Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ ÜZERİNE – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 6 Aralık 2016 Salı 13:50:56
 

Yazıma Mustafa Kemal Atatürk’ün konu üzerine sözleri ile başlamak isterim. Atatürk; “Ben herşeyden önce bir Türk Milliyetçisiyim. Böyle doğdum, böyle öleceğim. Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır.” diyor. Yine; “Kanını taşımayandan başkasına inanma.” şeklinde önemli bir tespiti var.
Milletler bir takım fikirler üzerine yücelir ve yükselirler. Aziz Türk milleti de Türk milliyetçiliği fikri ve akımı sayesinde büyük badireler atlatmış ve millet olma şuurunu ermiştir. Aslında bu durum bütün milletler için geçerlidir. Ecdadımız da bu anlayışla dünyaya hükmetmiş, gittiği her yere barış ve huzur götürmüştür. Ama şimdi eski Osmanlı topraklarında Müslümanların başlarında boza pişiriyorlar.
Milliyetçilik, milletini sevmek ve onun menfaatleri için gayret etmek demektir. Vatan, millet endişesi ve meşguliyeti olmak demektir. Milletini sevmeyenden kimseye bir hayır gelmez. Vatanı için, Milleti için, ailesi için telaşı ve heyecanı olmayana insan denmez. Hemen ifade etmek isterim ki, Türk milliyetçileri asla ırkçı yada kafatasçı değildir.
Bilinmelidir ki, bir ülkede Milliyetçileri küstürdüğünüz ve pusturduğunuzda milleti ağır tehlikeler bekliyordur. Bu nedenle engel olmak yerine destek olmak gerekir.
Tabidir ki, böyle ağır bir misyonu üstlenmiş fikrin mensuplarının işi de zor olmuştur. Birçok fiziki, maddi ve manevi kayıplara uğramışlardır. Fikrin öncüleri ağır eziyetlere maruz kalmışlardır. Büyük Türk Milletinin emperyalistlerin oyuncağı olmaması için canlarını da esirgememişlerdir. Şimdi de zor şartlarda mücadele verilmektedir.
Dünyada Türk Milletinin işi zordur. Türkiye’de de Türk Milliyetçilerinin işi zordur. Bu ağır mücadelede milletimiz için Türk milliyetçilerinin teferruatı bırakıp birlik olmaları şarttır. En azından acilen gereksiz ve lüzumsuz şekilde birbirlerine sataşmayı bırakmalılar. Saygıda mecburiyeti unutmamalılar.
Bir Türk milliyetçisi olarak yazıma Başbuğ Alparslan Türkeş’in konuyla ilgili üç sözü ile son vermek istiyorum; “İnsanlık aleminin en şerefli bir ailesi TÜRK Milletidir.”, Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur.”, “İslamiyeti ele alıp Türklüğü inkar etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir.”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti