Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ÖFKEYİ YENEBİLMEK

Öfke insani bir duygudur. Ancak, kontrol edilemeyen öfkenin aile, akraba, arkadaş ve komşuluk ilişkilerinin bozulmasından kavga ve cinayetlere kadar pek çok kötü duruma yol açar.
Nitekim Kur’an-ı Kerim’de “öfkesine hakim olanlar Cennet nimetleriyle müjdelenmişlerdir.” buyrulmuştur.
Hayatın başlı başına bir imtihan olduğu bilinciyle sabırlı olmak, öfke anında Euzü Besmele çekmek, bulunan mekanı ve pozisyonu değiştirmek, abdest almak tavsiyelerin başında gelmektedir.
Günümüz insanı dünya meşakkatinden olsa gerek patlamaya hazır bomba gibi. Öfkelenerek kolay yolu seçiyor. Ön yargı da kolay yoldur. Gerçek sebebi araştırmadan , peşin hükümle birisini suçlamak ön yargıdır. Ayrıca kul hakkıdır. Dikkat etmek lazımdır. Başkasının ağzıyla husumet beslemek insanları birbirine düşürür. Mümkünse yüzleşmek gerekir. Kızgın olduğunuz kişiyi tanımak gerekir. İnsan tanımadığının düşmanıdır. Tanıdıkça yanlışınızı anlarsınız.
Öfke ile beraber akıl da uçup gider. Öfkenin ateşi sahibini yakar. Öfke sıcak bir kömür parçasıdır. Yanan aslında onu elinde tutandır.
Günlük hayatta hepimiz çok fazla öfkeleniyoruz. Önemli olan öfkeyi yenmemizdir. Özellikle toplumsal faaliyetlerde yöneticilerin öfke ve ön yargısı bir çok kişiye zarar vermektedir. Bu durum toplumsal düzenimizi berbat etmektedir. Daha mantıklı olmak lazım.
Unutulmamalıdır ki; Gerçek pehlivan güreşte rakibinin sırtını yere getiren değil, öfkelendiğinde öfkesini yenip, kendisini kontrol edebilen kimsedir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti