Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Siyasete İsmail YK girdi – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 24 Aralık 2013 Salı 15:30:20
  Siyasette kılıçlar, seçimden evvel çekildi. Ben yine gelenekselleşen iktidar-muhalefet çekişmesi beklerken, 2010’da “Mezardakiler bile dirilip ‘Evet’ desin” diyen bir hareketle, “Herkes bize ‘Evet’ diyor” görüşünü savunan iktidar karşı karşıya geldi.
Haftosununda televizyonları izleyince, “İsmail YK” kodadlı şarkıcının o meşhur şarkısını duyar gibi oldum. Ne diyordu İsmail YK: Allah belanı versin, Allah seni kahretsin. Bana gelen sana gelsin…
Oysa “Camia”ya ait dershane ve yurtta bize öğretilen, “Düşmanınıza bile beddua etmeyin. Eğer güzel bir dua edemiyorsanız bile en azından ‘Allah ıslah etsin’ deyin” telkiniydi. “Islah”ı koyduk bir kenara, birebir saydırmalara başladık.
“Alim” olanların, ya da “halkın alim olarak gördükleri”nin mutedil olması beklenir. Binbir cefa çeken bir Peygamber’in “Allah’ım bilmiyorlar” diye Halik’e af için yakardığını unutmak, bir taraftan da O’nun ümmeti olmakla övünmek, tuhaf bir çelişki.
Öte yandan, “Hırsızın hiç mi suçu yok”, bugünlerin rağbet gören sorusu. Diyelim ki operasyon hatalı, diyelim ki deliller bozuk, diyelim ki Amerika-İsrail vesaire… Ortada rüşvet iddiası var, kara aklama iddiası var, para var, pul var, ayakkabı kutusu var. Başbakan’ın bunlar hakkında en ufak bir açıklama yapması gerekmez mi? Hesabı olan, ilişkisi olan kimler var acaba? Bir de hatırlatma yapayım: Başbakan Erdoğan’ın kendi ifadesiyle biliyoruz ki, yazar Ergün Poyraz, Erdoğan’ın İsviçre’deki paralarını yazdığı için hapiste. Adalet bu mudur? Peki ya, soruşturmayı başlatan ve soruşturan herkesin görevden alınmasına ne demeli?

Fatih’in kadısı
Fatih Sultan Mehmet, Fatih Camii’nde dediğini yapmayan gayrimüslim ustanın sağ kolunu kestirir. Gayrimüslim usta, geçimini sağlayamaz duruma gelir, Fatih’i kadıya şikayet eder. Kadı Hızır Efendi, mahkemede iki tarafı da dinler; Fatih’in kolunun kısas hükmüne göre kesilmesine karar verir. Mahkemeden sonra herkes üzgündür. Gayrimüslim usta, kadıya gider, “Ben Padişah’ın kolunun kesilmesini istemiyorum. Bana nafaka verilsin” der, bu talep doğrultusunda yeni hüküm verilir. Mahkeme neticelenince Fatih, “Bana iltimas yapsaydın, kılıçla başını vururdum” der, kadı ise “Kararıma karşı gelseydin, hançerimle sana vuracaktım” cevabını verir.
Nereden nereye…

Arkadaşlara yardım edin
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da şu günlerde yolsuzlukla suçlanıyor. Rajoy’un iktidardaki partisinin genel merkezinde polis arama yapıyor. Başbakan, “Arkadaşlar polise yardımcı olsun. Karar yargının” diyor. Rajoy, galiba Endülüs’ten ki, Fatih’in geleneğini sürdürüyor.

İsrail-Amerika derken?
Her şeyi İsrail’e-Amerika’ya bağlayalım, çok güzel. Ama Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı olmakla övünen kimdir? “Diyarbakır, Büyük Ortadoğu Projesi’nin merkezi olacak” diyen kimdir? Yahudi lobisinden “Üstün Cesaret Madalyası” alan kimdir? Bir gözden geçirelim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti