Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ŞEHİTLERİMİZ VE DARBE DALGALARI – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 28 Eylül 2016 Çarşamba 13:55:33
 

Önceki gün sabah saatlerinde Mardin’de PKK’lıların yola kurduğu pusuda 4 askerimiz şehit düştü. Aynı gün öğleden sonra ise kahreden haber Şırnak’tan geldi. Kontrol noktasına saldıran teröristler 6 askerimizi şehit etti. Şehitlerimizin birisi Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Jandarma Astsubay Yunus Çiçek’ti.
Olay, yeni Şırnak-Van karayolu Şırnak Cezaevi yakınlarında, kentteki sokağa çıkma yasağı nedeniyle kurulan güvenlik noktasında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, bir grup PKK’lı terörist, burada görev yapan asker ve koruculara roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırının ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi gönderilirken, çatışmanın yaklaşık 6 saat sürdüğü öğrenildi. Saldırı ve çatışmada, 6 askerimiz şehit olurken, yaralı gazilerimiz de var.
Öte yandan PKK’lı teröristler yine önceki gün sabah saatlerinde Mardin’de Derik-Kızıltepe karayolu üzerinde asker ve korucuları taşıyan sivil araca mayınlı saldırı gerçekleştirmiş saldırıda 4 güvenlik görevlisi şehit olmuştu. Hainlerin son saldırısı ile birlikte dün şehit verdiğimiz güvenlik görevlisi sayısı 10’a yükseldi.
Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde teröristlerce kullanıldığı belirlenen mevziler, sığınak ve barikatlar hava harekatı ile imha edildi. Operasyon kapsamında şu ana kadar Yüksekova’da 58, Hakkari genelinde ise 332 terörist öldürüldü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki askeri harekatı ile birlikte, sınırlarımız içerisindeki mücadelesi de sürüyor. Allah Ordumuzun yardımcısı olsun, muzaffer eylesin.
Şırnak’ta şehit düşen hemşehrimiz Jandarma Astsubay Yunus Çiçek’i dün İmaret Camii’nden ebediyete uğurladık binlerce hemşehrisi olarak. Giden can; hem “yunus”, hem “çiçek” buna nasıl can dayanır? Allah şehidimizin ailesine sabır versin. Bu ne ilk şehidimiz, ne de son olacak, biliyoruz. Kahraman şehitlerimizin kanı, canı sayesinde biz buralarda huzur ve sükun içerisindeyiz. Allah onlardan ve ailelerinden razı olsun.
***
15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ikinci etabının önümüzdeki günlerde yaşanabileceği tahminleri herkesin gündeminde. “Apo’yu sorgulayan Albay” olarak tanınan Atilla Uğur’un Yeni Şafak Gazetesi’nde manşetten verilen röportajındaki ifadeleri “2. Dalga”yı gündeme oturttu. Hasan Atilla Uğur, “İkinci kalkışmaya hazır olun. Ve çok yakın bir zamanda. Çok net bilgi olarak söylüyorum: İkincisi daha kanlı olacak. Bugün bir zafer sarhoşluğu içindeyiz. Kimse ‘tamam bu iş bitti, Türkiye rayına oturdu, artık Amerika başka bir şey yapamayacak, FETÖ başka bir şey yapmayacak, PKK başka bir şey yapamaz, biz belini kırdık bu örgütlerin’ falan demesin” dedi. İngiliz ajanlarının Güneydoğu’daki aşiretlerin ayağına gidip, aşiretlerin devlete olan tüm banka borçlarını kapattığını belirten Atilla Uğur, özetle, “Güneydoğu’da aşiretler sokağa dökülecek, Asker ve polisin içindeki gizli FETÖ’cüler halka ateş açacak, böylece isyanın fitili ateşlenecek. Türkiye’deki İngiliz vatandaşlarını korumak gerekçesiyle İngiltere, Güney Kıbrıs’daki 10 bin piyadesiyle Türkiye’ye gelecek. Zafer sarhoşluğunu bırakalım, dikkatli, tedbirli olalım” dedi.
Kimileri hala “Bırakın canım, daha ne yapabilirler” diyerek gevşemeyi desteklerken, birileri de “Ne 2. Dalgası; on sekizinci, yirminci dalgalar bile olacak. Burası Türkiye” diyerek tedbiri elden bırakmamak gerektiğini anlatmaya çalışıyor.
Evet, tedbiri elden bırakmamalıyız. Türkiye’nin düşmanlarını artık daha iyi biliyor, daha iyi tanıyoruz. Yüzlerce yıllık emellerinden vazgeçmeyeceklerdir. Senaryolar ne olursa olsun, Devlet’in birliği, ülkenin selameti için milli ilkelerden, kendi değerlerimizden ödün vermemeliyiz. Gevşek tükürüğün sakala zararı olur demiş atalar…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti