Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Seçimi “ikinci”ler ve “üçüncüler” kazandıracak

7 Haziran Genel Seçimleri’nde yarışacak adaylar belli oldu. “Beni Cumhurbaşkanı yolladı”, “Bakan’ın tanıdığıyım”, “Başbakan Yardımcısı beni çok sever”, “Genel Merkez’de çok iyi tanınıyorum”, “Halk beni biliyor”, “İçinizden biriyim” gibi söylemlere son verilecek olması, olumlu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Afyonkarahisar’daki milletvekili adaylarını önseçim dolayısıyla biliyorduk; Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin listesini merak ediyorduk. Listeleri ilk duyduğuma, AK Parti’nin 2, MHP’nin 2 ve CHP’nin 1 milletvekili çıkaracağını düşündüm. Bununla birlikte MHP’deki listenin dışarıdan görüldüğü kadar “gül bahçesi” olmadığı; AK Parti’deki listenin de “küskünlüğe” sebep olacağı yorumları yapılıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde önseçime rağmen bazı tartışmaların yaşandığı da söyleniyor.
Halkların Demokratik Partisi’nin Afyonkarahisar’dan 5 milletvekili adayı çıkarması, kimisini şaşırttı; ama barajı aşmayı hedefleyen bir partinin Batı Anadolu’da da “varım” demesinden normal bir şey yok.
Barajı aşacağına dair propaganda yürüten bir başka parti ise Vatan Partisi. Listesinde Hafize Çobanoğlu Güngör, Hüseyin Karanlık, Halil Şahin gibi isimler bulunuyor.
Biz barajı geçmesi, iktidar ortağı olması muhtemel 3 ana eksen partisini ele alalım:
AK Parti’de de, CHP’de de, MHP’de de birinci sıra adayları avukat. Halil Ürün, Burcu Kayıkcı, Mehmet Parsak’ın partilerini ve partililerini Ankara’da temsil etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Listenin birinci sırasında olmaları dolayısıyla, parti çalışmalarının yükünü omuzlayacaklar. Her 3’ünün de çalışkanlıkları konusunda herhangi bir tartışma yok.
Önemli olan ikinci sıra adayları: Ali Özkaya, Mehmet Ecer ve Aziz Aslan. Özkaya’nın Dinar’da, Ecer’in merkezde ve Sultandağı’nda, Aslan’ın ise merkez ve İhsaniye’de oy alması mümkün. Ancak her 3 adaya da, dolayısıyla partilerine de sadece belli ilçelerden oy almaları yetmeyecek.
Ali Özkaya’nın, Halil Ürün’ün temposuna ayak uydurması gerekiyor.
Mehmet Ecer’in en az Burcu Kayıkcı kadar, Aziz Aslan’ın da en az Mehmet Parsak kadar çalışması lâzım ki kararsız seçmenler de etkilensin.
3 siyasi partinin 3’üncü sıra adaylarına da dikkat çekelim: Prof. Dr. Remziye Sıvacı, Tuğrul Akkuş ve Fatih Çetinkaya. 3’üncü sıra adayları arasında öne çıkması beklenen isim, 30 Mart 2014’teki yerel seçimlerde MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olan Fatih Çetinkaya. Çetinkaya eğer morali yerinde, fedakârca çalışırsa partisine büyük katkı sağlar. Tuğrul Akkuş ve Prof. Dr. Remziye Sıvacı’nın partilerinin başarılarını olumlu ya da olumsuz etkileyecek bir konumda olmadıklarını tahmin ediyorum.

BARO BAŞARILAR DİLEYECEK Mİ?
2011 seçimlerinden önce Afyonkarahisar Barosu, Avukat Ahmet Toptaş ve Avukat Halil Ürün’e destek vermiş, “Meslektaşlarımız, bizi en iyi şekilde temsil edecektir” açıklaması yapmıştı. 3 iddialı siyasi partinin de listesinde avukatlar bulunuyor. Afyonkarahisar Barosu, belki bu yıl da benzer bir açıklama ile gündeme gelebilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti