Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

PARA DA BAYRAK GİBİ – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 8 Aralık 2016 Perşembe 13:55:05
 

Türkiye’nin dört bir yanından “Dövize karşı” kampanyaların haberleri duyuluyor. Afyonkarahisar’da da bu konudaki yelpaze oldukça geniş. İlçesinden merkezine kadar pek çok esnaf “Dövizini bozduran” müşterisine imkanlar sunuyorlar.
Devlet Kurumları dövizden Türk Lirası’na geçişi teşvik ediyorlar.
Gazeteniz Kocatepe de bu kampanyalara “ücretsiz ilan” fikriyle destek olmaya çalışıyor.
Kimileri bu kampanyaları sulandırmaya çalışsa, ekonominin böylesi kampanyalarla düzene giremeyeceği savunuyor olsa da… Biz safımız belli olsun istedik.
Bir yanda Uluslar arası para baronları, emperyalist ülkelerin ekonomi tuzakları… Diğer yanda necip Türk Milleti’nin her kademesindeki fertlerinin “milli” duruşu. Nerede durmamız gerektiğini iyi biliyoruz.
Nasıl ki, şanlı Türk Bayrağı bu ülkenin ve milletin bağımsızlık simgesiyse, Türk Lirası’nın da aynı şekilde devletimizin ekonomik bağımsızlık göstergesi olduğuna inanıyoruz.
O nedenle “Milli Mücadele yıllarındaki Tekalif-i Milliye” kanuna benzettiğimiz çabaları ve kampanyaları can-ı gönülden destekliyoruz. Nasıl ki Tekalif-i Milliye kanunu ile evindeki iki çift çorabın birini ordusuna bağışlamıştı bu millet, bugün de gücü nispetinde katkı sunmaya çalışıyor milli ekonomiye. Mübarek olsun…
HIZLI HABERCİLER
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’nin El Bab bölgesinde bulunan askerlerimize yapılan saldırıda Çay ilçesinden P.Uzm.Çvs.Ahmet Şahin şehit oldu dün.
Bir kez daha şehit acısı yaşıyoruz. Hep dediğimiz gibi ne ilk, ne de son şehidimiz. Milletçe acısını yaşıyoruz, sebep olanların kahrı için dua ediyoruz. Allah şehitlerimizin ailelerine ve milletimize sabır ihsan eylesin…
Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın basın mensuplarını bilgilendirdiği bir whatsapp grubu mevcut. Kumartaşlı’nın yazdığı tüm bilgiler bu kanalla basın mensuplarının neredeyse tamamına ulaşıyor. Özellikle şehitlerimizle ilgili son ve detaylı bilgiler bu kanalla yayılıyor.
Dün şehidimizle ilgili üzücü haber Başkan Kumartaşlı tarafından saat 12.55’de basın mensuplarının bilgisine sunuldu. Kumartaşlı basın mensuplarından bir ricada bulunarak, “Arkadaşlar şu an aileye haber vermeye gidiyoruz lütfen 20 dakika haberi duyurmayalım” dedi. Gel gör ki, bizim basın çok hızlı!!!
20 dakika dolmadan facebook başta olmak üzere tüm sosyal medyada şehidimizin memleketinden ismine kadar tüm bilgiler gazeteci arkadaşlar tarafından paylaşılmıştı.
Yadırgadık, üzüldük doğrusu. Kimsenin sosyal medyasına karışacak, neyi paylaşıp, paylaşmadığını sorgulayacak değiliz. Ancak arkadaşlar, 10 dakika daha sabır ediverseniz ne olur? Hassasiyetleri neden göz önünde bulundurmuyorsunuz? “Şehit ailesi pappalı, face’yi nereden görecek” diye mi düşünüyorsunuz. Etmeyin, eylemeyin.
Hızlı ve başarılı habercilik tüm gazetecilerin ekli olduğu whatsapp grubundan bir bilgiyi kopyalayıp, sosyal medyaya en önce yapıştırmakla olmaz. Şehidimizin haberini elbette ki herkes duyacak, bilecektir ama hassasiyetler gözetilmelidir. Bunu yapan haberciye başarılı haberci denilmez. Başarılı haberci, kimsenin bilmediğini en önce bulup, toplum menfaatine en önce duyurana denilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti