Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Sakıncalı kitaplık – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 21 Mart 2013 Perşembe 02:00:00
  Erol Manisalı…
Mustafa Balbay…
Doğu Perinçek…
Ergin Saygun…
Soner Yalçın…
Ahmet Şık…
Barış Pehlivan…
Barış Terkoğlu…
***
Bir davanın mütalaasını vermiyorum, yanlış anlamayın.
Kitaplığımdaki kitapların yazarlarını sıralıyorum sadece.
***
18 Mart 2013’te, 2008’den beri süren bir davanın savcılık mütalaası verildi ya, o nedenle aklıma geldi. Türkiye’de dönem dönem “sakıncalı” olan kimi yazarlar vardır. Bu dönemki “sakıncalılar” listesinde ise, elbette mütalaada ismi geçenler olacak. Peki, onların yazdıkları kitapları okuyanlar da sakınalı listesine girebilir mi? Öyle değil mi ama? Bir kişi, bir kitabı okuyorsa, mutlaka görüşünü paylaşır. Görüşünü paylaşmasa bile o kişiye dolaylı yoldan da olsa para kazandırır.
***
Mütalaayı verenler, yarın-öbür gün “Kitap satın alarak örgüte el altından yardımda bulunmak” fiilinin işlendiği kanısına kapılabilir. Oldu olan, öyle bir suç türetilir. Hukuk tarihine geçeriz, ne güzel.
***
Tabii yukarıda saydıklarım, “hakkında iddia” olanlar. Bir de “hakkında iddia olmayıp da” her daim sakıncalı listesinde yer alabilecek yazarların kitapları da kitaplığımda mevcut. “Batsın böyle medya” serzenişinin muhatapları Can Dündar, Hasan Cemal ile vatanperver çıkışlarıyla tanınan Osman Pamukoğlu, en genç profesör olma unvanını elinde bulunduran Oktay Sinanoğlu bunlardan bazıları.
***
Bir de hayatını kaybetmiş yazarların kitapları var, kitaplığımda. Hasan Yalçın, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Attila İlhan gibi… Yaşasalardı mutlaka yargılanacakları bir dava bulunurdu.
***
Bir “tehlikeli” kitap da var meselâ: Arslan Bulut’un yazdığı “Türkçü-Devrimci Diyaloğu” gençlerin “vatan sevgisi” etrafında nasıl birleşebileceklerini anlatıyor.
İslam ve sosyalizmi irdeleyen kitaplar da bulunuyor elbette.
***
Tabii o kadar da “sakıncalı” değilim canım. Ahmet Kabaklı, Fethullah Gülen, Halit Ertuğrul, Orhan Pamuk, Ahmet Davutoğlu’nun kitaplarını “her ihtimale karşılık” bulunduruyorum.
Ne olur, ne olmaz.
***
Bir de kitaplığın başköşesinde “Nutuk” adını taşıyan bir kitap var.
Suç unsuru sayılır mı, bilemiyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER