Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Yastayız – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 16 Ekim 2015 Cuma 22:30:34
  Devlet’in ve milletin kalbine; Ankara’ya yapılan bombalı saldırı ile yıkıldık, üzüldük, kahrolduk.
Şehitlerimizin ardı ardına toprağa verildiği bu günlerde onlarca teröristin öldürüldüğünü de öğreniyoruz haberlerden. PKK denen kanlı örgütün dağlardaki, kırsaldaki etkisinin kırıldığını, hainlerin inlerinin başlarına yıkıldığını da görüyoruz. Komutanlarımızın “Savaşıyoruz” açıklamalarını ilgiyle takip ediyoruz.
Ama ardı ardına gelen üzücü haberlerle de sarsılıyoruz. İşte Ankara…
***
Son zamanlarda toprağa düşen tüm şehitlerimiz için Devletimiz 3 günlük yas kararı aldı. Şehitlerimizin, kayıplarımızın yasını tutuyoruz Milletçe.
***
Bugüne kadar yapılan saldırılarda en büyük kayıp Reyhanlı’da 52 kişinin ölümüyle yaşanmıştı. Suruç’ta 34 kişinin yaşamını yitirdiği ‘canlı bomba’ eyleminin ardından başkent Ankara’da 95 kişinin öldüğü, 246 kişinin yaralandığı cumartesi günkü saldırı ise ‘bugüne kadar en çok ölüme yol açan bombalı saldırı’ olarak tarihe geçti. Milletçe yastayız.
Kanla alıp, kanla koruduğumuz bu topraklara o kadar çok kanımız döküldü ki. Bazılarını hatırlayın…
***
12 Şubat 1994’te Tuzla Piyade Okulu öğrencilerine yönelik bombalı PKKsaldırısında 5 öğrenci subay şehit oldu. Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı’nda 9 Temmuz 1998’de meydana gelen patlamada 7 kişi öldü, 121 kişi yaralandı. Saldırıyı PKK adına gerçekleştirdiği belirlenen kişiler yakalandı.

15 Kasım 2003’te Şişli’deki 2 sinagoga bomba yüklü kamyonetlerle intihar saldırısı yapıldı, 30 kişi öldü, 126 kişi yaralandı. Saldırıyı El Kaide’nin Türkiye yapılanması üstlendi.
20 Kasım 2003’te Levent’teki HSBC Bankası genel müdürlüğü ve Taksim’deki İngiltere Konsolosloğu’na 5 dakika arayla bomba yüklü araçlarla saldırı düzenlendi. Konsoloslukta 16, HSBC’de 11 kişi öldü. Bu saldırının da El Kaide’nin Türkiye yapılanması tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.
Ankara Anafartalar Çarşısı’na 22 Mayıs 2007’de yapılan bombalı saldırıda 7 kişi öldü, 91 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü PKK’nın yaptığı iddia edildi.
27 Temmuz 2008’de Güngören’de iki bomba peş peşe patladı. 5’i çocuk 18 kişinin hayatını kaybettiği, 154 kişinin yaralandığı saldırıyı terör örgütü PKK’nın yaptığı belirlendi.
Ankara Kızılay, Kumrular Caddesi’nde 20 Eylül 2011’de PKK’nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda 5 kişi öldü.
20 Ağustos 2012’de PKK gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 10 kişi öldü, 66 kişi yaralandı.
11 Mayıs 2013’te Reyhanlı’da bomba yüklü iki minibüs iki dakika arayla patlatıldı. 52 kişi hayatını kaybetti, 155 kişi yaralandı. Suriye istihbaratıyla bağlantılı olduğu iddia edilen saldırganlar yakalanarak haklarında dava açıldı. 20 Temmuz 2015’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, Amara Kültür Merkezi önünde canlı bomba saldırısıyla 34 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Canlı bombanın IŞİD sempatizanı olduğu belirlendi. HDP’nin seçim mitinginde 5 Haziran 2015’te patlayan bomba sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 184 kişi yaralandı. Bombayı koyan teröristin de IŞİD üyesi olduğu ortaya çıktı.
***
Ve Afyonkarahisar… Kışlacık’taki cephanelikte patlayan bombalarla ilgili yargılama halen sürüyor. İhmal mi, suikast mi soruları henüz cevaplanamadı.
***
Ankara’da dökülen ne ilk kan, ne de son olacak. Bu topraklar acıyla, kanla yoğrulmaya alışık. Ama 95 vatandaşımıza birden ağladığımız acılara yabancıydık.
Bu acıyı yaşatan hainlerin içimizden olduğunu düşünmek ölümlerden daha çok kahrediyor bizleri…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti