluyuz, onurluyuz…
1965’den bu yana okurlarına “gazetemiz” değil, “gazeteniz Kocatepe” ilkesi ile hizmet eden Kocatepe Gazetesi’nin ailemiz için onur kaynağı olmasının yanı sıra, Afyonkarahisar için önemini de yadsımamak gerekiyor. Son 51 yılın güvenilir haber kaynağı olarak ilimizin sosyal, ekonomik, kültürel, sportif, siyasi “tanığı” olan Kocatepe, ilin gelişimine katkısı olan pek çok hizmetin de ya öncüsü, ya destekçisi olmuştur. Kocatepe’yi yayınlamanın onuru yanında, bu hizmetlere olan katkılar da bizler için ayrı bir övünç kaynağıdır.
***
Gazetecilik, hele ki yerel gazetecilik alanında 51 yıl gibi, neredeyse ömre bedel bir süreyi geçirmek her babayiğidin harcı olmasa gerek.
Öyle ki, birçok gazetenin yayınlanıp, yayın hayatından çekildiği Afyonkarahisar basın hayatı, yarım asırlık süre içerisinde çok büyük değişimler yaşadı. Toplumun hemen hemen her kesiminden pek çok kişi ve kuruluş günlük gazete çıkarmanın “tadına” baktı bu süre içerisinde. Kurşun harflerin tek tek eklenmesiyle yapılan matbaacılıktan, dijital yayıncılığa, internet çağına gelindi. Keşke elimizde, Afyonkarahisar’da çıkan-kapanan yerel gazetelerin bir çetelesi olabilse. Tablo daha net ortaya çıkardı.
***
Ekonomik krizler, darbeler, iktidar değişiklikleri, seçimler, siyasi çalkantılarla geçen yarım asır içinde Afyonkarahisar da bu çalkantılardan doğal olarak etkilendi. 30 Ağustos 1965’de verilen söz gereğince gazeteniz Kocatepe, her gün siz değerli okurları ile buluştu. Uykusuz geceler, terle atlatılan zorluklar, yeri geldiğinde bilek gücü ve dirayetle aşılan krizler ve hepsinden çok sabır ve emekle geçirilen gecelerin ardından Kocatepe bugünlere ulaşabildi.
Kocatepe Gazetesi’nin Anadolu’daki diğer örneklerinden önemli bir farkı da “istikrarı”dır. Öyle ki Anadolu basınındaki pek çok gazete yaş olarak belki Kocatepe’den büyüktür ama, ilk çıktığı günkü gibi, tarafsız, el değiştirmeden, yayın periyodu değiştirmeden, şehir değiştirmeden, yayınına ara vermeden devam eden ender gazetelerden birisi Kocatepe’dir.
***
51 yıllık serüvenin ardında çıkar ilişkileri, menfaat çatışmaları, şantaj, rüşvet, kirli emeller, vatan hainliği, sahtekarlık, riya gibi şeylerin olmadığından emin olan okurlarımız Kocatepe’yi hep bağrına bastı. “Afyonkarahisar’ın doğru, dürüst gazetesi” ibaresi Kocatepe isminin hep önüne eklendi. Kamu menfaatleri doğrultusunda yapılan haberler nedeniyle şahsi menfaatleri zarara uğrayan pek çok kimse ve bu kişilerin başında bulunduğu kurumlarla çatışmalar yaşayan gazeteniz Kocatepe, bunların hepsinden hem güvenilirliğini artırarak, hem de güçlenerek çıktı. Bu çatışmalara taraf olan kişilerin hemen hepsi tarih ve Kocatepe arşivlerindeki yerlerini alırlarken, Gazeteniz Kocatepe dün olduğu gibi bugün de ilkeleri doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Söz konusu tartışmalarda Kocatepe’nin menfaatten uzak haklılığını tescil etmek için, geçen zaman yeterli olmuştur.
***
Bizi bilen bilir, aslında övünmek hiç adetimiz değildir. Lakin, bugün Kocatepe’nin özel günü nedeniyle bazı tespitleri buraya aktarma, tarihe ve arşivlere not düşme ihtiyacı duymaktayız. Bu kadarına hakkımız olduğunu düşünüyor, affınıza sığınarak, Kocatepe’nin 51. yılındaki durumunun fotoğrafını çekmek istiyoruz:
Kocatepe Gazetesi, Afyonkarahisar’ın doğru-dürüst gazetesidir. Meslek içinden ve meslek dışından, şüphesiz ve genel ittifakla Kocatepe Gazetesi Afyonkarahisar basınının en güvenilen, en iyi, bilinen, en çok okunan, takip edilen öncü gazetesidir.
Afyonkarahisar ve basın konusunda referans noktasıdır. Haberleri, yorumları alıntılanan, kopyalanan ve hatta aşırılan gazetedir. Ulusal ya da yerel hemen hemen tüm basın-yayın kuruluşlarının Afyonkarahisar’a dair verdiği haberler/bilgiler Kocatepe’den teyid edilir.
Hemen hemen her resmi dairede, kamu kurumunda, işyerinde, internette Afyonkarahisar’a dair, güvenilir ve doğru haber için ilk başvuru adresidir. Sabahları önce Kocatepe okunur.
Her görüşten, özgür, bilgi veren, yönlendiren yorumlar Kocatepe’de yer bulur.
Devletin basınla ilgili kurumlarının rutin tüm denetlemelerinden hiçbir sıkıntısı olmadan, vukuat yaşamadan, belgesi, bilgisi tastamam geçen gazetedir Kocatepe…
***
Biz işimizi doğru yapmaya çalışıyoruz, semeresini yüce Yaradan gösteriyor. Kimseyle yarışta, büyük büyük iddialarda değiliz. Haddimizi biliriz. Dileğimiz siz okurlarımızın, dostlarımızın dualarını bizden eksik etmemesi, Rabbimizin de bizi mahcup etmemesidir.
Fikrimizi, işimizi, niyetimizi özetleyen şu parola ile tamamlayalım sözü: Tek yaptığımız tutanak tutmak, gerisi takdir-i mutlak…

Minnettarız

Gazetemizin Kurucuları İbrahim ve Şükrü Küçükkurt kardeşler genç yaşta başladıkları “memlekete basın yoluyla hizmet” mücadelesinde ömürlerini harcadılar. Kocatepe yayın hayatına başladığı 30 Ağustos 1965’de merhum İbrahim Küçükkurt 31 yaşında, kardeşi merhum Şükrü Küçükkurt ise 28 yaşındaydı. 5 Şubat 2011’de 74 yaşında kaybettiğimiz babam Şükrü Küçükkurt da, 31 Aralık 2011’de 77 yaşında kaybettiğimiz amcam İbrahim Küçükkurt da son günlerine kadar Kocatepe Gazetesi’yle alakalarını kesmedi ve Kocatepe’ye katkı sunmaya çalıştılar. Her ikisini de rahmetle anıyor, sizlerden onlar için birer Fatiha rica ediyoruz…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER