Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Seçim güncesi 4 – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 17 Kasım 2015 Salı 02:00:00
  Seçim totolar artık takım elbisesine, öğle ya da akşam yemeğine olmasa da ayak üstü sohbetlerde oynandı 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri öncesi. Tarafkirlir hakimdi, bitaraf olma lüksü yoktu çoğunun. Ama çare de yoktu. Açık ve net olamıyordu kimse.
Seçim propaganda döneminde siyasi partilerin kahvaltılı toplantıları vahim bir hal almaya başlamıştı. Hatta öyle hal alıyordu ki bu tür toplantılar bir öncekini hazmetmeden başkaca bir yemekli davete katılma hali bile sözkonusu olabiliyordu. Herkes pek bir pozitif, bonkör ve güler yüzlü idi. Hatta farklı partilerin kahvaltı ya da herhangi yemekli davetine icabet edenler kendi tarafkirliklerine göre katılımcıların “helal lokma” yeme şansını yakaladıklarını söyler durur haldeydiler. Helal ile haramın birbiren karıştığı kaygısı yaygın kanaatti hayatımızın genelinde.
Geldi çattı 1 Kasım seçim için sandıklara gitti seçmen. Sandıklar açılıp sonuç az çok belli olmaya başlayınca herkeste bir ortak taraf olma hali ilk ve en dikkat çekici olanıydı. Mevlana Celaleddin Rumi Hazretlerinin “Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün.” sözünün tam aksi yansımaları hepbirlikte yaşadık. Haddi aşmalar da yok değildi. Seçmeni ve kanaatini daha da doğrusu cumhurun yani çoğunluğun kararını hiç saymak. Haddi ve küstahlığı fazlasıyla aşan yaklaşımlar. Aklımdan hiç çıkmayan en çarpıcı olanı sosyal medya hesabından karikatür paylaşan bir hanımın “Yaz kızım memleketin ırzına geçildi. Rızası vardı.” paylaşımı oldu. Ayıptır, günahtır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER