Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

“SES VER AFYON” DEDİK, SES ANKARA’DAN GELDİ

Sezer Küçükkurt 27 Nisan 2018 Cuma 15:54:55
 

Dün bu sütunlardan “Ses ver Afyon! 2’inci üniversiteyi istemiyor musun?” diye seslenmiştik.
Sorunun cevabı Ankara’dan yankılandı: Yeni üniversitelerle ilgili kanuni düzenlemeye Afyon Kocatepe Üniversitesi de dahil edildi. Böylelikle Afyonkarahisar’ın 2’inci Üniversitesine kavuşması hedefine kelimenin tam anlamıyla “ramak” kaldı.

 

İLK DÜZENLEMEDE YOKTUK, ÜZÜLDÜK

 

Yeni Üniversitelerle ilgili düzenlemenin yapılacağı haberleri geçtiğimiz Pazar günü medyaya yansımıştı. Son 3-4 yıldır “Afyonkarahisar’a 2’inci üniversite” hayaliyle yatıp-kalkan Afyonkarahisarlılar olarak bu haberlere hemen kulak kabartmıştık. Bir de ne görelim; Kütahya’ya var, Afyon’a yok.
Düzenlemenin ilk halinde Kütahya’da sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulacağı dile getirilmişti. Afyonkarahisar’ın ismi ise kanun tekliflerinde geçmiyordu bile. Yıkıldık, üzüldük.
Kütahya’nın bu işi en az Afyonkarahisar kadar istediğini ve asıldığını biliyorduk. İki il arasında siyasi açıdan kıyasıya bir rekabet vardı bu konuda. Ama Afyonkarahisar daha hazırlıklı, daha istekli ve daha çabalıydı 2’inci Üniversite konusunda. Bu nedenleydi üzüntümüz.
Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı’nın TBMM Başkanlığı’na sunulan ilk halinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin ikiye bölünüp, Afyonkarahisar’da ikinci bir üniversite kurulmasına yönelik beklentiler boşa çıkmıştı ne yazık ki.
Afyon’un hayali komşu il Kütahya’ya nasip olmuştu. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin yeni düzenleme ile 2’ye bölünmesi düşünülüyordu. Dumlupınar Üniversitesi’nden yeni doğacak olan üniversitesinin sağlık alanında yoğunlaşması bekleniyordu. AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu “Şehrimize Kütahya Sağlık Üniversitesi isminde yeni bir devlet Üniversitesi kuruluyor” açıklamasında bulunmuştu. AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu açıklamasında “Yeni tasarıda yeni 13 Devlet 2 vakıf Üniversitesi kurulması öngörülüyor. Bunların içinde Dumlupınar Üniversitesi’nin de yer aldığı 10 Üniversite mevcut Üniversitenin içinden bölünerek oluşturulacak. Ülkemizde şu ana kadar sağlık temalı olarak Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi isminde tek bir Üniversite mevcuttu. Kütahya Sağlık Üniversitesi bu anlamda bir ilk olma özelliğini de taşımış olacak. Yeni Üniversite genel sağlık alanlarının yanı sıra yaşlı sağlığı, rehabilitasyon, spor ve sağlık, sağlık ve kaplıca turizmi, sağlık teknolojileri ve mühendisliği alanlarında ihtisaslaşma ve mükemmellik merkezleri olma açısından önemli bir altyapı oluşturacak, bölgemize önemli bir katma değer sağlayacaktır.  Yeni Sağlık Üniversitesi AK siyasetin Kütahya’mız için bir mihenk noktası olacak özellikte en kalıcı ve değerli hizmetlerinden birisi olarak tarihe geçecektir” açıklamasında bulunmuştu.

 

GÜNLER GEÇTİ, SES ÇIKMADI. VE SON ANDA…

 

Tablo böyle iken aradan Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri geçti. Bu konuda bir bilgi yansımadı hiçbir yerden. Ne açıklama, ne kulis bilgisi, ne bilgi kırıntısı. Biz de bu sessizliğe isyan ederek “Onu, bunu boş ver de Ey Afyonlu! Önemli bir treni kaçırıyor memleket, farkında mısın?” diye sormuştuk.
“Son dönemde hayalini kurduğumuz Afyonkarahisar’a 2’inci bir üniversite kurulması çalışmaları boşa çıktı. Kütahya bu büyük fırsatı kaptı, gidiyor. Yeni kadrolar, yeni binalar, yeni ödenekler, yeni öğrenci kapasiteleri komşu ile akacak” demiştik.
Biz önceki gün öğlen saatlerinde yazımızı karalarken, öğleden sonra itibariyle kulaklarımıza yeni haberler ulaşmaya başladı. Kanun teklifine yeni önergeler verildiği, üniversitelerle ilgili düzenlemeye Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de dahil edileceği bilgileri yayılmaya başlandı.
“Haydi inşaAllah” dedik.
Dünkü yazımızı baskıya yollamamıza rağmen bu gelişmeye binaen birkaç cümlelik ilavede bulunduk. Şöyle diyerek umudumuzu, beklentimizi ifade etmeye çalıştık:
“Allah’tan ki dün AK Partili milletvekilleri harekete geçtiler. TBMM’den dün öğleden sonra basına yansıyan haberlerde üniversiteler ile ilgili yapılacak olan düzenleme için ek önergeler verildiği haberleri yansıdı. Bu önergede 3 üniversitenin daha bölünmesi teklif edildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi de bölünecek olan Üniversitelerden birisi olarak önergede yer buldu.
Eğer önerge kabul edilir, kanun düzenlemesine Afyon Kocatepe Üniversitesi de eklenirse Afyonkara-hisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulacak.
Sonucu merakla ve ilgiyle takip ediyoruz. Umarız herkes bu işin takipçisi olur da Afyonkarahisar için önemli bir fırsat kaçırılmaz.”

 

MUTLU HABER GECE GELDİ

 

İşte böyle… Önceki gün akşam saat 22.00 sıralarında yeni haberlerle yüzlerimizde gülücükler oluşmaya başladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi de yeni kanun düzenlemesine dahil edilmiş, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kuruluşuyla ilgili kanuni düzenleme TBMM’nin ilgili komisyonunda kabul edilmişti.
Gazetemizin iç sayfaları basılmış, 1. Sayfası da baskı aşamasındaydı. Bu müjdeli haberi Afyonkarahisarlılarla paylaşma zorunluluğumuzu hatırlayarak kısa bir haber metni hazırladık ve manşetimize koyduk.
Son dakika denilebilecek kadar dar bir zaman aralığında Afyonkarahisar’ın Ankara’daki temsilcileri topa girdiler, kanun teklifine ek önerge verdiler. Bu Afyonkarahisar’ın 2’inci üniversitesinin kurulmasının önünde sadece TBMM Genel Kurulu’nda kabul işleminin kaldığı anlamına geliyor. Ki, buna da “net” gözüyle bakılıyor. Kanun tasarısı ve Afyonkarahisar’la ilgili olarak tasarıya eklenen konuları gazetemizin haber sayfalarında okuyabilirsiniz.
Dünkü Kocatepe’nin 3’üncü sayfasında “2’inci üniversiteye umut doğdu”, 1’inci sayfasında ise “2’nci üniversiteye kavuştuk” diye iki ayrı içerikli haberin yer alması ve bizim de dünkü köşe yazımızda bu yönde ifadeler kullanmamız nedeniyle yaşananları aktarma gereği duyduk.

 

AFYONKARAHİSAR SİZE MİNNETTAR

 

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi’ni kardeş gelmesindeki emekleri, Afyonkarahisar’ın 2’inci Üniversitesi ile yeni imkanlara kavuşmasını sağlamaları nedeniyle, başta bu işin en büyük emektarları olan Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr.Veysel Eroğlu ile AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a, sonrasında AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal’a, son dakikada da olsa, Afyonkarahisar’ın hakkının zayi olmaması için çaba gösteren herkese Afyonkarahisarlılar adına teşekkürü bir borç biliriz. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi hayırlı, uğurlu olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER