Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Seçim ve geçim polemiği – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 25 Mayıs 2015 Pazartesi 03:00:00
  25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine 13 gün var. Şimdiden sandıktan çıkacak sonucun milletimiz, ülkemiz için hayırlara vesile olması ortak temennimiz ve duamızdır.
Bu genel seçimlerin önemli bir avantajı var. Propaganda çalışmaları ve oy sayımına kadar herşey Ramazan başlangıcından önce tamamlanmış olacak. Bu seçilecek ve onlarla bu yolda ilerlemek zorunda olanlardan vatandaşa kadar herkes açısından iyi oldu.
Yanılıyor olmayı istesem de pek çok şeyin tadının kaçtığı şu zamanda genel seçimlerde de bir ruhsuzluk ve heyecansızlık var. Seçilme uğrunda ilerleyenlerden kendisini yönetecek olanları seçeceklere kadar bunu hissetmemek imkansız. Benzeri ve aynı şekilde duyulan sözleri özetliyor, “Biz geçimin onlar ise seçimin derdindeler.”
Hani laf ola beri gele türevinde seçmen ziyaretleri yapılıyor. Esnafa, sanatkara, üretene hayırlı işler dileniyor. Maskeler aynı, sahte gülücüklerde öyle. Tek bir eksik var o da “Okyanusu da, pempe uçan filleri de getireceğiz.” gibi. Seçmende insani ve mecburi nezaket gereği reaksiyonel tavır göstermekten sakınıyor.
Seçmeni de yabana atmamak lazım. İçlerinde harika tipler var. Hani deyim yerinde ise Cem Yılmaz’a bizim Afyon’da çok ekmek var. Bir sürü malzeme çıkar. Her gelene asgari nezaketin dışında “sizdenim, sizin gibi düşünüyorum.” dedikten sonra insanlar sırtlarını dönüp mekanı terk ederken sövenleri de var.
Seçilecek olanlara da seçmenlere de naçizane tavsiyemiz; Net olun, nazik olun, uzatmayın, tartışmaya mahal vermeyin. Unutmayalım, sevgi ve tercihte hür saygı da ise mecburuz. Farklılıklarımızla yaşamak onları kaşımadan birarada olmak durumundayız. Allah doğrunun yanında ve yardımcısı olduğuna göre eğer doğru isek kim belimizi bükebilir, hangi rüzgar dalımızı kırabilir ki?
Seçilecek olanların seçmen ziyaretlerini insanların işlerine mani olmayacak şekilde yapmaları esas. Çoğu zaman buna dikkat edilmiyor. Daracık mekanlara koloniler halinde ziyaretlerin rahatsızlık verdiğinin lüften farkına varalım.
Seçmene gelince de; Kimseye adap, edep, nezaket öğretecek değiliz. Ama öfkemizi kontrol edip, kendimize hakim olmamız her daim şart. Oy vermek, vergi ödemek, askere gitmek temel vatandaşlık görevlerimiz. Tek bir oy hakkımız var. Nasip olursa 7 Haziran Pazar günü bunu kullanacağız. Oy vermek sorumlu olmak, şahit olmaktır. Bunu unutmayalım.
Seçim ve geçim polemiği devam etse ve edecek olsa da bize yakışanı yapmaktan geri durmayalım.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER