Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Umut dolu Çalıştay – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 29 Aralık 2014 Pazartesi 02:00:00
  Vali Güner’in “Kültürel Rönesans” olarak adlandırdığı çalışmaların bir adımı daha tamamlandı. Kültür ve Turizm anlamında ilerleme kaydetmek amacıyla, kültürel değerlerimizi ön plana çıkarmak adına ülke genelinde ve uluslararası anlamda farkındalık oluşturmak ve kültürel değerlerimizi turizmle birleştirerek ilimize birçok yönde kazanım sağlamak için düzenlenen ‘Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Çalıştayı’ cumartesi günü gerçekleştirildi.
Toplumun hemen her kesiminden katılımın olduğu Çalıştay’da ortaya konan projeler bizler için umut doğurdu. Açık söyleyelim, toplantı öncesinde yaygın olan kanı “Yine havanda su mu döveceğiz?” şeklinde idi. Toplantının sonuna doğru bu fikirde olanların ne kadar yanıldıkları ortaya çıktı.
Afyonkarahisar’ın tanıtımı için düzenlenen tanıtım filminin izlenmesi dışında bir sorunun yaşanmadığı Çalıştay’da AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayp Özdemir’in çalışma usulü hakkındaki bilgilendirmesinin ardından Çalıştay için oluşturulan çalışma grupları masalara dağılarak, belirlenen konuları görüşmeye başladılar. Çalıştay’ın ikinci bölümünde masalarda çalışma gruplarınca belirlenen projeler hakkında kısaca bilgi verdi. Çalışma gruplarınca toplam olarak 200’e yakın konuda fikir üretildiği açıklandı.
“200 proje”ye Vali Güner bile şaşırdı. “Ben 70-80 proje bekliyordum” diyen Vali Güner, bu durum karşısındaki memnuniyetini ortaya koydu.
Şimdi bu projelerin hayat geçirilmesi için çaba gösterilecek. Öneriler, projeler Belediye Başkan Yardımcısı, Vali Yardımcısı ve uygun görecekleri kişilerle beraber masaya yatırıp bir eylem planı haline dönüştürülecek. 6 ayda bir projelerin son durumu değerlendirilecek. Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarına bugünden itibaren hız verilecek. Valilik tarafından 1 milyonluk, Belediye tarafından 2 milyonluk kaynağın sağlanacağı sözü Çalıştay’da verildi.
Projeler “Kısa vadeli” ve “orta vadeli” olarak ikiye ayrılacak. “Kısa vadeli” olarak belirlenenler genel seçimlere kadar, “orta vadeli” olanlar yerel seçimlere kadar sonuca ulaştırılmaya çalışılacak. “Vade”ler belirlenirken, seçimlerin baz alınışı biraz zihinleri bulandırsa da, projeler için süre sınırlamasının işe yarayacağı yaygın bir kanaat.
Çıkılan yol hayırlı bir yol. İşin başındakiler ve onlara bağlı çalışanlar umut dolu. Devlet’in imkanlarının bu yolda rahatça kullanılabileceği belirtiliyor. Tüm bu şartlar bir araya getirildiğinde Afyonkarahisar için olumlu gelişmelerin sağlanabileceğini düşünüyoruz.
Niyet hayır, akıbet hayır… Haydi hayırlısı…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti