Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KÖY ENSTİTÜLERİ – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 18 Nisan 2012 Çarşamba 14:50:44
  Köy halkımızın ezgin, bezgin bir toplum olmaktan kurtarmak için, çağdaş teknoloji olanaklarından, yararlanmasını sağlamak için 17 Nisan 1940 tarihinde Köy Enstitüsü okullarını açma yasası çıkarıldı.
Köy gerçeğini gün yüzüne çıkaran Köy Enstitüsü çocukları romanlar yazdılar. Köylü çocukları romanlar yazdılar. Köy Enstitüsü çocukları romanlarıyla, köy sınırlarından dünyaya açılmayı Köy Enstitüleri ışığıyla, sağladılar.
Köy Enstitülerinin açılışı Cumhuriyetin en büyük atılımıydı. Köy Enstitüleri eğitim tarihimizin mucizesi eğitim kurumlarıydı. Köy Enstitüleri, O yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu karanlık yaşamı aydınlatmak için kurulmuş eğitim kurumlarıydı.
Köy Enstitüleri geleceğimizin umuduydu. Nakus(kötü) talihimizi yenecek okullardı.
Köy Enstitüsü okullarının kurucusu Halil Âli Yücel ile İsmail Hakkı Tonguç’tur. Köy Enstitülerinde ilke akıl ve bilimdir. Köy Enstitüleri eğitim, araştırma, inceleme ve sorgulamaya dönük eğitim veren okullardı.
Köy Enstitüsü okulları ülkemizin çağdaş toplum oluşturma reçetesiydi.
Köy Enstitüsü okulları ABD-İngiltere vb. empeyalist gençlerin ülkemizdeki ağalarla işbirliği sonunda 1952 yılında kapatıldı.
Köy Enstitüleri kapatıldı. Çağdaş kalkınma reçetesi yırtıldı. Emperyalizmin oyunlarıyla ülkemiz yine sıkıntılı yaşam ortamına sürüklendi.
Köy Enstitüsü okullarının açılmasında hizmeti olan büyüklerimizi saygı ile üzülerek anıyoruz.
Ruhları şad olsun

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER