Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

VERİMLİ KULLANIM – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 29 Eylül 2017 Cuma 13:59:58
 

Dün bu köşede şehrimizde yaşanan bazı plansızlıklara, uygunsuzluklara, bazı aksamalara, eksikliklere, değinmiştik. Yazıyı okuduktan sonra bizi arayan hemşehrilerimizden bazıları görüşlerimizi destekledikleri gibi, bazı örnekler de verdiler.
Yapılması gerekenler, gönülden geçenler olarak niteleyebileceğimiz bu örneklerden bazılarını aktarmak isteriz sizlere.
İşte hemşehrilerimizin görüşlerinden kısa derlemeler:
Akarçay şehrimizin gözde projelerinden birisi. Milyarlarca lire harcanarak eskinin “Kokarçay”ı bugünün “Akarçay”ı oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ama elde olmayan şartlardan mı desek, plansızlıktan mı desek… Yoksa şehrimizin bazı karakteristik özelliklerinden mi desek, Akarçay’a konuşlanan tekneden gerekli verim elde edilemiyor. İlk zamanlar büyük sükse yapan Akarçay’daki tekne gezintisinin eski havası kalmadı.
Bir başka konu, Akarçay’daki sosyal tesislerdeki fiyatlar… Çay 3 lira, kahve 5 lira, insanlar bu rakamları yüksek buluyor. Yürüyüş yapanlar ile “keko” olarak tanımlanan tiplerin aynı ortamda olması bir çok kimseyi bu güzelim tesisten uzak durmaya sevk ediyor. Yürüyüş yollarındaki elektrikli bisiklet ve motosiklet trafiği ayrı bir konu. Milyarlık tesisimizin, şehrin en güzel mesire yerlerinden birisinin daha işlevsel kullanılabilmesi adına çalışma yapılmalı. Diğer illerde 1 liraya çay içip, mesire yerlerinde düzenlenen bir çok etkinliği izleyebiliyorsunuz. Ama bizde bu yok. Akarçay’ı köreltiyoruz.
Aynı durum Frig vadisi için de geçerli. Adına kurullar kurulan, üç ilin mülki idaresinin toplantılar yaptığı, devletin büyük bütçeler ve ümitler bağladığı Frig Vadisi’nde gün boyunca gezenler Döğer Kervansarayı haricinde ihtiyaçlarını görebilecekleri bir tuvalet bulamıyorlar. Yiyecek içecek meselesi bölgedeki köylü hemşehrilerimizin insafına kalmış. Ziyaretçilerin bazıları bu duruma tepki göstererek “Yandım kırına geldik” diyorlar. Bu noktada Sayın Vali’nin tespitleri son derece yerinde.
Şehrin bir başka vitrin parkı Anıtpark.  Bir dönem Anıtpark’ın havuzlarına sesli, ışıklı gösteriler yapabilen teşkilat kurulmuştu. Şimdi yerinde yeller esiyor. Koca Anıtpark havuzunda artık küçük fıskiyeler var.”
İşte böyle… Bir şeyleri yapıyoruz ama yaptıklarımızı verimli kullanabiliyor muyuz? İşin burası tartışma konusu. Umuyoruz verimli kullanım adına önümüzdeki zaman verimli bir zaman dilimine dönüşebilir.

 

ARAÇ PARK
EDERKEN DİKKAT

 

Afyonkarahisar’ın şehir içi trafiği herkesin malumu. Bu gazetenin sayfaları da, bu sütunlar da bu sorunla ilgili bir çok yazıya konu oldu. Şu günlerde Trafik ekipleri trafik sorunuyla ilgili yeni bir döneme girmiş gibiler. Bakıyorsunuz pek çok yerde uygunsuz park eden, trafiği aksatan araçlar, zamansız bekleme yapan toplu taşıma araçları artık ceza ile karşılaşıyorlar. Öyle ki, bir çok araç çekici marifetiyle bulunduğu yerden kaldırılıyor.
Bize göre geç bile kalındı. Maalesef şehir içi trafikte artık “uyarı” ile bir şeyleri düzeltme çağı çoktan geçti. Cezaların caydırıcı olacağını umuyoruz. Bu vesile ile hemşehrilerimizi uyarma gereği hissediyoruz. Park yasağı olan ya da uygunsuz yerlere araçlarınızı park etmeyiniz. 1-2 liralık park ücretinden kaçınırken 300-500 liralık çekici ve ceza ile karşılaşabilirsiniz. Aman dikkat…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER