Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ZAFER HAVAALANI KÜTAHYA PORSELENİ GİBİ

Sezer Küçükkurt 22 Kasım 2017 Çarşamba 13:55:38
 

Afyonkarahisar ile birlikte Uşak ve Kütahya illerine hizmet etmesi amacıyla yapılan ancak bu amacına tam manasıyla ulaşamayan Zafer Havaalanı ile ilgili dün bu köşede dile getirdiğimiz konuların ardından adeta “bir dokunduk, bin ah işittik” Afyonlu hemşehrilerimizden.
Zafer Havaalanının yapımından işletimine kadar hemen her alanındaki yanlışlıklara dikkat çeken o kadar çok hemşehrimiz var ki…
En çok da yapım aşamasındaki yanlış tercihler, kuru inatlar ve bugün gelinen durum eleştiri konusu.
Havaalanı işletmesindeki hatalar deseniz, orası işin başka bir boyutu.
Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz olmasa Zafer Havaalanının terminal koridorları bomboş kalacak olsa da burada en büyük eziyeti yine Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz çekiyor.
Zafer Havalanı’nın otopark kısmında “03” plakalı araçlara negatif ayrımcılık yapıldığını belirten bir hemşehrimiz, “bekleme” ve “uçak saatleri” ile ilgili sıkıntıları herkesin bildiğini, defalarca dile getirilmesine rağmen bu sorunların aşılamadığını belirtiyor.
Özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde “sis” nedeniyle iptal edilen/ertelenen seferlerin haddi-hesabı yok. Zafer Havaalanı’nın yapıldığı bölgenin tarihten bu yana “sis” olayıyla bilinmesine ve bu bölgenin adının bu nedenle geçmişten bu yana “Pusan” olduğuna dikkat çeken bir başka hemşehrimiz, “Keşke bir yıl içinde Zafer’de sis nedeniyle kaç uçuş iptal ediliyor, bunun kamuya ve kişilere zararı ne kadar bir hesap edilebilse” diyor.
Bir başka hemşehrimiz ise bir işadamı hemşehrimizin Zafer Havaalanında başından geçenleri sosyal medya aracılığıyla öğrenmiş ve üşenmemiş, bilgisayar çıktısı alıp bize kadar getirmiş. Bu olayda Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Tabak Zafer Havalimanında başından geçenleri şöyle dile getiriyor: Zafer Havalimanında Rezillik
Günde bir sefer yapılan Zafer Havalimanında rezillik çekiyoruz. Bütün yolcular uçağın içinde 1 saattir bekliyoruz. Hava Meydanında Deicing denen ilaç kalmamış ilaç gelecekmiş koskoca uçak bu ilacı bekliyor.
Kardeşim zaten bir sefer yapıyorsun günde bu ilacı neden bulundurmazsın stoklarında. Kaptan bile şokda. Burada uçuşu olan, planlanmış işi olan yolcular ne olacak.
Sen koskoca Havalimanısın bu bir skandaldır. Havalimanı yönetiminin işine nasıl gayri ciddi eğildiğinin bir göstergesidir.”
İşte böyle. Şair demiş ya “Bir dokun bin ah işit, kase-i fağfurdan” diye… “Kase-i fağfur” ince, büyük ve gösterişli porselen kadeh demek. Zafer Havaalanı dışından bakılınca “ince, büyük ve zarif bir Kütahya porselen kadehi gibi”… Ama içine girince, bir dokunuyorsunuz, bin ah işitiyorsunuz.
Yazık, çok yazık…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti