Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Siyaset oyunu düzmecesi – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 14 Ağustos 2013 Çarşamba 03:00:00
  Yakın zamanda Afyon’da siyasetçilik oyunu başlıklı kanaatimi aktardığım bir yazı yayınlanmıştı. Zülfiyare dokunmuş olsak gerek ki ummadığımız insanlardan sessiz tepkiler aldık. Allah için isim adres vermedik. Daha da mühimi işaret ettiğimiz isimler ve kişiler olmamalarına rağmen kimi zaman çok şeyin anlatıldığı sessiz tepkiler aldık. Gayemiz teşhir ve rencide etmek değildi.
Kaldı ki buna hakkımız da yok. Amma ummadığımız şahıslar alınganlık gösterdiler, şaşırdık ve yadırgadık. Canları sağ olsun. Demek ki bizim de farkına varamadığımız isimler şapkalarını masaya bırakıp öz eleştiride bulunmuşlar. Yüzleşmek zorunda kaldıkları gerçek asabı bozup, davranışlara yansımış. Yerel seçim çalışmalarının hız kazanacağı yakın günlerde siyaset oyunu bir düzmeceye dönüşecek. Çok kesin bir ifade kullandım farkındayım. Ama bunun ciddi sinyalleri dakika bir gol bir şeklinde ortada. Her geçen gün birbirini aratmayan yeni sinyallerde var.
Allah kısmet ederse siyasilerin ve seçmenlerin önünde yerel seçimler var. Bu seçimlerde sadece yerel yönetimler belirlenmekle kalmayacak. Bundan öte AK ile karanın ayrılacağı hem ülke hem de Afyon için önemli bir dönemeç olacak.
Siyasette 24 saatlik zaman dilimi için erken denilse de kimileri der ki, “Şampiyon belli, sıradaki gelsin.” Kimileri der ki, “Göbeğimizi kaşıya karşıya mevcut görevlere seçileceğiz.” Kimilerinde manasız ve yersiz bir özgüven patlaması, kimilerinde tavan yapan bir medeni cesaretle olamayacak duaya âmin denilen bir yaklaşım.
Unutulmaması gereken esas nokta; Olan kentlere, o kentlerin insanlarına olduğudur. Ramazan ayında ufak nabız yoklamaları, damara göre kan verme çabaları az çok hissedilmeye başlandı. Önümüzdeki günler sıcak gelişmelere gebe. Ben de bir seçmen olarak seçim yarışında boy gösterecek siyasi partilerin Belediye Başkan adayları arasında çok flaş, çok sürpriz bir isim olacağı kanaati oluşmadı.
Sen, ben, bizim oğlan mantığından hareketle özellikle Belediye Başkan adaylıkları noktasında kafalarda az çok şekillenen bir iskelet var. Meclis üyelikleri de önemli olsa da, gözler öncelikle Belediye Başkan adaylarında. Hayırlısı desek de geçmiş seçim propaganda döneminin heyecanını duymak şimdilik pek mümkün değil.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti