Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SİYASETTEKİ VAZİYET – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 4 Temmuz 2017 Salı 13:06:43
 

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili halkoylaması öncesinde bu köşede Afyonkarahisar siyasetinin fotoğrafını çekmeye çalışmıştık. AK Parti, MHP ve CHP’nin Afyonkarahisar teşkilatlarında yaşananlar, konuşulanları dile getirmiştik.
Yansıması epeyce olmuş, onları da aynı şekilde dile getirmeye çalışmıştık.
Araya epey zaman girdi, Ramazan rehaveti her yeri kapladı. Siyasetteki gelişmeleri ve bizim yorumlarımıza yansımaların devamını biz de sonraya bırakmıştık. Şu kadarını söyleyelim, yazdıklarımızla, söylediklerimizle ilgili birkaç küçük düzeltme haricinde bir yalanlama gelmedi/gelemedi. Zaman gösteriyor ki, bu köşede 3 gün boyunca yer alan yorumların neredeyse tamamı doğrudur. Ülkede ve ilimizdeki siyasetin gidişatı söylediklerimizi tek tek teyid etmektedir.
Şunu bir kez daha belirtelim. Biz aylar önce yaptığımız değerlendirmelerde “olabilecek”leri aktarmıştık sadece. Siyasi değerlendirmelerde bulunmuştuk. Bunun bir de ekonomiye etki eden kısmı, akçeli bölümleri var. Oralara girmedik, girmiyoruz.
Hataları göstermek istedik, maksat fayda sağlamaktı. Hasbi olanlara, ehliyet ve emanet konularını hatırlatmaktı. Hasbi düşünceler içerisinde olmayıp bizi eğer ki düşman olarak görmek isteyen varsa kendileri bilirler.

 

BÜYÜK DEĞİŞİM OLUR MU?

 

“Değişim geliyor” demiştik. İşte AK Parti… Tüm Türkiye genelinde, Afyonkarahisar da dahil değişim süreci başladı.
AK parti kongrelere hazırlanıyor. Süreç ilçe kongreleri ile başlayacak, il kongresi ile tamamlanacak. Reis, yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere partinin büyükleri “Büyük oranda değişim” diyor olsalar da biz bu değişimin ilimizde, kamuoyunun beklentisi kadar olacağını sanmıyoruz. Yani oransal konuşursak mevcut isimlerin yüzde 50’sinin değişmesi bile bizce “büyük değişim” olacaktır.
Herkeste “sıfır isimler” beklentisi var ama, o öyle pek kolay değil. 14 yıldır AK Parti teşkilatlarında neredeyse herkes bir şekilde bir yerlerde görev aldı. Afyon dediğimiz yer şuncacık bir yer. Ne kadar alternatif olabilir ki? Bize göre AK Parti’de “Evet değişim oldu, bak şunlar şunlar gitti” dedirtecek sembolik isimlerde değişiklikler olsa da yönetimler büyük oranda tanıdık isimlerden oluşacaktır. Yüzde 50’lik isim değişikliği bile “büyük değişim” demeye yeter.

 

HEDEF BÜYÜKŞEHİR

AK Parti’de kongrelerle birlikte yönetimler ve başkanlıklar için yeni isimler arayışı devam ederken, bir yarış da gizliden gizliye Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için devam ediyor. Şimdilik aday adaylığını açıklayan tek isim Burhanettin Çoban… Yanı sıra Salih Sel, Ali Özkaya, Mahmut Koçak gibi isimler zikrediliyor. “Yoklama çekmek” için ortaya atılan isimler de yok değil.
Afyonkarahisar’ın Büyükşehir Belediyesi olması sonrasına yönelik bu yarış, tahmininizden daha büyük, hızlı ve kıyıcı bir yarış. Bugün yaşanan bir çok olayın ardında bile bu yarışın olduğunu söyleyebiliriz.
Bu yarışta ciddi ciddi yer alacakları anlayabilmek için tüm Afyonkarahisar il sınırları içerisinde, köyünde, beldesinde, merkezinde tanınan, bilinen isimleri değerlendirmek gerekiyor.
AK Parti cephesi MHP’nin iç durumunu ve MHP’nin durumunun Afyonkarahisar’a yansımasını da dikkatle izliyor. “Yeni parti çıkar mı”, “aday kim olur” soruları yerel seçimlerin kilit sorularından bir kaçı şimdilik…

 

FETÖ DAVALARI İLGİ ODAĞI

 

Şehrimizde siyaset üzerine yapılan sohbetlerin en başlıca konularından birisi de halen devam eden FETÖ yargılamaları malum. Ceza alanlar, ceza almayanlar, yargılananlar, yargılanmayanlar, dışarıda gezenler, siyasette olanlar, kabuğuna çekilip ismini unutturmaya çalışanlar. Bunların hepsini herkes biliyor. Afyonkarahisar’da hiçbir şey gizli/saklı kalmıyor, kalamıyor.

 

YENİ PARTİ GELİYOR

MHP’nin durumu demişken, MHP bir yol ayrımında. Meral Akşener öncülüğündeki hareket, partiye dönüşmek üzere. Bu partinin “Merkez bir parti” olarak konumlanması planlanıyor. Akşener ve ekibinin yürüyüşünün Ekim ayında “parti” olarak sonuca ulaşması hedefleniyor.
Türk siyasetinde yeni partiler çoğu zaman tutmuyor. Örnekleri saymakla bitmez, ama tuttuğu zaman da iktidar oluyor. Bunun da örnekleri çok; DP, ANAP, AK Parti gibi. Akşener öncülüğündeki bu hareketin akıbetinin ne olduğunu hep birlikte göreceğiz.
Akşener ekibinin Afyonkarahisar’da da teşkilatlanma çabaları var. Uzun süredir beklenen kıpırdanma fiiliyata geçmiş durumda.  İsimler gündemde, teklifler gidiyor, geliyor. Önümüzdeki günlerde her şey netleşir.

 

TARİHE NOT TUTUYORUZ

 

Gazeteniz Kocatepe’nin Afyonkarahisar Adliyesi’nde görülen FETÖ/PDY duruşmaları takip edip, objektif, tarafsız, ekleme, çıkartma olmadan yaptığı haberler takdir görüyor. Sizlerden aldığımız yorumlardan, tepkilerden bunu rahatlıkla anlayabiliyoruz. “Tarihe not tuttuğumuz”un büyük bir kesim bilincinde. Biz de öyle… Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönüm notalarından birisinde Afyonkarahisar’da yaşananlar, Kocatepe aracılığıyla arşivlere geçiyor. Zaten bundan başka bir niyetimiz yok ve olamaz. Bu köşeden sıkça zikrettiğimiz gibi; “Bizim işimiz tarihe not tutmak, gerisi takdir-i mutlak”…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti