Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

VALİLİK SORUNLARA DUYARLI – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 7 Eylül 2017 Perşembe 13:27:23
 

Afyonkarahisar Valiliği’nin yerel basında yer alan konularla ilgili hassasiyetini bu sütunlarda daha önce anlatmıştık siz değerli okurlarımıza. Son olarak bu köşede yer alan birkaç konu ile ilgili olarak Afyonkarahisar Valiliği adına Sayın Vali Yardımcımız Erhan Günay, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla bilgilendirmelerde bulundular. Bugünkü köşemizi bu bilgilendirme notlarına ayırdık:

 

AKARÇAY ADINLATILDI

“Gazetenizin 01/08/2017 tarihli nüshasında Kısa Kısa adlı köşe yazısında “Serzeniş” başlığı ile yayınlanan haber üzerine gerekli inceleme yapılmıştır. Yapılan İncelemede; Haberde bahsi geçen Akarçay’da bulunan aydınlatmaların arızalarının giderildiği, Belediye Başkanlığının konu ile ilgili yazısından anlaşılmaktadır. Bilgilerinize rica ederim.” Erhan GÜNAY (Vali a. Vali Yardımcısı)

 

HALK OTOBÜSLERİ TAŞIYACAK

 

“Gazetenizin 10/08/2017 tarihli nüshasında Sezer KÜÇÜKKURT tarafından kaleme alınan “Ziya Amca’nın Arz’ı Hali” başlığı ile yayınlanan  köşe yazısı üzerine gerekli inceleme yapılmıştır. Yapılan İncelemede; İlimiz cadde ve sokaklarında Trafik akışının hızlı ve sorunsuz şekilde sağlanabilmesi için Belediye Zabıta Müdürlüğü personeli tarafından Kanun ve Yönetmeliklerde belirlenen görevleri çerçevesinde çalışmaların devam ettiği, Belediye Trafik Komisyonu tarafından ise vatandaşlarımızdan gelen talepler ve İlimizin nüfus artışı ve araç sayılarının durumlarına göre gerekli olan düzenlemeler değerlendirilip çalışmalar yapıldığı, Vatandaşlarımızın İlimiz Şehirlerarası terminali ve Devlet Hastanesine gece saatlerinde daha rahat ulaşımının sağlanması ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına Belediye Meclisi tarafından Özel Halk Otobüslerinin gece saatlerinde İlimiz Şehirlerarası terminali ve Devlet Hastanesine çalışmalarına dair karar alındığı, ayrıca AFTAŞ firması tarafından ücretsiz servis hizmeti verilmesi ile ilgili Belediye tarafından firmanın özel şirket olması nedeniyle herhangi bir işlem yapılamadığı, Belediye Başkanlığının konu ile ilgili yazısından anlaşılmaktadır. Bilgilerinize rica ederim.” Erhan GÜNAY (Vali a. Vali Yardımcısı)

 

AKÜ-ANS KAVŞAĞI İÇİN TEDBİR ALINDI

“Gazetenizin 02/08/2017 tarihli nüshasında Sezer KÜÇÜKKURT tarafından kaleme alınan “Bakış” adlı köşe yazısı üzerine gerekli inceleme yapılmıştır.
Yapılan İncelemede; Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüs Kavşağı K.K.NO 665-02 Afyonkarahisar -Eskişehir devlet yolunun Km; 33+300’ de bulunan 4 kollu, Sinyalizasyon sistemi olan hemzemin bir kavşaktır. Erenler kavşağı ise yine aynı yönde Eskişehir istikametinde ANS Kavşağına 1 Km. mesafede aynı özelliklere haiz ikinci kavşaktır. 13.12.2016 tarihinde ANS Kampüs Kavşağında meydana gelen trafik kazası neticesinde Zehra KURT isimli öğrencinin vefat etmesi üzerine hem Afyonkarahisar Valiliği hem de Rektörlük tarafından kavşakta tekrar düzenleme yapılması ve gerekli tedbirlerin arttırılması istenmiş olup, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü ilgili birimlerin teknik personellerince yerinde yapılan incelemeler neticesinde; Trafik kazasının sinyalize edilmiş bir kavşakta sürücünün kırmızı ışıkta kural ihlali yaparak yayaya vurma şeklinde meydana geldiği, kazanın oluşumunda yolun, kavşağın veya trafik işaretlemelerinin etken olmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine trafik kuralları ihlalleri neticesinde meydana gelecek kazaların önlenmesi ve neticesinde kimsenin zarar görmemesi hedef ve amacıyla kaza tarihi olan 13.12.2016 tarihinden sonraki süreçte aşağıda belirtilen çalışmalar yapılmıştır.
-Kavşak yaklaşımlarındaki mevcut yatay trafik işaretlemeleri standart üstü işaretleme teknikleriyle yenilenerek kavşağa her iki yönden yaklaşık 500 metre öncesine çift kompenantlı boya ile yavaşlama uyarı çizgileri, yönlendirme okları, alt zemin boyalı Yavaş ve hız limit yazıları uygulanmış yaya ve ofset taramaları yenilenmiştir.
-Kavşağın sürücüler tarafından daha iyi algılanması için, her iki taraftan yaklaşımlarına ters “ U ” kontrüksiyonlara kaplama üstü yön levhaları, kavşak içerisine “ L” kontrüksiyona kavşak içi yön levhalarının yapılarak kavşakta bulunan tüm standart düşey trafik işaretlemelerinin Horasan sarı zeminli olarak yenilenmiştir.
-Yayaların kısa mesafede ve sürede karşıdan karşıya geçmesi için aynı zamanda sürücülerin banket çizgileriyle oluşturulan emniyet şeridine girmesini önlemek amacıyla, kavşağın geometrik yapısı değiştirilerek bordürleri yenilenmiş olduğu ve Afyonkarahisar – Eskişehir istikametinde kavşak içerinde bulunan durağın kaldırılarak yine aynı istikamette 100 metre ilerisinde yaya üst geçidinin önüne yeni durak yerinin oluşturulduğu, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğünün konu ile ilgili yazısından anlaşıldığı, ayrıca köşe yazısında konusu geçen kaldırım ve yol işgallerinde kanun ve mevzuatlar doğrultusunda gerekli denetimlerin yapılarak ilgililer hakkında cezai işlemin uygulandığı, Belediye Başkanlığının konu ile ilgili yazısından anlaşılmaktadır. Bilgilerinize rica ederim.” Erhan GÜNAY (Vali a. Vali Yardımcısı)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti