Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MHP İL KONGRESİ (BU SEÇİMİN GALİBİ OLMAZ)

İlimizde 15 Şubat 2015 Pazar günü MHP il kongresi yapılacak. MHP’de kongre sürecinin başlaması ile birlikte ilçe kongreleri yapılmış sıra İl başkanlığı seçimlerine gelmiştir. Bu süreçte il başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim emekli eğitimci ve eski KAMUSEN İL BAŞKANI Erol ÖZSOY olmuştur. Daha sonra bu kervana aday olarak Raşit DEMİREL katılmış son olarak eski MHP Milletvekili ve eski Bayındırlık Bakanı Prof. Dr. Abdülkadir AKCAN il başkanlığına aday olduklarını açıklamışlardır. Böylece aday sayısı üçe çıkmıştır.
Abdülkadir Akcan 12 Şubat 2015 Perşembe günü MHP il teşkilatında yapmış oldukları basın toplantısı ile resmen il başkanlığı görevine talip olduklarını açıklamıştır. Bu toplantıda bir açıklama yapan il başkan adaylarında Erol ÖZSOY ülkücülerin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe muhtaç olduklarına dikkat çekmiş ve adaylık sürecinde Abdülkadir AKCAN ile birlikte hareket etme ve birleşme kararı aldığını belirtip aynı çağrıyı diğer başkan adayı Raşit DEMİREL’e de yapmıştır.
Türk siyasi hayatında yaşanan tecrübeler göstermiştir ki birden fazla adayın yarıştığı kongreler o siyasi teşekküle faydadan çok zarar getirmiştir. Neticede seçimin galibi bir aday ve onun listesi olur fakat kaybeden o siyasi hareketin tüm mensuplarıdır. Kongre sonrasında her ne kadar birlik ve beraberlik mesajları verilirse verilsin geriye kalan küskünlükler, dargınlıklar, bölünmüşlükler ve güç kaybıdır.
Hâlbuki seçimleri bu durumdan kurtarıp herkesin galip geleceği bir şekilde sonuçlandırmak mümkündür. Bunun yolu da oturup, istişare etmek, anlaşmak, uzlaşmak ve TEK LİSTE ile seçime katılmaktır.
MHP’lİ bir büyük aynen şöyle diyor: “Afyonkarahisar’da yıllardır yapılan birden fazla adaylı kongreler partiye ve partililere zarar vermiş her kongreden sonra oluşan kırgınlıklar yeni kongrelere kadar devam etmiştir. Görünen o ki bu kırgınlıklar ve küskünlükler rekabet sınırlarını aşmıştır, dargınlıklar had safhadadır. Yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz izlenimlerden ve sosyal medyadaki paylaşım ve tartışmalardan çıkan sonuç budur. Seçimlere tek liste ile gidilmezse bu dargınlıklar, küskünlüler daha da artacak ve zararı başta milletvekili adayları olmak üzere tüm MHP liler görecektir. Küskünlüklerin, dargınlıkların yaşandığı, birlik ve beraberliğin olmadığı şartlarda AFYON’DA BİRİ İKİ ETMEK mümkün değildir. Halbuki Afyonkarahisar’da her zaman MHP’NİN BİRİNCİ PARTİ OLMA; biri bırakınız iki etmeyi üç, hatta dört etme potansiyeli her zaman vardır. Öyleyse herkes BİR BÖLEN olmak yerine BİRLEŞTİREN/UZLAŞTIRAN olmak mecburiyetindedir.” Bu bir siyasi realitedir ve sadece MHP için değil bütün siyasi partiler için geçerlidir.
Afyon’daki birleşme ve bütünleşme sürecinde en büyük görev: MHP Milletvekili Kemalettin YILMAZ’A, sırası ile Mehmet PARSAK’a, eski milletvekillerinden Mehmet TELEK ve Müjdat KAYAYERLİ’ye, eski il başkanlarından İsmail BIRTIL’a, Ali KOCAŞABAN’a, Ahmet Hamdi SEZER’E, İsmail ALPATA’ya, Ramazan Yavuz DEVECİ’ye, Ramazan ÇALLI’ya, A. Zeki ERTÜRK’e, son il başkanı Aziz ASLAN’a yine eski Merkez İlçe başkanlarından İsmail CAMGÖZ’e, Bekir GÜLLE’ye, belediye meclisi üyelerinden H.İbrahim BAYKARA ve Recep AVŞAR’a, Yılmaz KASAP’a, Raşit TABAK’a, İsmail BİRDANE’ye, Erdal SAYAR’A, millet vekili aday adaylarına ve dahası adlarını burada yazamadığım insanlara düşmektedir.
Yukarıda adı yazılanlar ve adları unutulanlar BİR BÖLEN olmak yerine pekâlâ BİR BİRLEŞTİREN olarak sahneye çıkıp 15 Şubat 2015 gününde yapılacak olan MHP İL KONGRESİNİ ülkücüler açısından ZAFERE VE ŞÖLENE dönüştürebilirler. Bunu başarmak için henüz vakit vardır, geç kalınmamıştır. Ben bir siyasetçi olarak değil; bir gazeteci olarak tamamen bağımsız gözlemlerimle yukarıdaki tespitleri yaptım. Unutmayınız ki birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER