Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

VALİ YILDIRIM VEDA EDECEK – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 29 Haziran 2017 Perşembe 13:05:59
 

Son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valisi Sayın Aziz Yıldırım’ın tayini Muş Valiliği’ne, Siirt Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz’ın tayini ise Afyonkarahisar Valiliği’ne çıktı. Böylece Afyonkarahisarlılar olarak 4 yıl içerisinde 4 ayrı Vali tanımış olduk. Şimdi Sakarya’ya atanan İrfan Balkanlıoğlu’nun ilimizden Ordu’ya atanmasının ardından Hakan Yusuf Güner Afyonkarahisar valisi olmuş, Güner Merkez Valiliği’ne çekilince Aziz Yıldırım yeni Valimiz olmuştu. Afyonlular şimdi Vali Mustafa Tutulmaz ile tanışmaya hazırlanıyorlar. Vali Tutulmaz Siirt’le ilişiğini kesti, oradaki göre-vinden ayrıldı ve ilimize gelmeye hazırlanıyor. Sayın Valimiz Aziz Yıldırım ise önümüzdeki günlerde ilimizden ayrılmayı planlıyor. Vali Yıldırım düzenlenen programlarla Afyonlulara veda edecek.

 

OHAL’İN AFYON VALİSİ

 

Afyonkarahisar Valiliği’nden Muş Valiliği görevine atanan Aziz Yıldırım’ın ilimizdeki görev süresine damgasını vuran olay hiç şüphesiz ki 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi olayı oldu. Vali Yıldırım ilimizde göreve başlayalı henüz bir ay kadar olmuştu, ilçeleri geziyor, ili tanıyordu ki; 15 Temmuz’daki hain eylem gerçekleşti. Ülkemizin atlattığı en önemli badirelerden birisi olarak tarihe geçen bu olayda Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım Devletin ve milletin yanındaki dirayetli duruşunun yanı sıra hemen ardından gelen Olağanüstü Hal döneminin Afyonkarahisar Valisi olarak demokrasinin ve vatandaşın destekçisi olarak zihinlere kazındı.

 

SORUN VARSA, HALLEDİLDİ

 

Vali Yıldırım halka yönelik babacan tavırlarıyla dikkatleri çekiyordu. Öyle ki, mesleğine ilk adım attığı yıllarda, henüz Afyonkarahisar kaymakam adayı iken ilimizde görev yaptığı dönemden tanıdığı memurları ile etli pide buluşmaları gerçekleştiriyor, dert dinliyor, nabız alıyordu. Vatandaşla her ortamda içli-dışlı oldu. Eşleri hanımefendi de hayırseverliği, ağırlığı ve mütevaziliği ile aynı şekilde takdir gören bir insan olarak hafızalarda yerini aldı.
Vali Aziz Yıldırım’ın biz basın mensuplarını ilgilendiren bir başka özelliği de basında yer alan haberlere, şikayetlere, eleştirilere hassasiyetle yaklaşmaları oldu.
Bir kamu kuruluşundaki aksaklık gazetemiz sayfalarına yansıdığında da Vali Yıldırım’ın duyarlılığı ile karşılaştık, Büyükkalecik’den 4 yaşındaki bir çocuğun doğum nedeniyle işlevsiz kalan kolunun tedavisi konusu sütunlarımıza yansıdığında da… Haberler basına yansıdığında kamu kurumundaki aksaklığın giderilmesi için ilgili müdüre gerekli tüm talimatlar verildiği gibi, yardıma muhtaç hasta çocuk için nakdi yardım da yapıldı, İstanbul’un en gözde hastanesinde tedavisine imkan da sağlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyareti sırasında kumanyadan zehirlenen polis memurlarının durumu ile ilgili zihnimizde soru işaretleri kalmış olsa da, bu konunun sorumluları ile ilgili neler yapıldığının cevapları ilerleyen dönemde ortaya çıkacaktır düşüncesindeyiz.

 

BÜROKRASİDE UYUM

 

Lafın burasında Vali Yardımcılarımız Erhan Günay ve Adem Uslu beyleri de anmazsak haksızlık etmiş oluruz. Sayın Vali Yardımcıları da Vali Yıldırım’ın hassasiyetini aynen gözeterek, yerel basındaki konulara son derece duyarlı bir şekilde yaklaştılar, yaklaşmayı sürdürüyorlar. Afyonkarahisar’da Valilik bürokrasisi açısından son derece önemli bir uyum hakim. Vali Yardımcılarımız sorumluluk alanlarındaki her konuya temas etmeye, çare üretmeye çalışıyorlar. Bu vesile ile kendilerine de teşekkürlerimizi iletiyoruz.

 

HALK GÜNLERİNİ BAŞLATTI

 

Olağanüstü dönemin Olağanüstü Hal Valisi olarak görev yapan Yıldırım bu dönemin yoğunluğunu yaşadı; ve bu dönemi başarı ile tamamladı. Randevu listesi kabarık bir şekilde bekleyen Vali Yıldırım, uzun süredir yapılması planlanan Halk Günleri toplantılarını başlattı. Umuyoruz ki bu uygulama önümüzdeki dönemlerde de sürdürülecektir. Çünkü yıllardır konuşulan, ama yapılamayan işlerden birisiydi.

 

“KOCATEPE” İÇİN ÇALIŞTI

 

Vali Aziz Yıldırım Afyonkarahisar’ın en önemli marka değeri “Kocatepe” için de önemli adımlar attı. Kocatepe ile birlikte Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in daha iyi anlatılması, kutlamaların daha güncel hale gelmesi, Türk Milleti’nin eşsiz destanının gelecek nesillere aktarılması adına çalışmalar içerisine giren Vali Yıldırım Kocatepe’deki mermer heykel ve mermer alan şeması ile somut adımlar da atmıştı. Bu çalışmaların yarım kalmayacağını, daha ileri noktalara taşınacağını biliyoruz.

 

KENDİSİNE ORADA İHTİYAÇ VAR

 

Sonuç itibariyle memuriyetin kaderidir “tayin”…
Afyonkarahisar ise hemen hemen her memur için “gelirken üzülünen, giderken daha çok üzülünen” bir kenttir.
Afyonkarahisarlılar kendilerine hizmet eden, tepeden bakmayan, haklıyı, haksızı ayırt eden, iyi niyetini gördüğü her bürokrata sahip çıkmış, bunu da hep göstermiştir. “Salla başı, al maaşı” ya da “burası zıplama tahtası” zihniyetindekiler için de tam tersi geçerli olmuştur.
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, bizlerin zihninde iyi özellikleri ile yer etmiş, devlet adamlığı vasıflarını üzerinde taşıyan bir yöneticidir. İlimiz için olan çabalarına teşekkür ediyoruz. “Afyon’dan Muş’a tayin” nedeniyle yapılan yorumlara katılmıyor, “Devlet’in orada Aziz Yıldırım gibi bir yöneticiye ihtiyaç duyması” nedeniyle bu tayinin gerçekleştiğine inanıyoruz.
Sayın Valiler Aziz Yıldırım’a da, Mustafa Tutulmaz’a da görevlerinde başarılar diliyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti