Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Proje sizden, takibi bizden – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 30 Aralık 2014 Salı 02:00:00
  Cumartasi günü Korel Termal Otel’de düzenlenen Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Çalıştayı, beklediğim düzeyin üzerinde geçti. Özellikle katılımcılar arasında “Bu kişi de niye burada” diye soracağım, sorgulayacağım bir kimse yoktu. Bununla birlikte Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın masaları ziyaret ederek konuşmalara katılması, teşvik edici bir görüntüydü. Yine Vali Hakan Yusuf Güner’in Çalıştay’ın sonunda, katılımcılara hitaben “Yol arkadaşlarım” demesi de dikkatlerden kaçmadı.
Kültür ve Turizm Çalıştayı’nda 200’ü aşkın proje üretildi. Bu projelerin bir kısmı, zaman zaman gündeme gelen, ama devamı getirilmeyen projelerdi. Meselâ Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Afyonkarahisar’ı Feshane’de tanıtalım” önerisi, Kültür ve Turizm Çalıştayı’nda da çıkan projeler arasında.
Olsun.
“Propagandada tekrar esastır” diye öğrettiler bize. Projeleri tekrar Çalıştay’a sunmak da önemli.
Çalıştay, Afyonkarahisar’da “ortak akıl” bulma çabası olarak yorumlanabilir. Fakat ulusal ve yerel basın mensuplarına Çalıştay hakkında görev düşüyor. Gazeteciler, Çalıştay’da çıkan projeleri bir kenara not etmeli ve yetkililere bu konuları sormalılar.
Burada “benim projem-senin projen” kavgasına düşmeden Afyonkarahisar için yeni bir şeyler söylemek/yapmak amacını taşımalı katılımcılar.
Zaten Çalıştay’daki hava da o yöndeydi.
Çalıştay’da çıkan projeleri ve projelerin varacağı sonuçları, önümüzdeki günlerde işlemeye çalışalım.
Bugün, Çalıştay’a ilişkin bazı ayrıntıları sunalım.

RESEPSİYON GİBİ

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Çalıştayı’nın ardından Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, katılımcıları uğurladılar. Bu tavır, Cumhuriyet Resepsiyonları’nı hatırlattı bana. Protokol’ün Çalıştay’ı Resepsiyon gibi benimsemesi, şehir için bir ümidin oluşmasını sağladı.

SERTESER’İN DOSYASI

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, son 3 yıldır olduğu gibi yine toplantıya hazırlanarak geldi. Serteser’in oturduğu masada bulunan ve “Termal Turizmin Başkenti Afyonkarahisar” yazılı dosyada, muhtemel projeler ve gelişmeler yer alıyordu.

BAYAR’A TEBRİK

Tarih araştırmacısı Muharrem Bayar, İşadamı İbrahim Alimoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner… Çalıştay’daki bir arada tarih üzerine tartışmalar yaptı. Vali Güner, Bayar’ı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

3 MÜDÜR, 3 İSİM

Kültür ve Turizm Çalıştayı’nda objektiflere ilginç fotoğraflar da yansıdı. Bu fotoğraflardan biri de İl Protokolü’nün çalışma arkadaşları olan 3 Müdür’dü. Valilik Özel Kalem Müdürü Mehmet Özşahin, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler ve Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu, Çalıştay sırasında yan yanaydı.

FOTOĞRAFLAR BEĞENİLDİ

Korel Otel’in girişinden Çalıştay’ın düzenleneceği salona doğru ilerleyenler, koridorda Afyonkarahisar’ın fotoğrafları ile karşılaştılar. Koridor ve karşılama organizasyonu Belediye’ye aitti. Belediye ekibi, organizasyonun hakkını verdi.

KENTİ KONUŞTULAR

Tarih araştırmacısı Muharrem Bayar ile Sultan Divanî Mevlevihane Müze Müdürü Hasan Özpunar, Çalıştay sırasında sohbet etti. İki tarih sevdalısı, Afyonkarahisar’ı, kentin geçmişini konuştu.

ÇALIŞTAY’A ÖZEL KRAVAT

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, alışılmışın dışında bir kişi. Birikimini hemen aktarmak istercesine heyecanlı konuşması, söyleşilerinde gezilerden, kitaplardan, yaşadıklarından, öğrendiklerinden notlar aktarması, Afyonkarahisar için fikir üretmesi, O’nu farklı kılıyor. Afyonkarahisar’ın masaya yatırılacağı Kültür ve Turizm Çalıştayı için “mor-beyaz” kravat takan Göksel, objektiflerin dikkatinden kaçmadı.

“TURİST SOKAĞI” ÖNERİSİ

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz de Kültür ve Turizm Çalıştayı’na iştirak edenler arasındaydı. Akagündüz, basın mensuplarının sorusu üzerine Çalıştay’da ne önerdiğini şöyle anlattı:
“Afyonkarahisar’a dışıradan turist geliyor, ama otellerde kaldığında sıkılıyor. Biz Afyon merkezinde turist sokağı kurulmasını önerdik. Turistlerin ilgisini çekebilecek bir sokak. Şarkı söyleyen şarkı söylesin, resim yapan resim yapsın. Canlı bir sokak olsun. Turist de o sokakta vakit geçirsin.”

İKİ ESKİ DOST

Hüseyin Şenşaştımoğlu, Afyonkarahisar’ın yakın tarihine tanıklık eden, öğretmen ve gazeteci. Şehrin önde gelen fikir adamlarından birisi. Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman ise, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde, öğrencileriyle birlikte ses getiren etkinliklere imza atan, Afyonkarahisar’ın katma değerini yükseltme gayretinde olan bir akademisyen. Fikret Yaman ile Hüseyin Şenşaştımoğlu, Çalıştay’da karşılaştılar. Fikret Yaman, Şenşaştımoğlu’nun elini öptü, “Nasılsınız hocam” dedi. Güzel bir sohbet başladı böylelikle.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti