Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ŞİRK EN BÜYÜK ZULÜM VE EN BÜYÜK GÜNAHTIR

Muharrem Günay 4 Eylül 2015 Cuma 03:00:00
  Yüce kitabımıza göre şirk en büyük zulümdür Şirkin en büyük zulüm olduğu konusunda Lokman suresinde şöyle buyrulmuştur:
“Ve iz gâle lugmânu libnihî ve huve yaızuhu yâ buneyye lâ tuşrik billâh(billâhi), inneş şirke le zulmun azîm /Hani Lokman da oğluna öğüt vererek demişti: Yavrum! Allah’a ortak koşma; çünkü ortak koşmak büyük bir zulümdür!” (Lokman 31: 13)
En büyük günahların başında Allah’a şirk koşmak gelir. Sahabeden Abdullah bin Mes’ud, en büyük günahın ne olduğunu merak etmiş ve Sevgili Peygamberimize:
“Allah katında en büyük günah hangisidir?” Diye sormuş. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de “Seni yaratmış olduğu halde Allah’a şirk koşmandır” (Müslim, İman 37,I,90) buyurmuştur.
Adaletin karşılığı zulümdür. İnançta adalet Allah’ı tek tanrı/ilah olarak kabul etmek, zulüm ise Allah’a şirk koşmaktır. Kur’an’da müşriklerin nasıl şirke düştükleri şöyle anlatılır:
“İyi bilin ki, halis din yalnız Allah’ındır. O’nu bırakıp da başka dostlar edinenler, “Biz onlara sadece, bizi Allah’a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz” diyorlar. Şüphesiz Allah, ayrılığa düştükleri şeyler konusunda aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve nankör olanları doğru yola iletmez.”(Zümer 39/ 3)
“Andolsun, sizi ilk defa yarattığımız gibi teker teker bize geldiniz. Size verdiğimiz dünyalık nimetleri de arkanızda bıraktınız. Hani hakkınızda Allah’ın ortakları olduğunu zannettiğiniz şefaatçilerinizi de yanınızda görmüyoruz? Artık aranızdaki bağlar tamamen kopmuş ve (Allah’ın ortağı olduklarını) iddia ettikleriniz, sizi yüzüstü bırakıp kaybolmuşlardır.” (Enam 6/ 94)
“Onların, Allah’a koştukları ortaklardan kendileri için şefaatçiler da olmayacaktır. Artık onlar ortak koştukları şeyleri de inkâr ederler.” (Rum 30/ 13)
Kur’ân-ı Kerim’de şirk ve müşriklerle ilgili dokuz yüze yakın ayet bulunur. Konunun önemine işaret eden Yüce Allah, kendisine ortak koşulmasını affetmeyeceğini, şirkin dışındaki günahları dilerse affedebileceğini haber verir.
“İnnellahe la yağfiru en yuşrake bihi ve yağfiru ma dune zalike li men yeşa’, ve men yuşrik billahi fe kadiftera ismen azîma/Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan (günah)ları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a şirk koşan kimse, şüphesiz büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur.” (Nisa 4/48)
“İnnellahe la yağfiru en yuşrake bihi ve yağfiru ma dune zalike li men yeşa’, ve men yuşrik billahi fe kad dalle dalalen beıda./ Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışındaki günahları, dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a ortak koşan, kuşkusuz, derin bir sapıklığa düşmüştür.” Nisa 4/116),

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER