Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Şimdi Afyon’un kızına sahip çıkma zamanı

Kocatepe Gazetesi köşe yazarı Onur Bayram’ın (halen Çanakkale 19 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi) 16 Haziran 2015 Salı günü Kocatepe Gazetesi’nde yayınlanan köşe yazısı:

 

Seçim bitti, koalisyon hesapları ortamın biraz yumuşamasını sağladı. Seçim sürecinde ihmal edilen bir konuyu gündeme almanın tam zamanı. Afyonkarahisar’ın; kendi kızına, soydaşlarına ve hemşerilerine sahip çıktığını göstermesi gerekiyor.
Mahinur Özdemir, Belçika’da yaşayan binlerce Türk’ten biri. Anne tarafından Emirdağlı, baba tarafından Konyalı. Kendisini il merkezinden ayıran, ilçe milliyetçiliğine kaçan pek çok insanın aksine Özdemir kendisini, “yarı Afyonlu, yarı Konyalı” olarak tanıtıyor.
Bir başarı hikayesine sahip olan Mahinur Özdemir, son dönemde dik duruşuyla basında yer aldı. Afyonkarahisar’ın henüz destek olmadığı bu dik duruştan önce kendisinin başarı hikayesine değinelim. 2010’da Belçika Meclisi’ne seçilen Mahinur Özdemir, 27 yaşında seçilerek Belçika meclisinin en genç vekili oldu. Belçika’nın ilk başörtülü vekiliydi ama basında bununla yer almak yerine imar ve çevre konularıyla yer aldı.
Geçen yıl ikinci kez seçilerek bir kez daha meclise girmeye hak kazanan Mahinur Özdemir’in düşünceleri, giyimi ya da Türkiye’deki siyasi yaşamla ilgili herkesin olumlu olumsuz bir düşüncesi olabilir. Ama bu yıl Türkiye seçim atmosferinin yoğun gündemi içinde boğuşurken yaşananlar gözden kaçtı. Öncelikle Afyonkarahisar’ın Özdemir’e sahip çıkması gerekirken; bu konu unutuldu ya da yeterince işlenmedi.
Hümanist Demokrat Parti (CDH) milletvekili olan Mahinur Özdemir, 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanımadığı gerekçesiyle Mayıs ayı sonlarında partisinden ihraç edildi. İhraca giden süreçte; CDH Başkanı Benoit Lutgen atıldığı bir radyo programındaki açıklamasıyla başladı. Lutgen, “Herhangi bir inkarcıyı anında ihraç ederim. Buna Ermeni soykırımı da dahil” dedi.
Bu açıklamadan sonra gazetecilerin Mahinur Özdemir’le ilgili sorular sorması üzerine, partisi Özdemir’den ‘Ermeni soykırımı’nı tanıdığına dair bir bildiri yazıp medyaya göndermesini istemiş. Dik bir duruşla, Türkiye’nin adına leke sürülmesine izin vermeyen Özdemir de, bildiriyi imzalamamış. Bu gelişmelerden sonra partisinden ihraç edilen Özdemir, hem ulusal medyamızda hem de uluslar arası alanda pek çok kez haber oldu. Haber olmasına haber oldu da Afyonkarahisar’da bu konuda çıt çıkmadı.
“Orada bir köy var uzakta; gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür” mantığının kalp kırgınlıklarına, unutulmuşluklara yol açtığı malum. Madem iş lafa gelince Emirdağlı gurbetçilerden destek istiyoruz, madem Emirdağ dolayısıyla Afyon Avrupa’da; o zaman onları orada yalnız bırakmayacağız. Sahip çıkacağız. Hem Afyon’un kızına hem de Avrupa’daki 5 milyonu aşkın Türk’e sahip çıkacağız.
Henüz hükümet kurulmamışken, tüm partiler birbirleriyle görüşebiliyorken AK Parti, MHP ve CHP ile TBMM’de temsil edilmeyen Afyonkarahisar’daki tüm partilerin yöneticileri, bir araya gelin. Afyonkarahisar’dan seçilen milletvekilleriyle birlikte bu haksızlığa, karşı çıkın. Şimdi Özdemir’e yapılan karşı Afyonkarahisar’dan bir ses ki; Avrupa’nın her neresinde olursa olsun bir Afyonkarahisarlı hatta nereli olursa olsun her Türk bilsin ki, başı sıkıştığında Afyonkarahisar onların yanındadır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER