Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ZAFERLER AYI

Ağustos ayı Türk tarihinin “Zaferler ayı”dır. Ağustos aylarının tarihi Fetihlerin tarihidir aynı zamanda.
İşte Ağustos ayındaki zaferlerimizden bazıları; 26 Ağustos 1071 Malazgird Zaferi, 11 Ağustos 1473 Otlukbeli Zaferi, 23 Ağustos 1514 Çaldıran Zaferi, 24 Ağustos1516 Mercidabık Zaferi, 29 Ağustos 1521 Belgrad’ın Fethi, 29 Ağustos 1526 Mohaç Zaferi, 1 Ağustos 1571 Kıbrıs’ın Fethi, 5 Ağustos 1919 Erzurum Kongresi, 10 Ağustos 1920 Sevr Antlaşması’nın imzalanması, 19 Ağustos 1920 Sevr Antlaşması’nı imzalayanların vatan haini ilan edilmesi, 23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşı’nın başlaması, 26-30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz…
26 Ağustos 1071’de Sultan Muhammet Alparslan, yiğitleriyle bu toprakları bize yurt; medeniyetimize zemin eylemişti.
Şair-i azam’ın “Tek dişi kalmış canavar” diye nitelediği Batı Medeniyeti, Anadolu toprakları için “Endülüs” rüyaları görmeye başlamıştı. Mübarek fetihlerin ardından 26 Ağustos 1922’de, üzerinde yaşadığımız mübarek topraklarda, binlerce yıllık vatan toprağını elimizden almak isteyenlere, bu coğrafyanın öncü ve bayraktarlarını bu topraklardan kazımaya yeltenen işgalcilere “DUR!” denilmiş ve 1071’de açılan kapıya 1922’de mühür vurulmuştur.
Nasıl ki kapıları açan Malazgirt Zaferi’ne ev sahipliği yapan Ahlat ve civarında Türk coğrafyasının her köşesinden şehitlerimiz yatmakta ise; mührü vuran Büyük Zafer’e ev sahipliği yapmakta olan Afyonkarahisar’da da “Gönül coğrafyamız”ın her yanından şehitlerimiz yatmaktadır.
Bayburt’tan Şam’a, Diyar-ı Bekr’den Manastır’a, bugün bizlerden koparabileceklerin sandıkları Lice’den, Halep’ten, Hakkari’den bu milletin evlatları bu vatanın koynunda yatmaktadır.
Bu nedenle mübarektir bu topraklar…
Saraybosnalı ile Halepli, Gümülcine’li ile Mardin’li, Şamlı ile Filibe’li yanyana, koyun koyuna yatar.
Tıpkı Sultan Divani Hazretleri’nin “Çiltenan” kardeşleri gibi. Onlar da Bektaşi-Mevlevi kardeşleri olarak Afyonkarahisar topraklarında koyun koyuna uyuyorlar.
Onların emanetlerini payidar kılmak için dikkat, rikkat, fedakarlık, feraset, hamiyet ve gayret gerekiyor. Bugün bize düşenler bunlar…
1920’lerde Afyonkarahisar ve havalisinde İyonya kurmaya yeltenenler, 2020’lere geldiğimizde Türkiye’nin güneyinde uydu Kürdistan kurmaya yeltenmediler mi?
Vazgeçmediler, vaz geçmiyorlar…
Bizim hayallerimiz, rüyalarımız, hedeflerimiz, ülkümüz, ideallerimiz paslandıkça onların hayalleri güçleniyor; bizimkiler aşındıkça onların ki kavileşiyor. Allah, kadim medeniyetimizin son kalesi, batıya tutunduğumuz en ileri ribat noktası olan bu topraklarda bizi müreffeh, ebedi ve müeyyed eylesin; vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve hasılı tüm varlıklarımızla Hakk’ın, adaletin ve insanlığın gerçek değerlerinin sancaktarı olan milletimizi topyekun bir ve beraber eylesin.
Sultan Alparslan ve ordusunu; Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Mehmetçiklerini, onlardan önce ve sonra gelmiş geçmiş tüm ceddimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.
Türk’ün zaferleri ile süslü Ağustos ayı, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve Büyük Tarruz’un 100’üncü yıldönümü; 27 Ağustos Afyonkarahisar’ımızın kurtuluşu, 30 Ağustos Zafer Bayramımız ve tüm etkinlikleri ile Zafer Haftamız kutlu olsun…
26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’un başlaması üzerine, “26 Ağustos 1922” başlıklı şiirini yazan Yahya Kemal’in dizeleriyle son verelim:
“Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.
Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.
Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm’ın!”

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER