Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

NASIL NESİLLER? – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 25 Ekim 2016 Salı 13:13:23
 

Dünya ancak eğitimle kurtulur. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Ancak doğru eğitim zor iştir. Kökleri acı, meyveleri tatlıdır. Eğitim, yoksullar için sermaye, zenginler için artı kazançtır. Eğitimsiz toplumlar başka milletlerin oyuncağı olmaya mahkûmdur. Geleceğini garantiye almak isteyen toplumlar ve Milletini, bayrağını, vatanını düşünen devletler öncelikle gelecek nesillerini iyi eğitmesi gerekiyor.
Peki, bunu nasıl yapabiliriz?
İslam’ın ilk emri de “Oku” dur. Milletin çocuklarının, dünya gerçeklerini görmesi, cehaletle mücadele etmesi, doğruyu bilmesi, kin ve nefret yükü altında ruhunu ezdirmemesi için ilim ve irfan yuvalarımızı çoğaltmalıyız.
Vicdanı adaletli tartan, kıyaslayan, düşünen, yargılayan, tavrı ve duruşu olan, hakkını arayan ama haddini bilen, Allah diyerek çıkar sağlamayan, kula kul değil Allah’a kul olan, din ve dünya işlerini iyi bilen, dürüst, işini seven, işini iyi ve kalıcı yapan, hak, hukuk gözeten, iftiradan, dedikodudan, fitneden uzak duran sağlam karakterli nesiller yetiştirmeliyiz.
Dünya gerçeklerini, tarihini, nereden geldiğini, dedesini, atasını ve nereye varacağını, vatanını, taşıdığı kanı bilen, onun gereğini yapan, milletinin sevgisini, yücelmesini ülkü edinmiş nesillere ihtiyacımız var.
“Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü hararetle, aşkla, şevkle ve gururla söyleyebilen nesiller yetiştirmeliyiz.
Tutsaklığı bilen, teslimiyeti reddeden, şartlandırmalara karşı uyanık olan, farkındalığı yüksek, hafızası sağlam, geniş ufuklu nesil yetiştirmek için ısrar etmeliyiz.
Ziya Gökalp’ın dediği gibi; sadece medeni ahlaka değil, vatani ahlaka da sahip, “milleti bırak, kendine bak” diyen bencil bir nesil yerine, “milli endişe” sahibi olan, vatanı için rahatını bozan bir nesil yetiştirmeliyiz.
Atatürk’ün; “Efendiler, biz hayat ve istiklal isteyen bir milletiz. Yalnız ve ancak bunun için hayatımızı veririz.” sözünü düstur edinmiş nesiller yetiştirmeliyiz.
Kanaatimce Millet olarak öncelikli olarak bu konuya kafa yormalı ve icraat yapmalıyız. Gelecek yazılarımızda bunu nasıl gerçekleştirebileceğimiz konusunda siz dostlarla paylaşım yapacağız inşallah.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti