Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

YENİ BİR “BELDE” DOĞUYOR – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 13 Aralık 2017 Çarşamba 13:24:09
 

“Afyonkarahisar’a bir Afyonkarahisar daha katacağı” öngörülen bir proje var gündemde…
Kısaca “Termal kent” olarak adlandırılan proje için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Afyonkarahisar açısından oldukça önem taşıyan bu proje nedir, ne değildir tam anlayamamıştık. Biraz detaylarından haberdar olunca “Hadi inşaAllah” dedik, en kısa sürede projenin hayata geçmesi temennisiyle…
Proje hayata geçer, hedefler tutarsa Afyonkarahisar milyonlarca lira ile ifade edilen devlet yatırımına, yeni istihdam sahalarına ve yerel ekonomiyle ilgili büyük katkıya kavuşacak.
Geçtiğimiz günlerde ilimizin neredeyse tüm protokolü; Milletvekili Ali Özkaya, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Rektör Mustafa Solak, Defterdar Murat Toy ve diğer bürokratlar, Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek bu projeyi enine boyuna masaya yatırmışlardı.
Yerel imkanlarla değil, tamamen Devlet bütçesi ile Afyonkarahisar’a yapılacak yeni yatırım projesinin detaylarıyla ilgili teknik çalışmalar halen sürüyor. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya konunun en önemli takipçisi.

 

YER BELİRLENDİ,
DETAYLAR ÇALIŞILIYOR

Peki bu kadar önemli, Afyonkarahisar için önem arz eden proje nasıl ortaya çıktı, içeriğinde neler var, biraz bahsedelim.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel doktorlarından, daha önce TBMM Sağlık Komisyon Başkanlığı görevini yürüten ve bugün Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Rektörlüğü görevini yürüten Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl projeyi ilk gündeme getiren isim oldu. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın da bulunduğu bir ortamda, “Afyonkarahisar ile Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde termal tedavi ve fizik tedaviye yönelik birer merkez kurulması” planlarını dile getirdi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya bu fikri kendisine talimat, projeyi kendisine görev edinerek, detaylarının oluşması, hayata geçmesi adına ısrarlı takibe başladı. Elbette ki, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun onayı ve desteğiyle… Bu arada AK Parti Afyonkarahisar teşkilatı ve Afyonkarahisar bürokrasisinin katkıları ile Afyonkarahisar’da bu yatırımın yapılabileceği 5-6 alternatif yer belirlenip, Ankara’ya sunuldu. Bu alternatifler arasından en uygun yer olarak eski Vagon Fabrikası arazisinden geriye kalan kısım, yani Akrones Otel’den yeni Müze inşaatına kadar olan alan belirlendi. Yola cepheli arazi derinlemesine yani Sadıkbey Köyü’ne doğru kullanılacak.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a termal tedavi ve fizik tedavideki tecrübelerini kullanarak projeyi detaylandırması görevi verildi. Belediye ve Afyonkarahisar Defterdarlığı kamu arazisinin durumu ile ilgili çalıştı. Raporlar hazırlandı, defalarca Ankara’ya gidildi, gelindi. Bakan Eroğlu’nun nezaretinde, Milletvekili Ali Özkaya’nın takibinde sürdürülen çalışmalar sonucunda plan ve projeler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Yatırımlar Genel Müdürlüğü’ne sunuldu.
Yani bürokrasi ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.

 

GÜNLÜK 12 İLA 15 BİN KİŞİ FAYDALANACAK

 

Peki proje kapsamında neler var, Termalkent deyince ne anlayacağız? Yapılan değerlendirmelere göre günlük 12 bin ile 15 bin kişinin hizmet aldığı bir projeden bahsediliyor. Dikkat edin, Türkiye’nin her yanından 12 bin ile 15 bin kişi… Afyonkarahisar’a gelecekler.
17-18 üniteden oluşacak adeta yeni bir belde kurulacak söz konusu alanda. Fizik tedavi hizmetleri, ergoterapi (kişisel aktiviteler), geriatri (yaşlı ve muhtaç bakımı), malül gazi tedavileri gibi hizmetlerin yanı sıra, hasta ve yakınlarının konaklamasına yönelik 1+1 ve 3+1 konaklama mekanları, camisi, yerel ürünler çarşısı, bir alış-veriş merkezi, biraz ilerisinde bir gölet, çevresinde hem yerel lezzetlere, hem de marka değerlere ait restoranlar, küçük bir hayvanat bahçesi, hobi bahçeleri gibi bölümlerden oluşacak “yeni bir belde”den söz ediyoruz.

 

600-700 MİLYON TL’LİK
DEVLET YATIRIMI

 

Sağlık hizmetleri açısından doğrudan ya da tamamlayıcı hizmetlerin bir projede toplandığı bir çalışma öngürülüyor. Dünyada, Japonya’da, Almanya’da, Amerika’da örnekleri mevcut olan bir proje. Afyonkarahisar’daki proje termal bazlı uygulanıp hayata geçirildikten sonra Antalya bölgesinde deniz suyu versiyonunun hayata geçirilmesi hedefleniyor. Afyonkarahisar için Ankara’da detaylandırması yapılan bu proje sayesinde Devlet tarafından Afyonkarahi-sar’a 600-700 milyon TL’lik bir yatırım yapılması mümkün. Hayata geçtiğinde yüzlerce Afyonkarahisarlı için yeni bir ekmek kapısı olabilir. Süreç başlamış durumda. Yer ve statik çalışmaları, proje ihaleleri yapılıyor bildiğimiz kadarıyla. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ nın bu projesine Afyonkarahisar Valiliği koordinatörlük ediyor. Siyaset ayağındaki takipçisi Milletvekili Ali Özkaya.
Dün “Afyon Zafer Üniversitesi”nden bahsetmiştik. Bugün “Termalkent”ten bahsediyoruz. Bu iki çalışma hayata geçtiğinde Afyonkarahisar’ın çehresinin değişeceği, bölgenin parlayan yıldızı olacağı aşikar. Haydi rast gelsin…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER