Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Köy kararı sadece Küçükçobanlı’yı bağlıyor”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Danıştay’ın mahalleden köy statüsüne dönüşme kararının on mahalle içerisinde sadece Küçükçobanlı’yı kapsadığını belirtti. Zeybek, teleferik projesi ihalesine Şubat ya da Mart ayında çıkacaklarını açıkladı

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Partide düzenlenen basın toplantısında sorulan soruları cevaplandırdı

“BİLDİĞİM PUAN TUTMAYINCA MÜLAKAT İPTAL OLDU”

Başkan Zeybek, Bolvadin ilçesinin Özburun Belediyesine KPSS sonucu yapılan personel alımında 4 kişilik heyetin puanı düşük olan bir kişinin işe yerleştirilmesi noktasında ısrarcı olduğu yönündeki iddia hakkında bilgi verdi. Zeybek, “Bu hususta benim biraz bilgim var. Yaklaşık 2,5 yıldır Belediye de çalışan bir arkadaş için kadro talep edilmiş. O arkadaşında zannederim puanı tutmamış. Ondan dolayı mükatı iptal etme yoluna başvurmuşlar. Zannederim il dışından üç müracaat var. Dört kişi mülakata girecekti. Bir tanesi Dişli’den bir arkadaşımızın oğludur. Ondan dolayı iptal ettiklerini bana söylediler. Bende böyle bir bilgi var.” dedi.

“KARAR SADECE KÜÇÜKÇOBANLI’YI BAĞLIYOR”

Küçükçobanlı Mahallesinin yargı kararıyla köy tüzel kişiliğine dönmesi konusu sorulan Zeybek soruyu şöyle cevaplandırdı: “Daha önceki dönemde on köyümüz mahalle olarak ilan edilmişti. Bu on köyün içerisinden sadece Küçükçobanlı köyü burada mandacılıkla uğraşıyoruz diyerek bir itirazda bulunmuştur. Danıştay’da itirazı haklı bularak Küçükçobanlı’nın köy vasfına geri dönmesine karar verdi. Bazı muhalif il başkanları sadece Küçükçobanlı için verilen kararın diğer mahalleleri de bağladığını zannediyor. Neden yargı kararı uygulanmıyor diyorlar. Küçükçobanlı bizim Dörtyol Mahallesi ve otogarla iç içedir. Köy vasfına girmiş olsa bile ben Belediye olarak muhtardan gelen talepler doğrultusunda yine hizmet vermeye devam ediyorum. Kararın uygulanıp uygulanmaması hususu İçişleri Bakanlığı uhdesindedir.”

“DİĞERLERİ İÇİN HÜKÜM VERİLMEDİ”

Küçükçobanlı kararı hakkında AK Parti Milletvekili Ali Özkaya şunları söyledi: “Kararın son kısmında sanki tüm köyleri kapsıyormuş gibi bir algı var. Ama asla öyle bir şey söz konusu değildir. Açılmayan bir davadan hüküm verilmez. Diğer köyler dava açmadığı için hüküm verilmemiştir. Zaten karar kesinleşmiştir. Bu saatten sonra dava açma süresi geçtiği için geriye dönülemez. Küçükçobanlı ile ilgili durum seçim döneminde netleşir.”

“ALDIĞIM BİLGİYE BİNAEN AÇIKLAMA YAPTIM”

Büyük bir NATO kuvveti geleceği açıklaması hatırlatılan Zeybek şöyle konuştu: “Bilindiği üzere bizim askeri havaalanımız NATO’ya ait bir havaalanıdır. Daha önceki valilerimiz döneminde İl Başkanlığı yaptığım dönemde Sayın Valimiz Haluk İmga, Afyon’a çok büyük bir birliğin geleceğini personel için 500’e yakın lojman yapım talebinde bulunduklarını söylemişti. Biz buna binaen belki askeri havaalanının sivil uçuşlara açılabileceğini düşünmüştük. Sayın Milletvekillerimizin öncülüğünde yaptığımız görüşmede askeri havalanının sivil uçuşlara açılabileceği konuşulmuştu. Ama mevcut havalanının olduğu düşünüldü. Ben bunu aldığım bilgiye binaen söylemiştim.”

“TELEFERİK PROJE İHALESİNE YAKINDA ÇIKACAĞIZ”

Teleferik proje ihalesinin ne zaman yapılacağı sorusunu cevaplandıran Zeybek sözlerini şöyle tamamladı: “Teleferik projesi bize Kasım ayı sonunda teslim edildi, maliyeti çıkarıldı. Piyasada ki ekonomik dalgalanmalarından dolayı ihale sürecini biraz rölantiye koyduk. Bu ay içerisinde veya en geç Mart ayı içerisinde ihaleye çıkacağız.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti