Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Ordu’ya Balkanlıoğlu “piyango”su – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 24 Ocak 2015 Cumartesi 02:00:00
  Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, önceki görev yeri Afyonkarahisar’da yaptığı açıklamalar ve verdiği pozlarla ulusal basının ilgisini çekmişti. Farklı bir tarzı, herhangi bir kâğıda bağlı kalmadan konuşması nedeniyle zaman zaman hatalar yapabiliyordu. Bu hataların karşılığını, ertesi gün de gazetelerde okuyorduk.
Vali Balkanlıoğlu’nun Bursa ya da İzmir gibi büyük bir şehre gideceği tahmin ediliyordu. Balkanlıoğlu, yine bir büyükşehre, Ordu’ya atandı.
Afyonkarahisar’ın talihi bu galiba. Ordu vilayeti ile tam tanımlanamayan bir iletişimi, bağı var. Misal vermek gerekirse, eski Afyonspor ile Orduspor “kardeş” takımdı. İkisinin rengi de “mor ve beyaz”dı.
Meselâ, vilayetlerin büyükşehir olmalarıyla ilgili düzenleme yapıldığında, Ordu ve Afyonkarahisar “750 bin nüfus” sınırındaydı. Ordulu eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin önderliğinde yapılan çalışma neticesinde Ordu, büyükşehir oldu. Afyonkarahisar ise “Bütünşehir mi olalım, büyükşehir mi olalım, Kütahya merkezli birleşik şehir mi kuralım” tartışmasında.
Ordu ile Afyonkarahisar’ın yolu, Vali İrfan Balkanlıoğlu ekseninde de kesişti. Aynı nüfusla büyükşehir olamayan bir kentten, aynı nüfusla büyükşehir olan bir kente gitti. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da kendisini anlatılanları anında hafızasına yerleştirir; özellikle turistik mekânlar hakkında bir rehber gibi bilgi verebilirdi.
Balkanlıoğlu’nun bu özelliğini Ordu’da da devam ettirdiğini duyuyoruz. Balkanlıoğlu, bu bağlamda sadece Afyonkarahisar’ın değil, diğer vilayetlerin de imreneceği bir girişime imza attı. Balkanlıoğlu, “Ordu’nun Dereleri” türküsünden yola çıkarak Ordu’nun derelerini ulusal anlamda tanıttı. Milli Piyango Genel Müdürlüğü ile görüşen Balkanlıoğlu, “Ordu’nun Dereleri Turizm İçin Akıyor” sloganı ile Ordu’nun Altınordu ilçesindeki Çiseli Şelalesi’nin Milli Piyango biletlerinde yer almasını sağladı. 19 Ocak 2015 tarihindeki piyango çekilişi için bu bilet satıldı.
Bu kampanyanın ardından Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na yazılı bir “teşekkür” metni gönderdi. Biçer, teşekkür metninde “Ordu ilinin tanıtımına yönelik yaptığınız çalışmalara, 19 Ocak 2015 tarihli çekilişimize ait biletler üzerinde yer vermek suretiyle destek olmaktan dolayı, Milli Piyango İdaresi olarak mutluluk duymaktayız. Bu anlamlı girişiminizden dolayı sizleri tebrik eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim” dedi.
Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’dayken neden böyle bir girişim yapmadı; ya da yaptıysa neden başarılı olamadı?
Bunu sorgulayalım.

Valilik’e gece-gündüz ulaşın

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, göreve başladığı günden bu yana “proje merkezli çalışma” ilkesini dile getiriyor. Güner’in bu ilkesine, çoğu daire müdürlerinin de ayak uydurduğu görülüyor. Bununla birlikte projelerin yavaş yavaş somut verilere bürünmesi de gerekiyor. Bu konuda da bazı kurumların, diğer kurumlara oranla daha başarılı olduğu gözlemleniyor.
Şunu belirtmek isterim: Vali Hakan Yusuf Güner ve Valilik Özel Kalem Müdürü Mehmet Özşahin’in hayata geçirdiği –bana göre- en önemli proje, “iletişim”le ilgili. Valilik’e sabit telefonlardan ulaşılmasının yanı sıra artık cep telefonundan da ulaşılabilecek. Vatandaşlar, dertlerini, sorunlarını, aynı zamanda projelerini cep telefonu ile de yetkililere iletebilecek. Valilik’in internet sitesinde yer aldığı için bu cep telefonu numarasını yayınlamakta beis görmüyorum: 0505 466 03 06.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti