Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KUR’AN-I GÜZEL OKUYAN DEĞİL AHKÂMINA UYAN İNSAN DAHA ÜSTÜNDÜR

Muharrem Günay 13 Ekim 2017 Cuma 22:13:43
 

Hz. Ömer (r.) diyor ki: “Biz, Rasûl’ün sahabîleri, Kur’an’dan evvel imana sahip olurduk. Fakat ey beni dinleyenler! Bizden sonra bir kavim gelecektir. Onlar imandan evvel Kur’an’a sarılacaklardır. Kur’an harflerini güzelce okuyacaklar, fakat Kur’an’ın yasaklarını ve hududlarını zayi edeceklerdir. ‘Biz okuduk, biz den daha iyi okuyan var mı? Öğrendik, bizden daha iyi öğrenen var mı?’ diyeceklerdir. İşte onların yaptığı sadece Kur’an’ı güzel okumaktır. Hepsi o kadar.” (İbn Mâce, Cündebe’den)
Başka bir rivayet: ‘Onlar (yani Kur’an harflerinin güzel okunuşuna ihtimam gösteren ve ahkâmını nazarı itibara alma yanlar) bu ümmetin en şerlileridir’.
Ulu Allah, Şeytana, Hz. Âdem’e secde etmesini emredince, kendisini daha şerefli ve üstün gördüğü için burun kıvırarak ve tepeden bakarak Hz Âdem’e secde edeceği yerde arkasını çevirdi. Diğer bütün melekler bu emre uyarak Adem’e secde ederek kapandıkları secdede uzun bir müddet beklerken o sipsivri olarak ayakta kaldı.
Melekler başlarını kaldırıp da onun kendileri ile birlikte secde etmemiş olduğunu görünce şükür maksadı ile ikinci bir secdeye kapandılar. O ise arkadaşlarına yan yan bakarak, onlara katılmayı asla düşünmeyerek ve Allah’ın emrini kırdım diye hiç bir pişmanlık duymayarak yine tek başına ortada kaldı.
Bunun üzerine Allah yakışıklı vücudunu bozdu, onu domuz suretine çevirdi, başını deve başı ve göğsünü büyük deve hörgücü biçimine koydu, yüzü maymun yüzüne döndü, gözleri yüzü boyunca uzanan iki yarık halini aldı. Burun delikleri olabildiğince açıldı. Dudakları öküzünkine dündü. Azı dişleri domuzun dişleri gibi ağzından dışarıya fırladı. Sakalı döküldü çenesinde sadece yedi seyrek tüy kaldı.
Oysaki daha önce yakışıklı, dört kanatlı, bilgili, çok ibadet işleyen, meleklerin tavusu ve en büyüğü olan, daha birçok imrenilir, sıfatlar taşıyan bir kimse idi. Bunların hiç birisinin ona faydası olmadı. Bundan herkesin örnek alması gerekir.
Küfrün Temeli Benlik, Gurur Ve Allah’a Teslimiyette Gecikmedir
Ayetlerde şeytandan “İblis” adıyla söz edilmektedir. İblis, şeytanın cin grubu içerisindeki özel adıdır. Allah, burada şeytanın cin sınıfından olduğunu bildiriyor. Cinler, enerjiden kurulu bilinçli varlıklardır. Nefisleri mevcuttur. İman edenleri de kâfirleri de vardır. Yüce Allah’ın şeytanın isyanını anlatırken kullandığı cümle çok dikkate değerdir: “Direndi ve kibirlendi.” Şu halde, küfrün temeli benlik, gurur ve Allah’a teslimiyette gecikmedir. Mutlak kulluğun sırrı, benliğin, gururun sıfır noktasına gelmesidir.
Şeytan, bildiği halde, Allah’a bile bile isyan etmiştir. Bildiği halde Allah’a isyan eden ve ilmi ile amel etmeyen âlimin durumu da tıpkı şeytan gibidir. İlmi ile amel etmeyen ve isyanda devan eden insanın şeytandan hiçbir farkı yoktur. O insan artık şeytanlaşmıştır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER