Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

MİLLİ EĞİTİMİN YÖNÜ NE? – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 1 Ekim 2016 Cumartesi 11:46:56
 

Bir kişinin, bir kurumun, bir şehrin, bir Bakanlık’ın başarılı olabilmesi için, önce hangi durumu başarı olarak kabul ettiğini ortaya koyması; sonra da o başarıya gidecek yönü belirlemesi gerekir.
Yönsüz kalırsanız, ne başarıya gidebilirsiniz, ne de başarı tasavvurunuz olur.
Okul zili çalmadan önce bazı tartışmalar yaşanıyordu; okullar açıldıktan sonra bu tartışmalar ayyuka çıktı.
Önce ulusal gündemden başlayalım: Milli Eğitimimiz, ne yazık ki yine ve yeniden yönsüz durumda. “Nereden çıkarıyorsun bunu Murat” diyebilirsiniz. O zaman müsaade edin, anlatayım.
Bir taraftan öğrencilerimizin vatan, millet, demokrasi, cumhuriyet kavramlarını öğrenerek, bu kavramların içerdiği anlamların farkına vararak yetişmesini istiyoruz Bu bağlamda 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz’i yâd ediyoruz, kitapların önsözlerinde demokrasi ve cumhuriyet vurguları yapıyoruz. Demokrasi Kahramanı, merhum şehit Ömer Halisdemir’in hayatından kesitlere, okul kitaplarında yer veriyoruz.
Diğer taraftan Belçika’dan Türkiye’ye resmen ihraç edilen, Türk aileden gelse bile yaşantısı ve Türkçesi “Avrupai” olan şarkıcı Hadise’yi kitaplarımıza koyuyoruz. Hem de “Sen Hadise’nin hayranısın (ki ‘fan’ diye geçiyor)”, “Hadise’nin bir günü” gibi fotoğraflarla süslenmiş sayfalarla Hadise’yi tanıtıyoruz öğrencilerimize. “Poster yapın” bölümünde ise başka bir şarkıcı, Murat Boz var. Ki Murat Boz, hiç değilse bu topraklardan, Zonguldaklı.
Halisdemir ile Hadise’yi hangi yaklaşımla aynı kefeye koyabiliyoruz?
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ses yok.
TİCARET LİSESİ TAŞINAMIYOR
Gelelim, Afyonkarahisar’a. Afyonkarahisar ve yaşanan sorunlar, elbette Türkiye’den ayrı değil. Türkiye’nin her yerinde yaşanabilecek sorunlar, Afyonkarahisar’da da yaşanıyor.
15 Temmuz’daki hain darbe girişiminden sonra FETÖ’ye bağlı okullara el konuldu; okullar, Milli Eğitim’in hizmetine sunuldu. Zafer Koleji de bunlardan biriydi. Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin -eski adıyla Ticaret Lisesi- Zafer Koleji’nin bulunduğu binaya taşınması öngörüldü. Liselerin şehir dışına taşınması ile ilgili projeler, yaklaşık 1 yıldır dile getiriliyor ve kabul görüyordu. Buraya kadar her şey normal.
Normal olmayan durum, taşınmaya niyet edildikten sonra başlıyor: Meğer Zafer Koleji olarak bilinen okulun bir kısmı Vakıflar Müdürlüğü’ne aitmiş, kalan kısmı da el konulan şirketlerin değil 3 şahsınmış. Kolej, bu 3 şahsa Şubat’tan bu yana kira ödüyormuş.
Bunu Milli Eğitim Müdürlüğü bilmiyor muymuş?
İyi niyetle “Bilselerdi, yapmazlardı” diyelim.
Fakat Ticaret Lisesi’nin Zafer Koleji olarak bilinen binaya tam olarak geçişi 2017’yi bulacağa benziyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ses yok.
ATATÜRK İLKOKULU’NDAKİ İDDİALAR
Atatürk İlkokulu Müdürü Eşref Balcı’nın istifasının ardından öğrenci velileri arasında konuşulan gelişmeler, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan tarafından kamuoyuna açıklandı. Açıklamanın tarafı olan İl Genel Meclisi Üyesi Yener Sevim de “Ben siyasi olarak değil, öğrenci velisi olarak bir talepte bulundum” dedi.
Ardından CHP’den bir açıklama daha geldi.
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de hiçbir dahlinin olmadığını beyan etti.
Fakat neticede İl Genel Meclisi Üyesi Yener Sevim’in isteği yerine geldi.
Bu konunun asıl muhatabı Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ise ses yok.
KAÇ ÖĞRENCİYE TEŞVİK VAR?
Özel okullarda okuyan öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmesi için devlet teşviki veriliyor. Masrafların bir kısmı, bu devlet teşviği ile karşılanıyor.
Afyonkarahisar’da bu yıl, toplam 358 öğrenci için devlet teşviği çıktı. Bu sonuçla, Ardahan’dan iyi durumdayız meselâ. Ardahan’a hiç teşvik çıkmamış. Adıyaman’a ise 379 öğrenci için teşvik çıkmış. Komşularımızdan Kütahya’da 380, Uşak’ta 187, Burdur’da 141, Isparta’da 248 öğrenciye devlet teşviki çıkmış.
Bu teşvikler neye göre çıkıyor?
358 sayısı Afyonkarahisar için yeterli mi, yetersiz mi?
Teşvik ölçütleri nedir?
İşin içinden çıkamadım; Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda ses verir diye düşünüyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti