Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

SIKINTILARDAN KURTULMAK İÇİN BESMELE – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 2 Ocak 2018 Salı 13:27:30
 

“Bir çıkmaza sürüklenir, sıkıntıya düşersen, Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyilazîm söyle… Cenâb-ı Hakk bu sebeple bunu söyleyenden belânın bir nice çeşitlerini geri çevirir.” ((İbni Sinî, Deylemî, Hz. Ali’den)
“Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyilazîm diyen kimseden Cenâb-ı Allah belâ, gam, keder ve üzüntüden yetmiş kapıyı çevirip kapatır.” (ed Dürril Mansur, İbni Abbas’tan)
Dilek ve İsteklere Kavuşmak ve Düşmandan Korunmak İçin Besmele
Kim de besmeleyi her hangi bir dileğine ve ihtiyacına kavuşmak amacıyla çokça anar ve söylerse, Allah onun dileğini yerine getirir. Onun rızkını kolaylaştırır, ona ummadığı yerden rızık verir. Ayrıca onu halkın gönlünde heybetli kılar ve onun bu heybetini hem yüce âlemde, hem de süflî âlemde sağlar.
Kim besmele’yi uyurken yirmi bir defa okursa, o gece kovulmuş şeytanın şerrinden, insan ve cinlerin kötülüğünden, hırsızlık ve yangından ve ansızın ölümden emin olur; güven içinde kalır. Ondan her türlü belâ ve âfet uzaklaştırılmış olur.
Besmele’yi kim bir zâlim ya da haksızlık adâletsizlik yapan hâkim yüzüne karşı elli defa okursa, o zalim ve o hâkim ona karşı baş eğer ve onun korkusu kalbine yerleşir. Okuyana bir heybet verir ve onu onların şerrinden güven içinde bırakır.
Yağmur yağması için hâlis bir niyetle yetmiş bir defa okunursa, nerede olursa olsun, (Allah’ın izniyle) yağmur yağar.
Herhangi bir ağrı üzerine ya da sihirlenmiş, büyülenmiş kimse üzerine hiç ara vermeden günde yüz defa okunursa Allah ondan o ağrıyı ve büyüyü giderir.
Kim Cuma günü hatip minderde iken yüz on üç defa okur ve hatiple birlikte duâ eder ve hâcetini talep ederse, (Allah’ın izniyle) arzusu yerine gelir.
Pazar günü güneş doğarken kıbleye yönelerek Resuller sayısınca okur, yüz defa da Resûlüllah (s.) Efendimiz’e salâtü selâm getirirse, Cenâb-ı Hakk onu kendi fazlü keremiyle, hiç ummadığı yerden rızıklandırır.
Ebced hesabına göre (Arapça’da bir kelimenin özel sayılarla hesaplanmasına Ebcet hesabı denir) Besmele’yi (787 defa) ve bunu hâlis bir niyetle okur, sadece Allah rızasını gözetirse; hâcetinin yerine gelmesi ya da zararın kendisinden def edilmesi, düşmanlardan ve zalimlerden kurtulması ya da tâat için veya bir şeyi celp etmek için veya bir kâr sağlamak için niyette bulunursa, Allah’ın izniyle ve Besmele’nin bereketiyle bu tür arzuları yerine gelmiş olur.
Kim de oruçlu olarak kimsenin bulunmadığı yerde yine ebced hesabına göre (787 defa) okursa, bu arzusunun yerine gelmesini daha çok hızlandırır. Ancak buna ara vermeden yedi gün devam etmesi gerekir.
Kim de sabah namazından sonra kırk gün üst üste günde (iki bin beş yüz defa) salih bir itikatla ve faziletlerini düşünerek okursa, Yüce Allah onun kalbini gaybe doğru açar, ledünni ve esrar ilimlerine ve nice garipliklere onu vâkıf kılar.
Kim her gün bin defa okumaya devam ederse, Allah onun hem dünyada, hem ahirette ihtiyaçlarını yerine getirir.
Hapiste olan, zindana atılan, sıkıntı ve üzüntüye düşen kimse okursa, Allah onun sıkıntı ve üzüntüsünü kaldırır ve onu zindandan –idamı gerekse- bile kurtarır. Ancak o kimse Besmele’yi her gün gece ve gündüz bin defa okumaya devam etmelidir.
Bunun gibi halk arasında sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirmek için, içinde yağmur suyu bulunan bir bardağa okur ve arzu ettiği kimseye içirirse aralarında karşılıklı bir sevgi meydana gelir. Bilhassa her gün güneş doğarken yedi gün üst üste buna devam ederse, Allah’ın izniyle geri zekâlılığı kalkar, hafızası kuvvetlenir, işittiği şeyleri hatırında tutabilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER