Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köylerde içilebilecek su kaynakları azalıyor

Köylerde içilebilecek su kaynakları azalıyor

İGM toplantısında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy su yönetimiyle ilgili çok büyük sorun olduğunu söyledi. Toy, “Mevsimsel kuraklığa bağlı olarak 420 köyümüzün büyük bir bölümünde büyük bir su sıkıntısı vardır. Köylerimizde hergeçen gün içilebilecek su kaynakları azalmaktadır. Su yönetiminin disipline edilip tasarruflu kullanımı zorunludur” dedi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı toplantılarının üçüncü birleşimi tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah dördüncü toplantı için bir araya gelecek.
AŞAĞIPİRİBEYLİ KÖYÜNE 10 YIL SÜRELİ TAŞINMAZ KİRALANDI
Başmakçı İlçesi’nin Küllüce Köyü’nde 150 ada 3-4-5 parsellerde, 448 parsel ve 149, 2 ada parsel numaralı taşınmazların arasında kalan 7 metrelik imar yolunun kaldırılması amacıyla hazırlanan plan değişiklikleri karara bağlandı. Buna göre 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliği ile 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ve ekleri onaylandı. Emirdağ İlçesi’nin Aşağıpiribeyli Köyü’nde mülkiyeti İdareye ait 222 ada, 4 parsel numaralı, 2.023,35 metrekare yüzölçümlü avlulu kâgir akaryakıt satış istasyonu garaj ve arsası vasfındaki taşınmazın tüm giderleri kendilerince karşılanmak üzere 10 yıl süreyle köy muhtarlığına kiraya verildi.
YEREL TARİH VE MİMARİ YAPILAR KİTABINA KATKI VERİLECEK
Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, ATSO işbirliğinde “Afyonkarahisar Yerel Tarihi ve Mimari Yapılar” adlı iki ciltlik kitabın basım giderlerinden bin adedini İl Özel İdaresi, bin adedi Afyonkarahisar Belediyesi ve 500 adedinin de maliyetini ATSO’nun karşılayacağı bildirildi.
Bu kapsamda Belediye’nin yapacağı ihale sonucu İl Özel İdaresi payının Belediye’ye aktarılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterine protokol yapma yetkisi verildi. Özel İdaresi’nin payına düşecek miktarın sorulması üzerine İGM Başkanı Burhanettin Çoban kitabın iki kalın ciltten oluştuğunu belirterek tahmini rakamın 30-40 bin lirayı bulacağını söyledi. Başmakçı İlçesi’ndeki Fatih İlkokulu basketbol zemini düzeltilmesi talebinin Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce (KHGB) değerlendirilmesi uygun görüldü. Merkez Erkmen İlkokulu ve İmam Hatip Orta Okulu Spor Salonu Yapım işinde kullanılmak üzere ek ödenek aktarım yapılması talebi uygun görüldü. Diğer Yeni Okul Yapımları harcama kaleminde bulunan ödenekten 300 bin lira aktarılacak. Emirdağ İlçesi’nin Güney Köy yolunun asfaltlanması talebi dairesince incelenerek değerlendirilecek.
YÖRÜKMEZARI YOLU VİZYON PROJELERDEN BİR TANESİ
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, Hocalar ilçesi ile Sinanpaşa ilçesi Yörükmezarı yolu hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı. Önceki gün Sinanpaşa ilçesi Meclis Üyeleri ile birlikte 13 kilometrelik Sinanpaşa Yörükmezarı yolunu incelediklerini söyleyen Toy, “Gerçekten bu Yörükmezarı yolu bizim vizyon projelerimizden biridir. İnşallah arkadaşlarımız bu yolu kısa sürede bitirecekler. Yılsonuna kadar hizmete açmayı düşünüyoruz. Yolda şuanda iyileştirme, genişletme ve menfez çalışmalarımız devam etmektedir. Yakında asfalt serimini yapacağız.” dedi.
AKDAĞ TABİAT PARKI YOLU DAHA RAHAT VE KONFORLU OLACAK
Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Faik Karakoç Sandıklı İlçesi’nde bulunan Akdağ Tabiat Parkı yolu ile ilgili bilgi vererek mevcut yol ile yeni yapılacak yolun karşılaştırmasını yaptı. Akdağ Tabiat Parkı’nın mevcut yolu 37 virajlı yaklaşık 10 kilometrelik bir yoldur. Bizim yapacağımız yol 12 kilometredir. Yaklaşık 5 ya da 6 tane viraj vardır. Mevcut yol 4,5 metre genişliğinde bizim yapacağımız yol 7 metre genişliğinde olacak. İnşallah hem daha rahat hem de daha konforlu bir yol olacak.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

SUSUZLUK TEHDİDİ VAR, ÇAY İLÇESİ SU YÖNETİMİNDE ÖRNEK

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy toplantı sonunda söz alarak göreve başladığı günden itibaren köylerde su yönetimiyle ilgili çok büyük sorun olduğunu ifade etti. Su yönetiminin disipline edilebilmesi için büyük mücadele verdiklerini söyleyen Toy, “Bugüne kadar bir tek Çay ilçemizde bunu başardık. Şu anda 420 köyümüzün büyük bir bölümünde mevsimsel olarak kuraklık nedeniyle büyük bir su sıkıntımız vardır. Köylerimizde her geçen gün içilebilecek su kaynakları azalmaktadır. İl Genel Meclisi üyelerinden benim talebim; Köylere gittiğinizde eğer su sayacı olmayan abone varsa abonelerin evleri önünde 300-500 dönüm kadar bahçe varsa bu durumda bizim suyu yetirmemiz imkânsızdır. Şu anda bütün köylerimizin kuyularında su bitiyor. Bu nedenle sondaj motorlarını daha aşağılara indirmek zorundayız. Daha dibe indirdikçe de çeşitli sorunlar çıkıyor. Su bitiyor, kuyunun derinliği bitiyor, kimyasallar artıyor ve şu anda suyun yetmesi için çözüm bu değildir. Suyun iyi yönetilmesi için suyun tasarruflu kullanılması lazımdır. Sayın Valimiz bu konuda iki ilçeye görev verdi. Dinar ilçesi farklı sebeplerden dolayı bu işi başaramadı. Çay ilçemizde su yönetimi konusunda güzel bir çalışma var.”