Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

Setr – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 25 Eylül 2013 Çarşamba 03:00:00
  Selamünaleyküm değerli okurlarım.
Her birimizin farklı gayeleri yerine getirmek amacıyla uyandığı bu yeni günde Allah’ın selameti rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
Bugün sizlere setr konusundan bahsetmek istiyorum. Setr nedir? Ne anlama gelir? Nasıl olmalıdır? Son zamanlarda özellikle yolda kalabalıklar arasında yürürken dikkatimi çeken bir konudan bahsetmek istiyorum. Sokakta ya da bir ortamda ilk karşılaştığınızda insanın ilkin dikkatini karşısındaki kişinin kıyafetleri çeker sonrasında ise konuşmaya başladığında yüzüne bakarsınız ve yüzündeki ifadeler dikkatinizi çeker ve bilinç altınız bunları bir bir siz farkında olmadan işleyerek kaydeder. Bu kayıtlar zamanla o görüntüleri alışılmış hale getirir.
Benim bilinçaltım zamanımızdaki kadınların setr şeklini hiçbir zaman alışılmış bir hale getiremedi, her görüşümde yadırgamama kendim de anlam veremiyorum.
Bahsini yaptığım konu şu: setr örtünmek demek, setr kelime kökeni Arapça olarak bilinmekte, Türkçe karşılığı örtmek, kapatmak…? O zaman biz setr etmiyoruz, örtmüyor kapatmıyoruz, kim örter, kim açar o konuda herkes özgür, elbette sözüm yok. Ne demiş büyük üstad Necip Fazıl “ insan hürdür, ister dünyada pişer, ister ahrette.”
Benim dikkatimi çeken ve yadırgamaktan kendimi alamadığım konu aslında başı kapalı olan bir ablanın ayağında tayt olması, başı kapalı olan ablanın ayağında kot olması ve yine başı kapalı olan bir ablanın kolları kısa bluz giymesi ??? İnsanları kılık kıyafetine göre yargılayan biri değilim asla, o baş örtüsünü bir aksesuar olarak da kullanmış olabilirsiniz, fakat oluyor mu ya, yakışıyor mu hiç, tezat yani.
Tasavvuftaki setrin amacı örtünmek, İslami usüllere göre insan vücudunun örtünmesi, bunun İslam dinine göre nasıl olması gerektiğini burada hiç anlatacak değilim bugün Müslüman olmayan insanlar bile İslam’ın örtünme kuralından tutun da ibadetlerinin amacını bile tek tek inceleyip bilimsel araştırmalara bile tabi tuttuysa bi zahmet kimliğinde Müslüman yazan kişiler olarak biraz zamanımızı ayırıp biz de araştırabiliriz. Zaten bu konularla ilgili bilgi verme yetkisini kendimde bulmuyorum, fakat bahsettiğim konu bir çoğunuzun dikkatini çekmiştir mutlaka. Ben buradan başörtüsünü aksesuar amaçlı kullanmayan kardeşlerime sesleniyorum, sizden ricam setr olgusunu İslami usüllere göre yaşayalım ki, Peygamber Efendimiz’in “Kıyamet zamanında ümmetimin kadınlarından tesettürlü oldukları halde cehenneme girdiler.” Sözleriyle başlayan Hadis-i Şerif’in muhatabı olmayalım inşallah.
Bizde gaye günahkara karşı olmak değildir günaha karşı olmaktır, bizde gaye hatakara karşı olmak değil hataya karşı olmaktır. O yüzden bu sözler şahısların değil eylemlerin muhatabıdır.
Teşekkürler, Allah’ın selameti üzerinize olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti