Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

UEFA ANTRENÖR KURSLARINDA TERCİH AFYONKARAHİSAR

Agah Bıyıkoğlu 27 Haziran 2016 Pazartesi 12:47:41
 

14 Haziran tarihli yazımızda son otuz yıldır, özellikle TFF’nın özerk bir yapıya kavuşmasından sonra düzenlenen kurs, seminer güncelleme ve benzeri eğitim programlarının etkisiyle Türk futbolunda ve buna bağlı olarak Türk antrenörlüğünde önemli gelişmeler ve değişmeler olduğunu vurgulamıştık..
Her mesleğin bir eğitim ve öğrenim süreci vardır. Aktif futbol yaşamından ayrılan futbolcular eğer antrenör olmak isterlerse TFF tarafından  belirli bir sistem dahilinde düzenlenen antrenör kursların a katılmak zorundadırlar.
Yaklaşık kırk yıldır kesintisiz bir antrenörlük yaşamım var. İkinci ligde, üçüncü ligde, amatörliglerde, genç takımlarda antrenörlük yaptım, hâlen kentimizin köklü ve seçkin bir kulübü olan Demirspor’da çalışıyorum on beş yıldır… TFF’nin açtığı bütün kurs, seminer ve güncellemelere katıldım, amatör antrenör kurslarında hocalık da yaptım bu süreç içinde… Özellikle son sekiz  yıldır organize edilen UEFA-B, UEFA-A ve Pro lisans kurs ve güncelleme pogramlarının antrenörlük dünyamıza yepyeni bir soluk getirdiğini özellikle belirtmeliyim.
6 Haziran’dan bugüne kadar kentimiz futbol sahalarında UEFA-A ve UEFA-B günceleme programları düzenlendi. Bu programlar 13 Haziran’dan itibaren sekiz km. uzaklıktaki yeni spor tesislerimize alındı. Ben de fırsat buldukça izliyorum bu çalışmaları…
Yeni spor tesislerimiz gerçekten göz alıcı  ve de işlevsel… Sekiz doğal çim ve iki yapay çim futbol sahası ve öteki kapalı spor tesisleri kaplamış bir zamanlar kıraç ve ıssız bir kır olan bu araziyi. Kursiyerler de oldukça memnunlar buradan… Her türlü spor etkinliği için biçilmiş kaftan buralar… İklim, ulaşım, konaklama  dört dörtlük… Beş yıldızlı oteller de hemen yanında.., Hem de termal… Kentimizin tercih nedeni bütün bunlar…
Uzun yıllardır görülmeyen bunaltıcı ve sıcak bir havada sürüyor çalışmalar. Güneş bir ateş topu gibi çöküyor öğleye doğru ovaya..
Hocalar, Nur Mustafa Gülen, Osman Öngen, Ersan Ogan deneyimli ve bilgili kişiler, asistanlar; Selman Çoşkun, Osman Üstünel, Serhat Sütlü bu programların uygulanmasında hocalara çok iyi yardım ediyorlar. Teorik açıklamalardan  sonra pratiğe geçiliyor, tekrar, tekrar yine tekrar… “El tekrarülahsenelevkâne yüz seksen” (tekrar güzeldir yüz seksen kere de olsa) Pedagojik ilkeler doğrultusunda  İnteraktif öğretim yöntemi uygulanıyor… Beceri çalışmaları, fonksiyonel çalışmalar, küçük alan oyunları , oyunun bölümleri… Programlara katılanlar da zaten futbolun içinden gelmiş ve antrenörlük yapan kişiler… Buna rağmen zorlanıyorlar…
Yüzlerce futbol antrenörü katılıyor bu kurs ve güncellemelere… Dileğimiz, bu kurs ve programlardan kazanılan bilgilerin özellikle alt yapılardan başlanarak futbolcularımıza, özenle  ve sabırla aktarılmasıdır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER