Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ZEKA VE ÇALIŞMA – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 20 Mayıs 2016 Cuma 14:31:39
 

Nobel Ödüllü ilk Türk, Prof. Dr. Aziz Sancar’ı Nobel ödülünü hak ettikten sonra Türk Bayrağı önünde, Türk bayraklı tişörtü üzerinde, “Ben Türk’üm” açıklamaları ile tanımış ve gurur duymuştuk.
DNA onarımı mekanizmaları konusunda yaptığı çalışmalarla Nobel Kimya Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar sözünü yerine getirdi. Nobel’i kazandıktan sonra “Bu ödülü 19 Mayıs günü Anıtkabir’e çıkıp, Atatürk’ümüze armağan edeceğim” demişti. Türkiye Cumhuriyeti’ne olan minnet borcunu her fırsatta ifade etmiş, Devlete, millete, cumhuriyete olan bağlılığını her fırsatta göstermişti. Prof. Sancar 19 Mayıs’ta Anıtkabir’e giderek verdiği sözü tuttu.
Prof. Sancar için bir çok üniversitede törenler, etkinlikler düzenlendi. Ankara Üniversitesi’ndeki törende konuşan Prof. Dr. Sancar’ın sözleri son derece önemli olduğu için bir kez de biz aktarmak istiyoruz. Altı kalın çizgilerle çizilsin diye…
Şöyle diyor Prof. Dr. Aziz Sancar:
“Özgüveni bana cumhuriyet verdi, çok idealist hocalarım vardı. Biz Türkler her şeyi yaparız, her şeyi başarırız, İstiklal Savaşı’nı kazandık, bütün Batı’ya karşı savaştık İstiklal’imizi kurduk ve şimdi devam ettirmenin yolu eğitimdir diye bize aşıladılar. Biz her şeyi yaparız düşüncesiyle büyüdüm, hocalarımız doğru söylüyor ‘biz Türkler her şeyi yaparız’ fikriyle Amerika’ya gittim, sanki biraz aşırıya kaçırdım. (Bu sözleri üzerine salona gülücükler hakim oluyor) Biz çalıştığımız ve ürettiğimiz sürece üstün olacağız, üstünlük genetik değildir, bütün insanlar birbirine eşittir. Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum.
Memleketimizi dünyanın en iyi memleketleriyle yarışır duruma getirmek hepimizin görevidir.  Şahsi başarı isteğimin yanında memleket adına bunu ispat etmek için içimde bir hırs, bir istek var. Ve o bana güç vermiştir yıllar boyunca. Ben bütün insanların aşağı yukarı aynı zekaya sahip olduklarına inanıyorum. Zeka düzeyini birbirinden ayıran verdiğimiz emektir. Ben çalışmaya inanıyorum. Çok çalıştım ve Nobel aldım. İnançlarım vardı, ispatlamak istediğim şeyler vardı. Bir şeyler ispatlamak istiyorsanız çalışacaksınız. Bunun başka yolu yoktur.”
***
Ne diyordu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk; “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti