Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

YENİDEN MERHABA – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 27 Eylül 2018 Perşembe 13:36:15
 

Önce selam, sonra kelam. Siz muhteremleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bir hadis-i Şerif’te buyuruluyor ki , “Önce refik, sonra tarik. “ Önce yolda yoldaş, sonra yol. Vefalı ve kara gün dostu olan, sizi yolda bırakmayan yol arkadaşlarınız çok olsun inşallah. Önce refik. Yani siz kıymetli gönüldaşlar olmadan yol olmuyor.
Değerli dostlar; yaz yoğunluğu ve bazı özel meşguliyetler nedeniyle üç aylık sürede okumakta olduğunuz ilkesi ve tecrübesi ile güven kazanmış gazetede her haftaki buluşmamıza ara vermiştik.
Bundan böyle yine imkanlar ve sağlığımız elverdiği ölçüde salı günleri düşünce paylaşımı yapmaya çalışacağız.
Hayatta yaşama amaçlarımızdan bir tanesi de insanlara hizmet olduğuna göre, ben de bu amaca yönelik olarak “kağıda dokunan kalem, kibritten daha çok yangın çıkarır” sözünün gereği bir cümle, bir satır ya da bir makale ile katkı sağlayabilirsem mutlu olurum.
Yazılarımız, edebi birer şaheser elbette değildir. Sadece teknolojinin ve iletişimin müthiş ilerlemesine rağmen yitirmekte olduğumuz değerlerimiz, saygı, sevgi ve hoşgörü eksikliğinin acil olarak giderilmesi gerektiği konusunda bir kardeşinizin samimi duygularla haykırışıdır.
Yazı yazmak çok kolay değildir dostlar. Bizler gibi vakit garibi olanlar için daha da zordur. Manevi hazzın dışında bir beklentimiz de yoktur. İşimizden ve özel hayatımızdan bir takım fedakarlıklar yaparak belki de bir satır dahi bir insana faydamız olur, güncel hayatında uygulama bulur diye amatörce karaladıklarımızla bahtiyar olmaktır. Zira yüce dinimizin de, “İİnsanların en hayırlısı, insana faydalı olandır. “ tavsiyesi vardır.
Diğer Milletlere göre okuma oranımızda büyük sıkıntılar olmasına rağmen, okumak, araştırmak ve uygulamaktan başka çaremiz yoktur.
Kıymetini bilemediğimiz ve heba ettiğimiz en yüksek değer olan İNSAN ve Aziz Türk Milleti üzerinde daha verimli çalışma ve projelerin yapılacağını ümit ve temenni ettiğim güzel TÜRKİYE’mizi ve sizleri Allah’a emanet ediyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER