Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MIŞ… MIŞ… MIŞ…

İktidar ve O’nun yandaşı olan parti son dönemelerde siyasetlerini “Ülkenin Beka Sorunu var” tezi üzerinden yürütüyor. Mitinglerde, toplantılarda sürekli olarak 31 Mart Yerel Seçimleri’nin Türkiye’nin beka meselesi olduğunu haykırıp duruyorlar. Haliyle yerel seçimlerin ana gündemi de “beka sorunu” oldu. “Beka” kelimesinin Türk Dil Kurumundaki karşılığı “Kalıcılık, ölmezlik”. Peki bu “Beka sorunu” neymiş. Terör örgütleriymiş, ülkenin bölünmesiymiş, terör örgütü ile ittifak yapanlarmış, FETÖ’nün yeniden hortlamasıymış, tüm muhalefet partileriymiş, beldelerimizi, şehirlerimizi yönetecek belediye başkanlarıymış.  İktidar, yerelde halka nasıl daha iyi hizmeti götüreceğini anlatmak yerine, Millet ittifakı üzerinden “Onlar gelirse ülke parçalanır, oyunuzu bize verin” demeyi tercih ediyor. Onlara göre ancak AKP iktidarda kalırsa, ülke bölünmezmiş. FETÖ olmazmış, cemaatler devletin içine sızamazmış, terör örgütüyle müzakere yapılmazmış(!). Mış, mış, mış.
“Beka Meselesi” olarak görülen  tüm konuları yazıp, arkasında “Kim sebep oldu?” sorusunu soralım. Sebep olanlar apaçık ortaya çıkacaktır.Nasrettin Hoca misali “Hırsızın hiç mi suçu yok”.
Bu ülkenin halihazırda bir Beka sorunu varsa bu sorunu kim yarattı. 17 yıldan beri ülkeyi tek başına yönet(emey)en  bir iktidar, beka sorunundan bahsediyor.
Beka probleminin sebebi terör örgütü PKK ise, buna sebep olanlar teröristlerle yan yana gelen, açılım saçılım sürecine giren, Teröristbaşı’ndan gelen mektupları Nevruzda megri megri sloganları eşliğinde okutan, bunu tüm kanallardan canlı olarak yayınlatanlardır. Valiliklere yollara döşenen bombalara ses çıkartmayın emrini verenlerdir.
Beka problemi FETÖ ise, sebep olanlar FETÖ yü bu hale getiren “Gel artık hocam seni çok özledik” “Ne istediniz de vermedik” diyenler, Milli Güvenlik Kurulu tarafından alınan kararları uygulamayanlar, FETÖ’nün bankasını tam kadro törenle açan, sonra da bu bankaya para yatıranları terörist ilan edenlerdir. Üniversite sınavından, askeri okul, polis okulu, savcılık, hakimlik sınavlarına kadar, tüm sınavlarda hile yapılmasına göz yumanlar, devlet dairelerine alınacak tüm memurların sözde imamlar tarafından belirlenmesine izin verenlerdir.
Beka probleminin sebebi komşularımız ise, sebebi komşularla sıfır sorun mottosundan, tüm komşularımızla sorunlu hale getirenler, komşuların iç işlerine karışan, “Cuma namazını Emevi Camisinde kılacağız” diye yola çıkıp dört milyon Suriye’liyi kucağında bulan, Kandil’i ortadan kaldırmaya çalışırken Suriye’de Kürt Devleti kurulmasına sebep olanlardır. Dış politikada Amerika ve Rusya çıkarları arasında pinpon topu gibi gidip gelenlerdir.
Beka problemi devletin paralel yapılanmalara teslim edilmesi ise, sebep olanlar liyakata önem vermeden yandaşları, taraftarları, müritleri devlet kadrolarına dolduranlardır. Dün FETÖ’nün doldurduğu kadroları bugün diğer cemaaatlere açanlardır. Beka problemini yaratanlar Adliye, Askeriye, tüm bakanlık kadrolarında kontrolü cemaatlere verenlerdir.
Bu ülkede Beka problemi varsa, sebebi ülkeyi tek bir kişinin iki dudağı arasına bırakıp millet iradesini, TBMM’ni etkisizleştirip, devre dışı bırakanlardır. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Andımız, Tren Kazaları, Terör Olayları, Ekonomik kriz vb. konularda meclise gelen önergelere “Hayır” diyen, çekimser oy kullananlardadır.
“Ülkemizdeki Beka Sorununu TBMM araştırsın” diye verilen önergenin “Bu ülkede Beka Sorunu var” diyen AKP ve MHP’lilerin oyları ile reddedilmesi manidar değil mi?
Türkiye’nin bugün ağır bir “beka” sorunu varsa, kabahat bu noktaya gelmemize sebep olanlarda, ülkenin yüzde 50’sini terörist ilan edenlerdedir. Sana oy vermeyenler, bakkallar, köylüler, soğan üreticileri, kabzımallar, akademisyenler, sanayiciler, gazeteciler, muhalif siyasetçiler hepsi vatan haini! Böyle bir kafa olur mu? Asıl “Beka Sorunu”, vatandaşlarımızı ötekileştirerek, her seçim öncesinde kalabalıkları birbirine düşmanlaştırmak, ülkemizi kamplaştırmaktır.
Binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin, 100 yıllık Cumhuriyetin bekası, Kadıköy’ü, Bağcılar’ı, Emirdağ’ı, Sinanpaşa’yı, Dinar’ı,  Afyonkarahisar’ı, Trabzon’u, İstanbul’u kimin yönettiğine bağlıysa, vay halimize.
Son Söz; “Ülkenin değil, ülkeyi yönetemeyenlerin bir beka problemi var”. Temel Karamollaoğlu

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER